XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 08.02.2011 12:10:24

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Отг: джобна печка

Не е лошо да имаш и пожарогасител под ръка. И качественни кремове против изгряне. tongue

Офлайн

0

#17 10.05.2011 13:56:32

mastodont
Редови

От: София
Регистриран: 09.05.2011

Ми топли, питай рибарите и ловджиите smile там са хит. тази от стейалайв е с въглища. Още не съм, я тествал, но си изглежда доста добра и солидна. и въглените са ефтинджос. 125мл Зиппо е 5лв а въглените 8лв за 10бр. 1 въгленче е за към 12 часа(по документация) 50мл бензин също е за 12 часа. с А95 миришели дрехите, но пак ставало smile))))))))
Варианти с обикновен въглен се ползват  над 2000 години smile за маниаците на ръчната изработка: метална кутиика, минерална вата(май така му викаха) и няколко въглена за барбекю... и един джоб разпалки хихихи ;-)

Аз съм шут, на служба при Съдбата.
What we are is the sum of everything we've ever said, done and felt. All wrapped up in one unique tread which is constantly being revised and remembered. So to be yourself, you have to constantly remember yourself. It's full time job.It's how it works...

Офлайн

0

#18 10.05.2011 15:04:31

iivetsa
Редови

Регистриран: 30.12.2010

Аз имам същата като тази зелената,само че моята е червена и е "Шекспир"!Честно казано не ми се е налагало да я ползвам много,но понеже ми я подари един приятел и я тествах няколко пъти!Истината е,че функционира добре и в действителност може да затопли ръцете,но като цяло ми се вижда малко излишна вещ!С един въглен грее 3-4 часа,като темепратурата е доста променлива!Предполагам,че като е в джоба,гори по слабо пореди липсата на достатъчно кислород,а като е извън него обратно wink !Усеща и слаба миризма,която не е проблем поне за мен!Почистването е лесно,като само се изтръсква пепелта!Предполагам,че за хора които ходят на лов и риболов,може и да е полезна такава печка!За хора туристи като мен,е по скоро излишна wink

[url]http://iivetsa.blogspot.com/[/url]
[url]http://www.youtube.com/user/iivetsa?feature=guide[/url]

Офлайн

0

#19 28.06.2011 14:48:57

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

anjsan написа:

Има, ама от eBay та даже и обмитено всичко, което ти продават тия е доста по-скъпо yikes
Това българския търговец за по-малко от 150% печалба от леглото не става!!!

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#20 28.06.2011 14:52:53

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Аз моята я взех за 10.  Не ми остана време да я тествам на спокойствие вчера.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#21 21.07.2011 02:28:05

DarkWolf
Редови

Регистриран: 25.02.2010

И аз имам от тези с въглените и честно казано - не съм доволен. В джоба като я държа - гасне. Ако си я мотам из ръцете и ѝ подухвам в пролуката между капаците - става.
Тук приятелката ми каза, че при нея е работела ок, но не помни дали я е слагала по джобове.
Абе в крайна сметка заема малко място, и дори да се души в джоба - по-добре е с нея, от колкото без.
И все-пак очаквах повече :Д

Офлайн

0

#22 09.12.2011 00:29:20

mastodont
Редови

Регистриран: 09.05.2011

Тествах две бензинови китайчета от ибей. Махаш главата, наливаш в памука(тялото) бензин и слагаш обратно главата. Капваш 2 капки отгоре и палиш. След 1 мин макс отгоре изгасва и тлеенето прдължава във ватата. като я държиш пари бая, но в чохълчето е доста добре :-) Става за в спалния чувал като е студено smile

Аз съм шут, на служба при Съдбата.
What we are is the sum of everything we've ever said, done and felt. All wrapped up in one unique tread which is constantly being revised and remembered. So to be yourself, you have to constantly remember yourself. It's full time job.It's how it works...

Офлайн

0

#23 09.12.2011 07:34:55

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

значи все пак я запали тая печка.....последно помня че не палеше

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff