XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 19.11.2011 17:21:10

valenti
Редови
Репутация: 5

Регистриран: 30.12.2010
Мнения: 375

Пица ,,Калцоне" изпечена на..... ръчно направен спиртник?!?

Здравейте приятели! Отдавна се чудих, дали е възможно освен супички, чай, кафе да си направя на спиртника.... ПИЦА КАЛЦОНЕ?!?! 
Днес най сетне се престраших,запретнах ръкави и .... пробвах да видя какво ще се получи?
 
                                     Рецепта за пица Калцоне (по бушкрафтърски)
                                                 made in Valenti
                                  1.една гъбка(печурка)
                                  2. 30гр. кашкавал
                                  3. няколко резенчета саламче
                                  4.половин глава лук
                                  5. около 50мл. олио
                                  6. 200-250 гр брашно
                                  7.щипка сол, черен пипер
                                  8. 2с.л. доматено пюре( аз използвах домашна лютеница)

        Ето нагледно продуктите:


025634326.jpg?r=0

в една пластмасова купичка изсипвате брашното, след това вода и 1с.л. олио. Бъркате енергично с дървена лъжица ,докато се получи хомогенна смес   артък -тесто! После с ръчички хубаво се омесва ,за да стане така:

025634330.jpg?r=0

пак с ръце се разстила така:

025634337.jpg?r=0

...в същото време запържвате нарязаните:салам,лук и гъбката...

025634336.jpg?r=0

намазвате тестото със доматеното пюре(лютеницата)....

025634338.jpg?r=0


....след това поставяте леко пръжнатите продукти+ нарязан кашкавал и затваряте пицата на две! В моя случай аз я направих като ,,вързопче", и сплесках като голяма палачинка,за да запълни дъното на съдът

025634340.jpg?r=0

намазвате леко дъното на съдът с олио, и слагате тестото да се запече. От време на време разтръсквайте съдчето за да не загори пицата. Едната страна се изпича доста бързо- около
4-5 мин.!

025634341.jpg?r=0

...ето едната страна лееекичко прегоря!  , щото не разтръсквах тендЖУрката    big_smile  big_smile

025634344.jpg?r=0

а другата вече се получи по-добре:  wink
025634345.jpg?r=0

...готовата пица гарнирана с ивички кашкавал(останали от плънката)

025634350.jpg?r=0

025634353.jpg?r=0


Да Ви споделя че ,пицата си беше много вкусна и добре изпечена!   *THUMBSUP*  *DRINK*
Идеално може да се направи в полеви условия, на ръчно изработен примус като моя!

П.П. Забравих да покажа количеството спирт, изразходено за експеримента. Ето, малко повече от половината на 100мл. спирт е ,,изхабено" smile

025634354.jpg?r=0

025634324.jpg?r=0

Ами това е от мен за днес!  *DRINK*

Последно редактиран от valenti (19.11.2011 17:25:10)

Офлайн

    0

#2 19.11.2011 17:26:34

velio
Bushman
Репутация: 5

Регистриран: 16.02.2011
Мнения: 1,258

Отг: Пица ,,Калцоне" изпечена на..... ръчно направен спиртник?!?

*BRAVO*  *DRINK*

Офлайн

    0

#3 19.11.2011 17:46:52

Ludipipo
Редови
Репутация: 212

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011
Мнения: 861

Отг: Пица ,,Калцоне" изпечена на..... ръчно направен спиртник?!?

*DRINK*
Браво!

Офлайн

    0

#4 19.11.2011 17:52:29

xenos
Modern Abo
Репутация: 768

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Мнения: 5,686
Уеб-сайт

Отг: Пица ,,Калцоне" изпечена на..... ръчно направен спиртник?!?

Браво, Валенти! Аз много си падам по тоя вид кухня! wink Жена ми като видя рецептата и изпълнението, ме светна за нещо, дето може да се окаже доста лесно изпълнимо в походни условия, и е подобно на това. Ще видим! wink


Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

    0

#5 19.11.2011 18:04:22

valenti
Редови
Репутация: 5

Регистриран: 30.12.2010
Мнения: 375

Отг: Пица ,,Калцоне" изпечена на..... ръчно направен спиртник?!?

xenos написа:

Браво, Валенти! Аз много си падам по тоя вид кухня! wink Жена ми като видя рецептата и изпълнението, ме светна за нещо, дето може да се окаже доста лесно изпълнимо в походни условия, и е подобно на това. Ще видим! wink

Да ти кажа честно, за пръв път правя нещо подобно! :[  И съм невероятно горд, защото явно имам талант и за готвенето,ама до сега не бях пробвал! big_smile
Малко офф топик:   идеята ми беше, днес да ,,запаля" колелото и в гората на реални условия да направя фото сеанса, но от сутринта ме е налегнало адско главоболие, и не ми се излиза!

Офлайн

    0

#6 19.11.2011 21:58:26

Yavor
Редови
Репутация: 110

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Мнения: 2,422
Уеб-сайт

Отг: Пица ,,Калцоне" изпечена на..... ръчно направен спиртник?!?

Маниашка пица, браво!
Edit: прав е Вельо: АДСКАТА ПИЦА, цепи мрака! big_smile

Последно редактиран от Yavor (19.11.2011 22:16:29)


Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

    0

#7 19.11.2011 22:01:08

velio
Bushman
Репутация: 5

Регистриран: 16.02.2011
Мнения: 1,258

Отг: Пица ,,Калцоне" изпечена на..... ръчно направен спиртник?!?

Yavor написа:

Маниашка пица, браво!

Искаш да кажеш ,,адската пица" предполагам? Или, че пицата е ,,яко нацепена"?  wink

Офлайн

    0

#8 19.11.2011 22:07:48

efond
Редови
Репутация: 66

Регистриран: 29.04.2010
Мнения: 356

Отг: Пица ,,Калцоне" изпечена на..... ръчно направен спиртник?!?

Тази рецепта е много хубава, ама е в стил "Hоbo" , домашен бушкрафт.
Харесва ми , но по би ми харесвала ако е в полеви условия, така прилича на тема от бгмама или на хобовите домашни теми.

Със здраве

Офлайн

    0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff