Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; DBLayer has a deprecated constructor in /home/xenosbus/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php on line 14

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xenosbus/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php:14) in /home/xenosbus/public_html/forum/header.php on line 14

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xenosbus/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php:14) in /home/xenosbus/public_html/forum/header.php on line 15

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xenosbus/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php:14) in /home/xenosbus/public_html/forum/header.php on line 16

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xenosbus/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php:14) in /home/xenosbus/public_html/forum/header.php on line 17

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/xenosbus/public_html/forum/include/dblayer/mysqli.php:14) in /home/xenosbus/public_html/forum/header.php on line 20
Репелент срещу кърлежи (Страница 4) / Търся / XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#46 28.04.2018 21:11:53

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Репелент срещу кърлежи

Имам една готина джаджа, която също е доста компактна и ефективна. Трябва да потърся походната аптечка, че да я снимам...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#47 28.04.2018 21:43:51

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Ако Стоян разреши мога да пусна линк към български онлайн магазин специализиран в аварийна и спасителна екипировка. На техния сайт специализирана пинсета за кърлежи се продава за 3.36 лв, а обикновена пластмасова пинсета за лев и двайсе.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#48 28.04.2018 21:48:52

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Пускай, то си личи, когато не е направено с цел реклама! smile

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#49 28.04.2018 22:30:12

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

xenos написа:

Пускай, то си личи, когато не е направено с цел реклама! smile

Хех, ами то аз ГО правя с цел реклама smile

Две важни неща:

1. Макар и да познавам лично собственика на магазина, нямам никакъв финансов или друг търговски интерес в бизнеса му.
2. Позволявам си да кача линка, тъй като съм имал интеракции със собственика на магазина по друг повод, и съм останал с устойчивото впечатление, че е професионалист в това което върши и изключително коректен от търговска гледна точка.

Та значи линка е:

www.TRD-rescue.com

Конкретните връзки към пинсетите са:

Пинсета за кърлежи

Пластмасова пинсета

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

2

#50 29.04.2018 09:06:32

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

windwarrior написа:

Хех, ами то аз ГО правя с цел реклама ...

Аз пък си мислех, че е обикновена форумна взаимопомощ! wink

Офлайн

0

#51 29.04.2018 12:56:13

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

Тази пластмасовата щипка върши чудесна работа. Вадил съм не веднъж кърлежи на кучето - все цели  и живи ги изваждам.

Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

1

#52 29.04.2018 20:03:11

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

От няколко дена продаваме при нас маслото на Балистол с помпичка и пръскам Ичко с него. Леко е, разнася се лесно, мирише приятно и за сега поне видимо работи против комари а кърлежи не са ни се лепвали. Комарите направо отскачат от детето като го доближат.

Вносителя твърди, че си пръска децата с него за това и аз си пръскам детиняка.

Последно редактиран от Кольо (29.04.2018 20:06:03)

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

5

#53 30.04.2018 13:22:18

Странджалия
Редови

Регистриран: 28.11.2011

Привет! Взех си пинсетите, които споделих в пост №38.
Добра е изработката им, от някаква неръждаема стомана с печат и някакъв сериен номер. Върхът им е изтънен до 1 мм. или малко под 1 мм. и имат малки зъбчета / назъбване/ от вътрешната страна от към захвата.
2 бр. поръчани от мен пинсети (4.20 лв./бр.)с доставката до Бургас ми излязоха 13 лв. , като от фирмата с хирургичните инструменти ми обясниха ,че работят само със куриери- "Спиди".
Благодаря на Kent за разяснителната информация относно "Доксицилина" и краткото и ясно обяснение,че трябва да се приема само при проявени обезпокоителни симптоми!
Благодаря и на RELAX ,за аналога на т.н. "Нимфия",а именно - "вдевачката за конци" от кинкалериите с която се здобих за 1 лв. , като продавачката ми обясни ,че захвата на телчето не е много здрав, но с една две капки секундно лепило  си мисля, че ще се получи доста здрав захват. Ясно ни е на всички ,че "вдевачката" ще върши чудесна работа за най-малките кърлежи с диаметър около 1-1,5 мм., но ми направи впечатление ,че самия отвор на "вдевачката" в най-тясната и част е 1 мм. и ще трябва да се стисне леко с клещи за да се получи изключително тесен скос и ще бъде досущ като т.н."Нимфия" , която е с безобразно висока цена действително!
Но за по-големите и груби впили се в плътта добитъци, пинсетата с остър връх ще е №1 ! При хят има голям риск, ако се използва "нимфията-вдевачка" да се откъсне главата или хоботчето на голям кърлеж, понеже телчето е много тъничко и буквално ще го пререже при странично дърпане!!
Превенцията му е "майката", ама си трябва подходящата екипировка и инструментариум wink

Последно редактиран от Странджалия (30.04.2018 13:27:01)

"Истинският бушкрафтър не e само умения, това е вътрешно състояние." - GoldenRatio

"Общото е, че всички си имаме странности и трябва да ги уважаваме, защото те ни правят индивиди. Ако искаме да се събираме и да общуваме в аспекта на това което ни свързва, трябва да пренебрегваме това което ни разделя."- Галимунди

Офлайн

0

#54 09.05.2018 11:44:13

biolander
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 09.11.2011
Уеб-сайт

А сега де. hmm:/
https://offnews.bg/obshtestvo/vseki-pet … 80212.html
Не кой да е съветва да се пие АБ профилактично mad
Ако се случва веднъж на няколко години сигурно може, ама за чести ухапвания......

Ти си длъжен да правиш добро от злото,защото то няма от какво друго да се прави - Робърт Пен Уорън
http://tzilkovi.wordpress.com
http://ostrieta.eu

Офлайн

0

#55 09.05.2018 11:58:12

Кольо
КорифееЦ

При ухапване нищо не налага незабавни мерки. Дори да живееш на село или да си ваканция, където и да си, до когато и да си все ще имаш време да отидеш до място дето могат да ти вземат кръв и да направиш тест за лаймска и марсилска. След  това действаш според резултата.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#56 05.05.2019 11:37:23

Niki
Редови

Тази сутрин установих, че ме е гризнал кърлеж. Взех обърнатата пинсета, която си е специализиран инструмент за вадене и го извадих. Много внимавах да не нараня горката животинка, но той не издържа под напора на пинсетата и дупето му пукна, жалко за животинката. Иначе го извадих с пълен комплект пипала и крайници...

А пинсетата направо отива в походната аптечка, че си е хубаво да има човек такова нещо.

Някой може ли да ме упъти къде да го пратя за дисекция и изследване за болести, че направо ми става жал за него като си помисля, че може да е носил някакви бактерии преди да е умрял така нелепо.

Аз също искам да се изследвам, не толкова заради тази гад, а защото тук в Драгалевци виреят зли мухи, за които също съм чувал, че могат да носят някакви зарази, а от тях последните години съм хапан не веднъж. Те са и нахални и апат без предупреждение...

Офлайн

0

#57 05.05.2019 12:51:20

ivan_sh.
Редови

От: гр. Шумен
Регистриран: 06.03.2016

Здравей, тук в гр. Шумен изследването на човек за лаймска е около петдесет лева, а лаборатория може да потърсиш с гугъла.

Офлайн

0

#58 05.05.2019 12:52:58

kyshe
Редови

От: Русе
Регистриран: 15.03.2017
Уеб-сайт

Мини през личния лекар за начало. Той ще те упъти.

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки.

Офлайн

0

#59 05.05.2019 13:05:12

Niki
Редови

Личният лекар ми е в Перник.

Офлайн

0

#60 05.05.2019 14:17:43

Кольо
КорифееЦ

Вече почти всички лаборатории го правят, но аз бих ти препоръчал специализираната на Янко Сакъзов
https://www.ncipd.org/index.php?option= … hi&lang=bg

Ръдиард Киплинг

Офлайн

1
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff