Ами резбоване - не бих казал, по-скоро можеш да издълбаеш някави форми в костта, но със зъболекарско борче или нещо подобно. При костта не мисля, че ще стане с пирограф, но при рогата от кухороги - ще стане. И в двата случая трябва да си на доста проветриво място и да си сложиш маска. Аз съм доста корав в това отношение и въпреки това ставам като дядо мраз, та затова си слагам и кърпа на грлавата и на устата. Да не говорим, че всичко около теб ще стане бяло... Лак на кухорогите не съм убеден, че им трябва, полират се до блясък. Аз по принцип не обичам лаковете. При костите много зависи, но микро порите могат да се запълнят с моментно лепило и после да се полират пак до блясък - за какво са ви тия лакове, това да не са мебели? Ако все пак решиш да ползваш лакове - шеллака е естествен материал, който се разтваря в чист спирт и се анася на множество тънки пластове за редпочитане. Дори и да се отлюпи някъде след време, се добавят още пластове и се ремонтира. Многа е здрав и устойчив. Само не трябва да се полива със спиртни напитки....