XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#46 07.05.2012 19:49:37

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Моето оръжие

Говорим за близки срещи от трети вид по време на разходки, съмнява ме да ме изчакат да си пълня чорапа с пясък или камъни. Май бързо бягане с раница на гръб е алтернативата smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#47 07.05.2012 20:02:22

Atanassovski
Редови

Регистриран: 02.09.2011

С човека евентуално можеш да се разбереш, въпреки че има индивиди, които просто не разбират от друго освен от падане от шамар на врат. При близки срещи с човеци е по-трудно да се види намерението зад жестовете, с животно е по-лесно да се интерпретира, защото то идва с ясно изразено намерение - или да се защитава, или директно да напада. При човека не е така, не е лесно да се интерпретира точното намерение зад жестовете, за това ако се случи на мен си спазвам правилото за 3те опита (не винаги), не попие ли мислите и не се ли стигне до разбиране следва схватка, която обикновенно започва (от моя страна) с рязък и отсечен удър в слънчевия сплит или ако имам възможност в зъбите или носа. Ако ви се наложи да се биете с някой (ако разберете, че е неизбежно) виждайки, че заплахата е реална, не се колебайте да го опердашите първи, от това може да зависи примерно сигурността на жена ви ако е с вас. Страхът трябва да е сведен до нула и да имате ясното намерение (което се вижда супер бързо по езика на тялото ви) да наложите совето, без значение от последиците за противника. В критични ситуации се действа точно така, въпреки че за разлика от едно животно, с човек определено може да имате много повече време за реакция.

Дивото животно (не питомното куче) ще направи всичко възможно да избегне конфронтация с вас (освен ако не сте в канадските планини съвсем сам, а вълците не са яли от 3 седмици), очаквайте нападение ако вашето собствено поведение бъде интерпретирано като заплаха, примери са дебненето, откритата агресия към случайно срещнато животно или ако го изненадате. Ако животното реши да ви напада (без да е изненадано) то определено първо ще ви проучи, хищниците имат милиони години опит в гените си и никога не биха предприели рискована атака освен в много крайни случаи касаещи болест или критичен глад. В близък бой срещу едро животно - нямате шанс с голи ръце или дори с нож, успех там има само с огнестрелно оръжие или превентивно такова като един добър спрей пръскащ на поне 10 метра напред.

Домашното животно, и визирам преди всичко кучетата, е много по-възможно да ви нападнат, просто да ви се нахвърлят дори ако са овчари и са далеч от стадото.

Като правило, почти всички животни са териториални, включително и домашните. За това не е зле, човек да проучи и да разгледа навиците на животните, които е възможно да срещне на терен. Аз много обичам животните и изпитвам голямо уважение и по равно както към вълка така и към лястовицата.

''....в началото, бях вятър...''

Офлайн

0

#48 07.05.2012 20:40:01

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Ако жена ви е с вас, най-добре първо да и шибнете един на нея, а докато и тя и противника ви се чудят какво става, му шибвате един и на него и после повтаряте и потретвате и ...

Щото жената има навика да се вкопчва в десния ви лакът и да виси там докато ви разбиват носа.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#49 07.05.2012 20:49:53

Atanassovski
Редови

Имаш право колега. Моята жена би била проблема за нападателя, хахахахаха, горкия човечец... big_smile

Офлайн

0

#50 11.05.2012 15:12:55

Spartan
Редови

Регистриран: 21.01.2012

Бе ква стана тя?!Реших да покажа с какво години наред се защитавам от псета в гората,а предизвиках цяла дискусия за съвременната самоотбрана.Бога ми, там хич не съм спец!Много моля да не ме броите за печен в това, щото вече ми е минало време и не мога се мери с вас младите...!Оръжията са опасна работа,прави сте,особено законните в Булгаристан!!!
Да не дава бог и случая да ви се налага самоотбрана,дано просто си се кефим на дебрите и нищо да не ни застрашава.Лек ден!

Офлайн

0

#51 12.05.2012 07:43:48

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Е защо, каква стана тя? Съвсем нормална тема си стана, с идеи и примери, които обсъждаме. Темата си е актуална защото подивели домашни кучета, неподивели овчарски кучета(които си пазят ливадата) и цигански групички в планината/гората за съжаление има и невинаги са дружелюбни. Това е положението- сами трябва да се пазим.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#52 12.05.2012 09:01:37

Atanassovski
Редови

Yavor написа:

Е защо, каква стана тя? Съвсем нормална тема си стана, с идеи и примери, които обсъждаме. Темата си е актуална защото подивели домашни кучета, неподивели овчарски кучета(които си пазят ливадата) и цигански групички в планината/гората за съжаление има и невинаги са дружелюбни. Това е положението- сами трябва да се пазим.

*OK*

Офлайн

0

#53 08.06.2012 20:24:53

gavra74
Редови

От: от 01.07. - кореняк варналия
Регистриран: 24.08.2010
Уеб-сайт

iivetsa написа:

С този инструмент може да утрепеш човек,със същата лекота като с нож или КНО,и да си навлечеш съответно същите проблеми wink ! После ще те питам дали попадаш под ударите на закона big_smile !

Само ако го удариш от врата нагоре. В останалите случаи или ще почешеш някой (ако е малко, тънко и т.н.) и от нунчаку става на бибратор, или ще изпари всякакви мераци за нападение. Един добре прицелен и среден по силата удар в коляното, например, ти лишава от присъствието на нападателя.  Аз имам такова животно, 2 пръста плътен текстолит... Е страшна работа. Стол от парен бук цъфна като майска роза. Като го видях на какво е способно го прибрах в кашона с ножове и така си седи вече над 16-17 години

Momchil написа:

В Аляска е или поне беше(често променят законите та не знам последно как е) много либерлано откъм носене на оръжие,било то скрито или открито(има голяма разлика в правилата за носене в зависимост дали ще е скрито или открито).Ама то там като се има предвид каква част от територията е населена и колко мечки гризли има... wink

Ако се вярва на нейшънъл географик там може да се упражняваш в стрелба и в населено място, стига да е в безопасна посока. но ако те набарат с бутилка водка.... тъжна ти майка  *CRAZY*
[merge_posts_bbcode]Добавено: 08.06.2012 20:47:48[/merge_posts_bbcode]

windwarrior написа:
Black Wolf написа:

Демек огнестрелно или не. wink

Огнестрелно може, ако непременно държиш да прекараш следващите 10-15 години на държавни разноски, затворен в едно помещение с няколко неинтегрирани типа от споменатия вид  wink

Един случай с мои колеги от Търговище. Тръгнали двамата с жените си да се разходят до хижа някоя си. И на една полянка ги наобикалят стадо  *WASSUP*  . С тояжки и манарчета - как си му е реда. Е ти какво предпочиташ - да те пребият и наебат жена ти или да ги лежиш? Колегите излезли от ситуацията много "тактично" - просто извадили и заредили пистолетите си.  *WASSUP*  се разотишли се е едно ги е нямало

Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Офлайн

0

#54 08.06.2012 21:11:46

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Да беше прочел и две мнения по назад от цитираното.... На знам какъв е случаят с твоите колеги, но практиката показва че тумби неинтегрирани скачат на горски, полицаи, вкл. и жандармерия. Пък те не е като да не са въоръжени.

Та е хубаво човек да си пилне малко мушката smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#55 08.06.2012 23:44:16

кочевой
Редови

Регистриран: 17.02.2012

Скачат ама в махалата където се чустват силни ,инамче малко да им припари и са меки кротки и прилични.

Офлайн

0

#56 12.06.2014 15:11:48

vvinev
Новодошъл

Регистриран: 29.05.2014

Галимунди написа:

Ако жена ви е с вас, най-добре първо да и шибнете един на нея, а докато и тя и противника ви се чудят какво става, му шибвате един и на него и после повтаряте и потретвате и ...

Щото жената има навика да се вкопчва в десния ви лакът и да виси там докато ви разбиват носа.

Много, много, много вярно и важно. Личен опит с прегръдка от уплаха и двете ми ръце здраво притиснати (от къде такава сила - ма то шубето е голям страх). Добре че противника се оказа страхлив и глупав щото за секундите докато се освободя можеше .... доста работи да станат.

Офлайн

0

#57 12.06.2014 21:02:57

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

vvinev написа:
Галимунди написа:

Много, много, много вярно и важно. Личен опит с прегръдка от уплаха и двете ми ръце здраво притиснати (от къде такава сила - ма то шубето е голям страх). Добре че противника се оказа страхлив и глупав щото за секундите докато се освободя можеше .... доста работи да станат.

Братле и аз го научих по трудния начин. Ама ти все пак си имал късмет с келеша.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#58 26.06.2014 14:54:57

Репичка
Редови

Регистриран: 18.03.2014
Уеб-сайт

Както казваше учителя ми по меч Миро.
/ Един е Лихтенауер и МИРО е неговия пророк !!! /
От затвора се излиза. от гроба не.
Така че със риск да ме баннете, съвета ми е копайте ги там дето няма да ги намерят.
]:->

Последно редактиран от Репичка (26.06.2014 14:56:39)

"Ученико, как звучи пляскането на една ръка?"
Запитал Мъдрия Учител.
"Ето така Учителю." отвърнал ученика и му отвъртял един шамар....

Офлайн

0

#59 26.06.2014 15:24:05

The Dark Owl
Редови

Регистриран: 12.02.2013

По принцип ако може да се избегне конфликт ,или да мине само с шутове и тупаници ,най-хубаво...Ама ако опре ножа до кокал съм фен на сечта ...пък ''инструменти'' идеални за отделяне на крайниците от тялото са любимите на всеки бушкрафтър брадви big_smile може никога да не ми влезе в употреба ама все се намира някоя тежка и остра като бръснач покрай мене...за ножове да не говорим... ]:-> В тоя ред на мисли май трябва да се оборудвам с една лопатка за цепене...2 в 1... *WRITE*

Във всяко умение и изкуство има ритъм.
Има ритъм също така и в нещата, които нямат външна форма.

Офлайн

0

#60 26.06.2014 16:25:03

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

репичка и бухъл, прощавайте, ще бъда малко остър.
Само пълни идиоти, сблъскали се със смъртта само във фантазиите си и във филмите могат да говорят по този начин.
Ще ви помоля да си овладеете логореята и да говорете за неща с които сте се сблъсквали на практика.

Това е бушкрафт форум а не зомби-тактикъл-фентъзи. В краен случай си споделяйте на лични фантазиите си да убивате, кълцате и прочие.
Заминусявам ви и двамата.

Последно редактиран от Кольо (26.06.2014 16:26:20)

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff