XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 09.04.2012 07:27:00

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

Отг: Моето оръжие

bobber написа:

"дуд" е черница wink
писали сме Заедно....
стават и лъкове,вчера със славчо разцепихме 4 заготовки и тея дни ще почвад да оформям....

какви лъкове, бре big_smile - знаеш ли как хубаво боядисва ракията big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

Последно редактиран от ilianlp (09.04.2012 07:27:26)

Memento mori

Офлайн

0

#32 09.04.2012 07:39:33

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

аз не съм маанаджия wink
количеството ми е по-важно от цвета
че нямам една капка в нас sad

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#33 09.04.2012 07:56:59

anjsan
Пущиняк

От: Пущинака
Регистриран: 04.01.2010

Нунчакото е хубаво оръжие , ама не е за всеки .
Предимството му е че съчетава две неща - въже и пръчка и съответно може да се използва и като двете . Сгъва се и може да се скрие в дрехите, а пръчка с такъв размер по-трудно . Има среден обсег на действие и е нетрадиционно оръжие . Могат да се правят дори захвати и задържащи техники .
Недостатъците са , че е нито пръчка нито въже/верига и не е лесно да се научи човек да го върти . Трудно се борави с него и е опасно за въртящия го заради рикошети и неправилни движения . Лакти, глава , крака болят много. Освен това срещу опитен боец работещ с оръжие не е много ефективно защото може да се неутрализира колкото и невероятно да ви звучи . Въртящият нунчако трябва да е наясно с удари и техники за да е пълноценно използването му .
Аз съм си правил няколко , имам вкъщи , мога да го въртя - няколко основни движения , имам и една две книжки  . Те тва е ... и умната ей !

Последно редактиран от anjsan (09.04.2012 07:57:53)

Донту Ориби Хапи

Офлайн

0

#34 10.04.2012 10:19:41

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Аз навремето съм си загубил 1-2 години с нунчаку... Общо взето с едно яке човек може да неутрализира нунчакуто без особен праблем. wink

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#35 28.04.2012 20:44:59

Dobo
Новодошъл

Регистриран: 12.02.2012

Нунчако е много интересно оръжие, достатъчно добро за отбрана и атака. НО е сложно. Ако нямате нужната подготовка по-скоро ще ви навреди отколкото да ви помогне. Аз лично не нося абсолютно нищо като оръжие с мен никъде защото не виждам смисъл. По важно е да се подготви човек психологически за атака срещу него отколкото да се опитва да се бие с оръжие. В над 70 % от сблъсъците  могат да се предотвратят с адекватно превантивно мислене и действие.

Офлайн

0

#36 28.04.2012 22:20:19

Ludipipo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011

М-да! Третата грешка на...  big_smile

Офлайн

0

#37 28.04.2012 22:50:07

canis_lupus
Блокиран

Регистриран: 23.04.2012

Доколкото разбирам, в тази тема се хвалим с любимото си...
smile
Ей го и мойто :

Последно редактиран от canis_lupus (28.04.2012 22:50:23)

Дето ази и да трая -
за теб мисля и горя,
в теб родих се и желая
в теб свободен да умра.

Офлайн

0

#38 29.04.2012 20:15:52

valenti
Редови

Регистриран: 30.12.2010

Като ще се хвалим с нашите оръжия,нека и аз да се запиша! big_smile
ама няма да си крия мутрата, щот вече ме знаете(поне от фото)  tongue

....ама и гУлям манИкен съм а? big_smile  big_smile  big_smile

027040671.jpg?r=0

027040727.jpg?r=0

и още...

027040675.jpg?r=0

Найс а? *BYE*

Офлайн

0

#39 29.04.2012 20:46:28

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ тоя патлак на фотошоп ли го прави с тази дълга цеф? big_smile  Ей сега се започна на кой му  е най-голям *THUMBSUP*

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#40 07.05.2012 08:13:57

Atanassovski
Редови

Регистриран: 02.09.2011

Мнението ми за нунджаку съвпада с това на някои колеги - много добро, но сложно оръжие, което не е за всеки. Изискват се тренировки за него. В някои школи по карате едно време се преподаваха традиционните японски оръжия, аз заложих на катаната (в случая бокен) и доста добре боравя с нея пък било то под формата на проста пръчка.

По време на походи и излети нося нож, жена ми носи спрей абсолютно навсякъде. Проблеми до сега сме нямали по тези ширини. Тук бездомни кучове (хахаахмн як израз!) просто няма (поне където сме ние). Възможни са срещи с пияни групи младежи, което си е доста по-опасно. Не съм от хората, които се палят току така, но в случай на самозащита, и ако се налагат крайности, изобщо няма да ми мигне окото да използвам оръжие (дори смъртоносно). Имам опит вече в стрелбата по човек и ако разполагам с огнестрелно оръжие няма да се колебая изобщо, това само и единствено в крайни случаи разбира се.
В боя имам опит (дори се състезавах до преди 4 години, шампионата на Испаня по Карате Киокушин) и ако се наложи се бия. Използвам пръта и ножа мн добре, трябва да ви кача някое клипче да видите как се борави с латинско мачете.  smile

''....в началото, бях вятър...''

Офлайн

0

#41 07.05.2012 08:36:10

Atanassovski
Редови

Има една джаджа за бой от непосредствена близост (с човек), вика се ''куботан'' и според опита на много хора болката, която причинява при попадение на точното място има много силен възпиращ ефект. Като оръжие за самозащита в Испания са позволени, не знам в БГ как стоят нещата.

f88c3f5d70e7t.jpg

За да няма проблеми, аз съм верен на правилото на един японски каратист (Сенсей Като от Англия) ''да излезеш от битката без бой'' или казано друго яче, ем да не предизвикваш конфликт, ем да си способен да го предотвратиш с думи. В някои случаи обаче конфликта е неизбежен, защото има хора, които просто не умеят да се изразяват по друг начин, в тези случаи ако преценя, че конфликта е неизбежен обикновенно нападам пръв и гледам да не повтарям ако е възможно.

Ако ви се наложи да се биете с повече от 1 човек... куботана може да помогне, може и да не помогне, стремите се да се движите постоянно и първия човек, който трябва да отупате по правило е най-надъхания или лидера на групичката. Ако е възможно отупайте точно него преди групичката да започне да стеснява кръга около вас. Ефекта ''овца'' е много интересен и в повечето случаи когато свалиш водача на стадото, това има силен пси ефект в останалите. По едно време си вадех пари екстра като охрана по мадридските дискотеки, та от там съм се убедил в тия неща. Испанците като цяло са страхливи хора, и голямата част от тях са миролюбиви, но в обеществото има много опасни групички съставени от българи, руснаци, украинци, румънци, араби или латино американци, които са известни в тия среди като хора, които почти винаги носят хладно оръжие. Опита с тях е ''първо го помилаш'', после го гониш.

Отдавна вече не съм в тези среди, но някои неща остават като опит  smile
Не предизвиквайте проблеми и рядко ще имате проблеми, наложи ли се обаче не се колебайте да защитите себе си или близките. Има хора с буквално ''хищническо'' поведение, чиито методи за общуване и изразяване са предимно чрез конфликт. Оглеждайте се за такива индивиди и ще намалите възможността за конфликт още повече.

Офлайн

0

#42 07.05.2012 08:52:17

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Аз имам такава химикалка, явно на подобни неща им викате куботан: http://stayaliveshop.com/item.php?id=530 Наживо е по- готина в интерес на истината.
Нося си я, пък и пълнителя се падна хубав и пише много меко big_smile Да не се налага, ама се предполага, че мога лесно да я извадя от джоба на ризата или наръкавния джоб на якето и да фрасна някой недобронамерен в бедрото примерно. То и ножлета имаме повечето хора, ама едно е да отблъснеш малоумник с подръчно средство- химикалка(ама съвсем невинна big_smile ), друго е да стане беля с нож и да го лежиш после. Аз лично винаги имам сгъваем нож в себе си, но прибран в чантичката или привързан с шнурче за гайката на панталона и прибран в джоба, демек с идеята да се ползва като инструмент, а не за самозащита.
А за извънградски "срещи от трети вид" по време на преходи, като описаните от някои съфорумци- нямам идея и следя темата с интерес. За съжаление нещата засега клонят в полза на гсо/кно, ама ако за да се разхождам в планината трябва  да мъкна и пищов(че и да ми е на удобно място)... ебасимуси... уестърн нЕк'ъв.

Последно редактиран от Yavor (07.05.2012 08:56:00)

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#43 07.05.2012 15:23:41

mastodont
Редови

От: София
Регистриран: 09.05.2011

http://www.kaswords.com/self-defense-ev … ilver.aspx
Self_Defense_Evil_Cat_Keychain_Silver.1.jpg
а за такова боксче какво ще кажете? smile малко, удобно и незабележимо ;-)

Аз съм шут, на служба при Съдбата.
What we are is the sum of everything we've ever said, done and felt. All wrapped up in one unique tread which is constantly being revised and remembered. So to be yourself, you have to constantly remember yourself. It's full time job.It's how it works...

Офлайн

0

#44 07.05.2012 18:07:39

Atanassovski
Редови

Яворе прави си колега, то тука дето съм аз проблеми никакви... Вие там в България имате по-голяма вероятност да се забъркате в проблем пък било то и в планината на поход. Не е излишно да се имат в предвид някои мерки за сигурност  smile

Офлайн

0

#45 07.05.2012 19:08:27

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

А бе пълниш един чорап с камъчета и си в играта. Когато зора е голям всяко нещо се превръща в оръжие. Както беше писал един автор (забравих кой) "Оръжията не убиват. Хората убиват."

П.П. А, ако чорапа вече е използван, може да се съчетаят физическата и химическата атака  big_smile

Последно редактиран от Галимунди (07.05.2012 19:11:11)

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff