Тук са събрани всички мнения по тази тема до сега:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Efond: Евала RELAX , с нетърпение очаквам всеки твой пост. Има човек какво да научи. 
Само искам да вметна малка забележка относно очилата , не мисля че подобно нещо трябва да се ползва освен ако човек не иска да си повреди очите. Пластмасата от бирена бутилка може да се ползва за всичко друго, но не и да си предпазваш или слагаш на очите , поради факта че няма необходимата защита и не може да ти уплътни добре. Лично не бих ги сложил , по добре е да оставим естествената реакция на окото , ще ни защити повече и определено няма да ни навреди.
Поздрави
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anjsan: efond за очите не си прав . Ако се разчита само на естествената защита , си ослепял след продължително пребиваване на снега . За кратка разходка не се отнася разбира се . Всичко , което може да намали отразената светлина е подходящо , когато няма очила , включително и тъмен плат с процепи . Може би трябва да пуснем нова тема да коментираме тия неща . Отдалечаваме се от основната тема , която случайно съм поставил аз .
Okdalf: Във високата планина никога не забравяйте очилата. Даже да няма слънце, очила и крем ползвайте ВИНАГИ колкото и смешно да ви изглежда. Слънчевата радияция не прощаве. Всечко каето може да запази очите е позволено. Тъмен парцал/фанелка, ръкав или кво да е/ с цепка помага. Малка хитрост, ако сте се забравили очилата мажете около очната област обилно с крем и после бъркате в печката, и намазвате всичко обилно със сажди. Защо ли. Ми питайте жената до вас.
Ilianlp: "...ако сте се забравили очилата мажете около очната област обилно с крем и после бъркате в печката, ..."
Т'ва само при условие, че не сте си забравили печката
RELAX:
efond написа:
Само искам да вметна малка забележка относно очилата , не мисля че подобно нещо трябва да се ползва освен ако човек не иска да си повреди очите. Пластмасата от бирена бутилка може да се ползва за всичко друго, но не и да си предпазваш или слагаш на очите , поради факта че няма необходимата защита и не може да ти уплътни добре. Лично не бих ги сложил , по добре е да оставим естествената реакция на окото , ще ни защити повече и определено няма да ни навреди.
Поздрави
@efond, абсолютно съм съгласен с твоето мнение и оправдано очаквам да събера негативи от офталмолозите, но може би не си хванал основният смисъл на това, което показвам.
Наистина това PVC не притежава необходимите характеристики, но си говорим за изключителни ситуации, при които всеки филм пред очите намалява риска от изгаряне на роговицата от отразените в сняг или пясък слънчеви лъчи. Никой не е казал, че в ежедневието си ще тръгнем с такива маски ...
Black Wolf: По-добре да беше направил очила с прорези.