Чанта "Ташев - рок игъл" - 35 литра + мембранно яке - тънко, аптечка, нож, инструменти, фазомер, челник, тефтер, химикал, телефон, протмоне, вода, храна в кутии, лъжичка, мокри кърпи, нещо за четене, шамия, очила, дъждобран, и да има място, ако се налага да прибирам нещо в нея, почнах да не я свалям - насякъде е с мен.
По споровете за синтетиката: Веднага, като научих, почнах да се увличам по разни марки и изгъзици, исках гор- тексове и безкрайни водни стълбове. Признавам, че не съм имал нещо марково за 500+ лева, но от нещата, които имам - 100, 200 лв. якета, обувки, аксесоари и прочетеното из форуми ми стана ясно, че си имат определен живот - в най-добрия случай - 3 сезона. Каквито и обувки да имаш, все ще пропуснат, трябва да се инпрегнират, както и дрехите, ако не спазвате медотите на пране (без химикали и центрофуги и простир на слънце) - ще си работят дълго време.
Изпатих си от едни обувки на "Адидас" за 230 лв. - с изолация "PrimaLoft" и мембрана - няква измислена адидаска - носени са главно зимата, в града. Сега пускат вода и са се закъсали. "Hi-Tec" марката предлага разни неща на по- добри пари от другите марки, но пък съм чувал много оплаквания...
Зимното ми яке е от "Сивен". Дадоха ми го от една работа, дето я работих на открито, значи топли си, и не е пуснало, а ме валя доста мокър сняг, - родна марка - 5000 мм. воден стълб. Гледах в сайта, че не са им евитни продуктите...
Работата е там, че нямам доверие на родните вносители и производители, а и нямам пари за маркови неща, дето сред природата лесно се развалят и решавам да не се занимавам с марки, с мембрани, ами ще ползвам органични материали, а и много ми е интересно едно време как е било! Наистина корпорациите ни насаждат грешни представи за оцеляването и ни насаждат страх, че ако нямаме такива аксесоари, сме обречени да умрем! Аз искам да се науча да оцелявам без аксесоари и изгъзици. Е, няма да тръгна бос, да се катеря на върха, но трябва да има баланс и ясно да се мисли от какво имаш нужда. Аз бях жертва на корпорациооните идеи за обличане в планината и много ме беше яд , че нямах като другите - мембранни, гащи и шарени найлони и маркови обувки. Първото ми ходене беше с дънки и пролетни фанелки с дълъг ракав, и едно яке за 30 лв., с ръкавиците от на дядо ми навремето, беше ми гадно и студено, но се справих - не бях болен, разбрах какво трябва да сменя - дънките с нещо друго, - купих си работнически панталон за 20 лв. и се отпуснах да си купя и термо бельо ...
Пък и да искаме модерните технологии, винаги може да си купим нещо по-евтино, от същия материал - много важно, че не е "Полартек", или "Лафума" с гор текс, всичко в тази система е направено, човек да купува, и да има свръх потребление, и за това, всичко е баси гадното ...