XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#76 08.12.2015 17:21:58

laryy555
Новодошъл
Репутация: 6

Регистриран: 07.12.2015
Мнения: 8

Отг: Обработка на месо за съхранение

laryy555 написа:

Реших да споделя една пушилня която си стъкмих от ламарина и кофа.


чукни в описание!!!
==================
http://i76.fastpic.ru/big/2015/1205/85/4b3bf83950f882a1a7e719f430f9dc85.gif

http://www.yapfiles.ru/files/1334885/2.jpg

http://s4.rimg.info/53b02565dfd5e4d93ff … 639d81.gif

http://i67.fastpic.ru/big/2015/1205/fc/ … 7feefc.jpg


556039714e38817e5fff1ba3f5ff0d34.png

1a58e6aa8ee80570eb7c1e9bc5a088d1.jpg


Камера за Студено пушене придружено с клип от youtube



...Anyting is possible...

Офлайн

    0

#77 08.12.2015 18:50:37

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1404

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,902

Отг: Обработка на месо за съхранение

Моята я сътворих преди няколко месеца от тенекия за мед. Димния генератор е от кутия за кучешка храна. Още нагаждам нещата температура на камерата и стабилност на пушака. Така че нямам снимки. А и проби с осоляването, бе още сме на работен стадии. Месец загубих само за да си направя дървения чипс.
Ма по Коледа стават чудеса може и да покажем нещо.

Офлайн

    0

#78 09.12.2015 00:09:37

RELAX
Модератор
Репутация: 1525

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010
Мнения: 3,652

Отг: Обработка на месо за съхранение

Ето и още нещо от мене по темата.

Направих си димо-генератор за създаване на студен пушек. Майсторлъка ми отне около час време и устройството работи перфектно. С едно зареждане изкарва четири часа активен бял пушек ...

п.п.
по-късно ще покажа и как се свързва към камерата за опушване на хранителни продукти ...

to be continued wink


self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

    0

#79 09.12.2015 11:35:11

laryy555
Новодошъл
Репутация: 6

Регистриран: 07.12.2015
Мнения: 8

Отг: Обработка на месо за съхранение

Ха ... добре  умна идея .вдъхване на нов живот на тенекето... ама за студения пушек иде реч ще му е малко времето за опушване на материала 4 часа с едно зареждане .
ef96541da2def4d5cb8fdd482e183748.gif


...Anyting is possible...

Офлайн

    0

#80 09.12.2015 12:57:28

RELAX
Модератор
Репутация: 1525

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010
Мнения: 3,652

Отг: Обработка на месо за съхранение

Да, малко е времето, но след 4 часа просто добавям още от необходимото "гориво" ... wink

Ето как работи камерата



self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

    1

#81 10.12.2015 20:26:49

laryy555
Новодошъл
Репутация: 6

Регистриран: 07.12.2015
Мнения: 8

Отг: Обработка на месо за съхранение

aaaaaaaaaa....... с кашона  ма уби, чувал съм ,че става но за пръв път виждам.. по скоро твойто устройство е компактно ,че и за пикник в горта  или къдет ти е кеф става  да идеш.         Голямо благодаря.....      Веднага ми хрумна.......     даде ми  идея на жената подвижия сгъваем гардероб който е от PVC с цип ,че е и прозрачен на отвора и ще го стегна за опушвалник като открият рибарския сезон.


...Anyting is possible...

Офлайн

    0

#82 11.12.2015 00:33:57

RELAX
Модератор
Репутация: 1525

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010
Мнения: 3,652

Отг: Обработка на месо за съхранение

Това е идеята - да е нещо просто, лесно и достъпно за всеки и да може сам да си го направи  ...


self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

    0

#83 11.12.2015 08:01:04

laryy555
Новодошъл
Репутация: 6

Регистриран: 07.12.2015
Мнения: 8

Отг: Обработка на месо за съхранение

f2b7c3247c843948c258d0a026eec86a.jpg

big_smile


...Anyting is possible...

Офлайн

    0

#84 11.12.2015 17:37:23

slaf40
Редови
Репутация: 162

От: Пловдив
Регистриран: 15.08.2010
Мнения: 798

Отг: Обработка на месо за съхранение

RELAX написа:

Това е идеята - да е нещо просто, лесно и достъпно за всеки да си го направи сам ...

Браво майсторе (помня ти името , още) , ако предложиш и вариант без електричество , цена няма да имаш !


Защо не си спомняме бъдещето ?

Офлайн

    0

#85 11.12.2015 19:20:39

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1404

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,902

Отг: Обработка на месо за съхранение

Славчо може и без електричество, разгледай рашъните имат много добри предложения. НО обема на димния генератор нараства заради огъня за подгрев на чипса/опилките/

Офлайн

    0

#86 11.12.2015 20:13:04

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1404

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,902

Отг: Обработка на месо за съхранение

Ето ти вариянт
или това
това става за терасата хехе

Последно редактиран от Okdalf (11.12.2015 20:22:45)

Офлайн

    1

#87 12.12.2015 17:26:33

slaf40
Редови
Репутация: 162

От: Пловдив
Регистриран: 15.08.2010
Мнения: 798

Отг: Обработка на месо за съхранение

Благодаря , първите два ги знам . От няколко години се каним да си спретнем нещо такова на Витоша.
Тоя третия тип не бях виждал , за него май най-малко тежък физически труд ше е необходим за реализация big_smile


Защо не си спомняме бъдещето ?

Офлайн

    0

#88 14.12.2015 11:26:55

laryy555
Новодошъл
Репутация: 6

Регистриран: 07.12.2015
Мнения: 8

Отг: Обработка на месо за съхранение

За подобрение на пушилнята (сиреч контейнера с опилките "старата кофа" )имам още идея да я доразвия с удължаване на времето като опушване на материяла .
Вдъхване на нов живот на старото тенеке.
Да скочи на 30 /36 часа с едно зареждане ако е възможно и повече . ще тествам и експерементирам ,успея ли ще публикувам снимки или клип в сайта.

f698c91c17aa51954bece8302bcefd1c.gif

Последно редактиран от laryy555 (14.12.2015 11:34:52)


...Anyting is possible...

Офлайн

    0

#89 14.12.2015 16:40:52

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1404

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,902

Отг: Обработка на месо за съхранение

Ако си правиш отделен дименгенератор, оптималния вариянт е около 5л. Като е по висок за сметка на хоризонталната площ. За това рашъните ползват основно тръба. При вариянт кофа, тредно ще се направлява хода на чипса. От там ще имаш и спиране на горенето. Аз с около 5л успях да направя 4-5 часа пушек. Следва презареждане от което процеса на опушване не страда. Тоест прекъсването за 5-10 мин. не е фатално.

Офлайн

    0

#90 15.12.2015 09:52:40

laryy555
Новодошъл
Репутация: 6

Регистриран: 07.12.2015
Мнения: 8

Отг: Обработка на месо за съхранение

Да  и аз си мислех за тръбата но с по голяма кофа като обем това е единия вариянт с който ще експерементирам .
Ако не се получи  остава си старото положение  и без това  ми подържа достатъчни 16/20 часа с едно зареждане,като спре да дими прекъсвам процес за кратко и зареждам втори път с опилки и продължавам.


...Anyting is possible...

Офлайн

    0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff