XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 27.06.2012 09:29:49

Kent
Wee Willie Winkie

От: Варна
Регистриран: 17.02.2010

Отг: На разходка,палатка или пътешествие с велосипед! Кой как го прави?

Като малък учавствах във велопоход - Шумен - Разград. Като пристигнахме едва стоях на краката си *CRAZY*  После покрай самия Разград в една гора в състезание по ориентиране с велосипеди. Аз пристигнах след контролното време със спукана глава и по капли...Тогава взех да се замислям дали е редно въобще да продължавам с колоезденето. Мазната точка над и-то сложи другия ден, когато в едно надбягване /за юноши/ първия финиширал наби кучките и всички по задни /аз бях трети или четвърти/ се наблъскахме здраво...тогава дочупих колелото - изкривен венец, а фарът му просто изчезна o_O Аз се отървах с няколко драскотини и ми липсваше парченце от скалпа. после дълго време не се качих на колело...чак като студент опитах с шосеен бегач Горица-Варна. На Старо Оряхово зверски ми се претриха слабините и запокитих нещастното колело в една коприва, та собственика после едвам го намери, а аз се върнах с кола. От тогава мина време...
чудя се дали не ще се съберат двете ни полудетски колелета на мястото на задната седалка на Астрата, за да продължаваме там дето коли не могат да минават big_smile че обектите които напоследък посещаваме обикновенно са в страшни гюрлюци и към тях водят символични пътечки само...

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.

Офлайн

0

#32 23.07.2012 09:03:51

homedreamer
Редови

Регистриран: 11.12.2011

Извинявам се за спама...
Ама в тия жеги много течности се губят...

dsc01392f.jpg

Офлайн

0

#33 23.07.2012 09:17:54

Kent
Wee Willie Winkie

От: Варна
Регистриран: 17.02.2010

homedreamer написа:

Извинявам се за спама...
Ама в тия жеги много течности се губят...

dsc01392f.jpg

Как я разгазирваш до нормалното газиране после и как я охлаждаш? big_smile

77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.

Офлайн

0

#34 23.07.2012 09:21:13

homedreamer
Редови

Не е тука мястото да публикуват снимки на голи хора, легнали във сенчестия вир и пиещи ПВЦ-та... Няма такъв рахат! Всичките 100+ км си заслужаваха за няколко часа релакс в рекичката...

Офлайн

0

#35 23.07.2012 09:22:06

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

Аз мога да се "похваля" с едно качване на вр. Перелик от Смолян с някакво измислено колело (скот ли беше, кросс ли беше - е'а ли му мамата) - не повтарям - много зор да въртиш педалите по баира нагоре иначе на слизане си е кеф smile ...

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#36 23.07.2012 13:48:26

valenti
Редови

Регистриран: 30.12.2010

Извинявам се за оф топика, колега homedreamer,но ще бъде голямо кощунство ако не споделиш, с няколко реда (и на фото ще съм доволен smile ) за тези 100+ км! И към останалите колеги, не бъдете егоисти! Споделяйте Вашите преживявания с велосипед!:)

Офлайн

0

#37 23.07.2012 15:14:25

homedreamer
Редови

valenti написа:

Извинявам се за оф топика, колега homedreamer,но ще бъде голямо кощунство ако не споделиш, с няколко реда (и на фото ще съм доволен smile ) за тези 100+ км! И към останалите колеги, не бъдете егоисти! Споделяйте Вашите преживявания с велосипед!:)

Извинявам се...
Маршрута беше: Плевен->Ловеч->Троян->Черни осъм-> с. Стойновско и още малко по баира, в една местност. Аз тръгнах от едно селце на 15 км от Плевен...

Тъгнах в 5:30 в Събота, в 6:10 се срещнах с колегата в Плевен и поехме... И двамата сме с Drag Hacker-чета. Купихме ги заедно преди 5 години. Добри колелца, стават за всичко и носят на багаж...

Общо взето не сме слизали от велосипедите докъм 5-6 км от Троян, около 10:00 часа, където спряхме да пийнем който каквито химия си носеше за енергия (аз - Crazy Wolf, a колегата някакви прахчета беше си разтворил)... Когато тръгнахме, с първото завъртане на педалите, на колегата му се счупи... задна ос на колелото... И се започна едно разглабяне, напасване. Беше здрава част от резбата от вътрешната част на оста, че някак закрепихме нещата и продължихме към 11:00...

Преди това по пътя между Ловеч и Троян ни настигнаха едно момиче и момче, чужденци, които бяха в нашата посока. Караха с добро темпо и се залепихме с колегата за тях за около 10-тина километри.... Поннеже бах се натоварил с много ненужни неща, започнах да изоставам от групата и ги "пуснахме" да пердашат напред...
dsc01371k.jpg

Стигнахме с. Стойновско към 13:30 и право на реката и търсене на свободно вирче, понеже е пълно с "плажуващи"...

После се почна едно хидратиране:

dsc01385dt.jpg
dsc01390a.jpg
dsc01379in.jpg

Вечерта опънахме една палатчица на баирчето над селото за да станем в 5:30 и да поемем на обратно...

dsc01396fl.jpg

Само за инфо: От с. Стойновско до Ловеч разстоянието е леко спускане и скоростта варираше средно около 20-23 км/час. За около 2 часа пристигнахме в Ловеч, където имаше лека почивка със закуска. След Ловеч почна епичното бутане и мъките по баирите по посока Плевен. Няма да преувелича, ако кажа, че сигурно съм бутал около 10-12 км, понеже не бяха останали сили...

Просто.. едно ходене да се окъпем в реката.... Така ги възприемам нещата...

Последно редактиран от homedreamer (23.07.2012 15:28:18)

Офлайн

0

#38 23.07.2012 16:18:06

valenti
Редови

Благодаря за бързата реакция!   *THUMBSUP*
Накефих се максимално на снимчиците и разказчето (+ от мен), като гледам и Вие сте си изкарали чудесно! *DRINK*

Офлайн

0

#39 16.09.2012 13:07:18

valenti
Редови

Мисля че, най- сетне ми дойде ,,музата " big_smile да споделя едно леко походче Варна-Балчик( с малка с Бирка на Кранево). Малко със закъснение, но не ме съдете, цяло лято не съм се спрял да карам! От м. Май съм врътнал 2000км само! big_smile
Така че имам доста пътеписи да правя, стига музата да не ме предава!  tongue
В една лятна сутрин натоварих дисагите на байка и тръгнах към 9.00ч. Маршрута : Вятърна мелница, изкачване на Каменарският баир (Варненци го знаят  smile )с.Куманово, с.Оброчище, Албена и Балчик.

028458327.jpg?r=0
След пристигането ми в Балчик ,потърсих и намерих чудна полянка да развърна ,,катуна"  big_smile че, голямата жега пресуши
силиците! Трябваха калории да презаредя ,,Двигателите"

полевата кухня:
028458333.jpg?r=0

приготвяне на обяда:
028458328.jpg?r=0

...презареждане на матрицата ... big_smile
028458330.jpg?r=0

...след обяда, мързеливо се изтегнах на платнището, за кратка дрямка...
Следващият момент ми се присънва  big_smile , че един много уважаван от мен човек е пристигнал на почивка в с.Кранево!
Стряскам се, ставам и набирам номера на телефона! Ха, то не било сън! Човека наистина е в курортното селце!
Събирам багажа на бързо.... и... дим да ме няма!!  big_smile  Към мястото на срещата!
А тя премина в дух на разбирателство и плодотворна обмяна на опит. Естествено имаше бирка и мезе, за развързване на ,,езиците", поне моят, щото когато се срещам за пръв път с ,,непознати" , ми е малко притеснено!

Наздраве Стояне!   *DRINK*

028458334.jpg?r=0

Беше чест, да се запозная на живо с теб!  *THUMBSUP*
...времето лети бързо, когато компанията е приятна. Трябваше да се ,,стягам" за връщане към дома.
И така, общо разстояние на велокомпютъра, изминато за деня - 98км.

П.П. В разказа има  малко художествена измислица, истината бе, че със Стоян щяхме да се видим по рано във Варна, но за малко се разминахме.

Ами това беше ! Чао и до нови срещи, с мен Валенти !

Офлайн

0

#40 16.09.2012 21:46:31

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Валенти, що така бе - и аз имах големи притеснения при първата си среща с админа. Пък той един такъф земен, скромен - истински и даже ми се скара за предварителните ми притеснения. Много сходни чуфства споделяш. Ма сега пък можем да си кажем всичко с него на пряко - сякаш се знаеме от 20 годин ...

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#41 16.09.2012 22:02:15

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Ей, леко с четките!  big_smile  big_smile  Беше ми приятно, Валенти! Все хора сме... пък и, както се оказа, светът е малък. wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#42 17.09.2012 00:28:48

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

http://whileoutriding.com/kit/ Валенти един пич като тебе с колело:) това му е страницата с екипировката а на главната страница има сводки от пътуването. Като му гледах вормиилото се замислих че имам една рамка за сглабяне която мисля да я направя с изключително прости но надеждни части тъй като си бера ядове с сегашното колело. То е на 14 години но непрекъснато сменям задна ос на движението и ми прескача веригата а ужким  е нова.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#43 17.09.2012 19:15:53

valenti
Редови

Стояне може и малко да съм се ,,смазал" ,ама наистина ми беше притеснено ,а колко неща исках да споделя...
Още миналата сряда търсих тема да споделя ,че на 15.09. голямо ято велогларуси ще кръжат около Шумян и Велики Преслав, ама не можах нищо да намеря! И за да не става пълен СПАМмм ще покажа фото , по нататък ще правя пълен разбор на похода!

028454676.jpg?r=0
който познае мястото пръв, ще има почерпка с  *DRINK*    big_smile

Офлайн

0

#44 17.09.2012 19:26:11

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Познавам го мястото wink Всеки ден минавам от там с колелото, като отивам на работа smile Още малко, и ще стигнете чешмичката...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#45 17.09.2012 19:29:19

valenti
Редови

xenos написа:

Познавам го мястото wink Всеки ден минавам от там с колелото, като отивам на работа smile Още малко, и ще стигнете чешмичката...

Пичелиш! *DRINK*  *BRAVO*  Скоро пак смятаме да кацнем, та тогава...

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff