XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 25.06.2012 08:36:43

valenti
Редови

Регистриран: 30.12.2010

Отг: На разходка,палатка или пътешествие с велосипед! Кой как го прави?

Хоумдриимър,ако изчакаш до довечера, ще ти покажа как аз съм решил ,,проблема'' с многото багаж! Противно на всички големи ,,разбирачи'' за ползуване на туристически велосипед, при липса на такъв си използувам МТБ! Ами много съм си доволен от ,,муленцето '' ми !  big_smile  big_smile

Офлайн

0

#17 25.06.2012 18:43:38

valenti
Редови

Тъкмо се прибрах и сядам да изпълня обещанието си! smile
Та направо по същество, ето как се справям със задачата- мъкнене на половината покъщнина:

Тези дисаги със багажника ги ползувам от 2 год, специално за къмпингуване с велосипеда

024695342.jpg?r=0

024695344.jpg?r=0

....когато не разполагах с такава модерна екипировка big_smile , ето как се справях:

024695523.jpg?r=0

...толкова много ме кефи да нося всевъзможни ,,чудесии", че даже си конструирах и сглобих ремарке за байка! Ама с едно колело е само!   *YAHOO*
024695499.jpg?r=0

Така че има много варианти за носене на багаж, важното е тръпката ! А тя е голяма за такива предизвикателства, като обикаляне на палатки, натоварен като магаре! big_smile

Офлайн

0

#18 25.06.2012 21:06:25

homedreamer
Редови

Регистриран: 11.12.2011

valenti написа:

Тъкмо се прибрах и сядам да изпълня обещанието си! smile
Та направо по същество, ето как се справям със задачата- мъкнене на половината покъщнина:

Тези дисаги със багажника ги ползувам от 2 год, специално за къмпингуване с велосипеда

024695342.jpg?r=0

024695344.jpg?r=0

....когато не разполагах с такава модерна екипировка big_smile , ето как се справях:

024695523.jpg?r=0

...толкова много ме кефи да нося всевъзможни ,,чудесии", че даже си конструирах и сглобих ремарке за байка! Ама с едно колело е само!   *YAHOO*
024695499.jpg?r=0

Така че има много варианти за носене на багаж, важното е тръпката ! А тя е голяма за такива предизвикателства, като обикаляне на палатки, натоварен като магаре! big_smile

Респект!

Офлайн

0

#19 26.06.2012 10:27:21

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

DSC_0414.jpg
Ето и адреса на човека http://tonilund.blogspot.fi/2012/06/pir … r-iii.html

Последно редактиран от mchervenkov (26.06.2012 10:29:16)

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#20 26.06.2012 10:32:20

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Абе тия гуми как се въртят?!!!  o_O  o_O  o_O

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#21 26.06.2012 10:46:58

anjsan
Пущиняк

От: Пущинака
Регистриран: 04.01.2010

Въртят се лесно с подходящи предавки (по-малки средни зъбни венци и по-големи задни) , повече мускули , по-малко акъл ... . Това колело сигурно става за всякакъв терен с тия гуми . Добре е исползвано всяко празно място по рамката за багаж . Странични няма предполагам за да не ги цапа или заради чести падания .

Донту Ориби Хапи

Офлайн

0

#22 26.06.2012 11:03:04

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

За кал сигурно са добри, иначе като гледам твърда рамка, няма амортисьор на вилката... колело за равно си е smile В блога снимките с дървената пътека къртят просто! И тия си мислят че са в дивото сигурно.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#23 26.06.2012 12:50:50

homedreamer
Редови

Явно го кара доста в снега

Офлайн

0

#24 26.06.2012 15:48:27

valenti
Редови

Ехаа! Този е луд, страхотен байк! Най ме накефи това:-,, За три дена изминахме 295 км." Хубаво, близо 100км/ден,ама с този ,,трактор" + багажа...искам да се запозная с човека!  big_smile
ПП Абе този е минималист! Много малко багаж носи! big_smile

Офлайн

0

#25 26.06.2012 16:07:07

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Ми те там нямат баири бе big_smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#26 26.06.2012 19:44:58

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Защо бе момчета вие не сте ли карали в снежна гора. Случвало ми се е два три пъти целенасочено. Голям сейр пада. Тогава разбрах, че спирачките или работят или не работят. Няма дискови и чилюстни. Има един тип от Варна който кара с малко по тесни гуми.

Офлайн

0

#27 26.06.2012 22:29:43

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Всъщност valenti ти ако живееше някъде в по пресечен терен щеше да ти е доста трудно да караш така колелото както сега ходиш на разходки с много багаж. Просто  краката трябва да са ти като варели огромни от мускули. Примерно моето село цялото е в наклон има равни улици но те са само в посока изток-запад, всичко останало е баир ако си много натоварен ще ти мине мерака за колелото. В случая си облагодетелстван и можеш да си го позволиш.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#28 26.06.2012 22:55:32

valenti
Редови

mchervenkov написа:

Всъщност valenti ти ако живееше някъде в по пресечен терен щеше да ти е доста трудно да караш така колелото както сега ходиш на разходки с много багаж. Просто  краката трябва да са ти като варели огромни от мускули. Примерно моето село цялото е в наклон има равни улици но те са само в посока изток-запад, всичко останало е баир ако си много натоварен ще ти мине мерака за колелото. В случая си облагодетелстван и можеш да си го позволиш.

Вярно е че тука няма кой знае какви баири като в същинската планина, ама за мое оправдание ще ти споделя само това:
Снимката с байка +дисаги+раница+хладилната чанта, всичкото това тежеше около 65килца само! big_smile И с това снаражение изминах има няма точно 62км (Варна -Бяла) от вкъщи до Кара Дере! Бяхме група от 52ма колоездачи, но само аз и една мадама бяхме ,,лудите" които мъкнаха всичко със себе си! big_smile  Останалите придвидливо си бяха оставили всички ранички и палатки в едно джипче което им го докара до сами плажчето! big_smile  И още нещо, ами голям процент от хората си дойдоха с шосейките!
Ами така е :,,Луд умора няма! Ако требе ще бутам по големите баири, но това е моят начин! То затова и много рядко някой ми се вързва на акъла за палатки и тем подобни! tongue

Офлайн

0

#29 27.06.2012 07:43:51

homedreamer
Редови

Респект отново, Валентин!

На мене рекорда ми е 150 км, от Плевен до Попово с раница на гръб (около 10 кг), в средата на Юли... Бяхме тръгнали за Варна, но колегата се почувства зле от жегите и втория ден финиширахме в Шумен... За 2 дена свалихме около 7 кг и всичко това - само течности.
Следващото постижение е около 130 км, но вече с багажник , хладно време и неголяма раничка...
После няколко около 100, 80... които са общо взето нищо...

И друго - не е "грешно" да се бута по баири. 1-2-..5-... километра, колкото се налага... Не трябва да се губи удоволствието от карането, от усещането, че си сред природа и в обстановката, и да заменяш всичко това с едно изтезание, понеже трябва да изкачиш поредния баир...
Най-отвратителния баир ми е бил от Ловеч за Плевен (след язовирчето, по средата на пътя). Бутах като пич в една голяма жега, даже в един моменти и псувах.. Колегата го изкачи, като буквално профуча покрай мене... Но после му дойдоха проблемите от дехидратацията и топлинния удар... И защо бе тоя напън?
Още го бутам тоя баир...

Така че - полекичко, с кеф...

Офлайн

0

#30 27.06.2012 08:53:31

valenti
Редови

homedreamer написа:

... рекорда ми е 150 км, от Плевен до Попово с раница на гръб (около 10 кг), в средата на Юли... Бяхме тръгнали за Варна, но колегата се почувства зле от жегите ....
После няколко около 100, 80... които са общо взето нищо...

И друго - не е "грешно" да се бута по баири. 1-2-..5-... километра, колкото се налага... Не

Най-отвратителния баир ми е бил от Ловеч за Плевен (след язовирчето, по средата на пътя). Бутах като пич ....профуча покрай мене...  И защо бе тоя напън?
Още го бутам тоя баир...

Напълно съм съгласен с теб! Като спомена за баир, аз също имам преживяване с бутането! *CRAZY*   *CRAZY* *CRAZY* Случи се на връщане от въпросното място! Леко баирче беше,дължината около 8км, наклона в повечето от този участък със сигурност бе 45градуса, настилката-добре изсъхнала от слънцето,на места песъчлива почва! И в комбинация-обедно жарко слънчице,направо си е ,,разкош" big_smile

ПП Смятам сега през юли(8ми до13) за два три дни пак да ходя на палатка! Този път Варна-Шкорпиловци с байка. Така че ако има желаещи,ви каня най любезно!

Така че - полекичко, с кеф...

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff