Здравейте всички! Осмелявам се да направя тази нова тема,тъй като последните няколко години, велосипеда придобива още по голяма популярност, поне тук в БГ! Особенно модерни станаха така наречените МТБ (от английски- mountain bike). Мнението ми е,че подобна тема би представлявала интерес за вас.
Надявам се тук, в тази тема, всеки който е имал ,или има съприкосновение с такова превозно средство,да сподели с разказче, пътепис или със фото своите преживявания! *WRITE*
На мен се пада честта, първи да ,,открия" темата със едно кратко разказче,от изминалият съботен ден.
Сред,, дивото" с моят байк!
Цяла седмица когато съм на работа, си мисля за уикенда. Или по точно как ще оползотворя тези два почивни дни А и прогнозата за времето следя.Когато времето ще е,,сухо",избягвам да се ангажирам със домашни ,,задачки"! Ето и събота дойде- време за каране! След сутрешното горещо кафенце,съпроводено с ароматен тУтУн,облякох спортният
екип, приготвих багажа в любимата си раничка и газ- запалих кОлОлото и...дирекшън в гората!
Е трябваше да мина някой друг километър по асфалта,да подишам малко автомобилен ,,аромат", но нейсе. Най-сетне, в началото на баира се позиционирах. Напълних дробчетата със свеж въздух и започнах изкачването. Бе не знам, баира ли беше дълъг,аз ли не бях в кондиция днес,ама на два три пъти спирах за минутка почивка!Даже по едно време малко бутах...Егати наклона-даже и на предавка 1:1(тя е най бавната)ми беше тегаво да въртя педалите! Пак кратка почивчица...Пак газ по баира...
Най-сетне пътечката стана полегата ,с леки изкачвания. Извадих телефона,и малко фото!
Ма чИ съм и хубав бре! Същински манекен от ,,Визаж"!
...и почти напълно ъпгрейднатото байкче:
Тази пътечка ме изведе до чудна поляна! И тука една две бързи снимки:
След много бърза почивка(време за една цигарка ) продължих с изкачването.Стигнах до ,,върхът"на нашето плато.. пак малко фото :
А сега ми предстоеше най-забавната част-спускането!Най забавната част,но не си мислете че е най-леката! На всеки метър те дебне я някой камък,я дупка или пък паднали клони от дърветата! Секунда невнимание- цял живот смърт! Шегувам се, но голямо търкаляне ще падне,а е възможно и неприятна контузия да стане! А аз не нося протектори за тялото, само каска-задължително предпазно средство!
Спускането пак мина благополучно, отново излизам на ХасВалта!
Поглеждам часовника- 15.10ч. Още малко време имам, затова решавам веднага- една почетна обиколка да направя до Морската градина и обратно. Т.е. още около 12км. Речено-сторено! В Морската не карах много, щот взе да се ,,сговнясва" времето. Макар че екипа ми е зимен, започна да ми замръзва ,,поялника" ,а това доведе до обилното отделяне на едни секрети , което ми подсказа да се връщам обратно към къщи! Така оползотворих този съботен ден. А Вие? *DRINK*