Брей, вие сериозничко гледам сте задъвкали темата!
Вижте сега какво е моето виждане: Блогът и форума наистина започнаха като частен проект. Даже по-точно блога. Форумът беше нещо като следствие, и най-вече от появилата се нужда и основно по желание на читателите. Частните проекти обикновено се финансират с частни средства, и на мен това не ми тежи ...докато ги имам.
Вярно е, че заради появата на форума се повиши потреблението на ресурси на сървъра, което от своя страна доведе до задължението да мина на по-горен хостинг план (+100% $$$
), но какво да се прави - не можеш ги раздели, всичко върви на една сметка!
Досега не съм виждал затруднения - за щастие имаше рекламодатели в блога, имаше и такива, които натискат бутона "Donate".
Даже и Уинда беше доплатил разликата в цената, когато преминавахме на по-горния хостинг план. Благодарен съм на всички. Уви, дойде кризата, а и аз станах по-зает, та блога вече не е толкова популярен и актуален, колкото беше тогава. По тая причина предполагам рекламодателите започнаха един по един да се оттеглят, а като няма и нови и полезни публикации - никой не черпи с картофи и бира!
Имах някога и Google AddSense акаунт, но благодарение на келешлъка на стари наши познайници той беше блокиран, и не мога да открия нов на мое име (политика на Гугъл). И от там падаше по някой лев, макар да трябваше да търпим шарении по страниците.
Както казах и по-горе -до октомври всичко е платено, така че няма за какво да се притесняваме до тогава. Па и след това... аз всичко това няма да го оставя да си замине. Все ще се намери начин!
Виж ако някои от вас все пак решат, че искат да са съпричастни - няма да ги спирам! Можем да го направим дори по цивилизован и прозрачен начин - отваря се тема например "Дарители"/"Поддръжници"/"Помощници"/и т.н., както решим, и там се вписва всеки който е решил да помогне (със, или без сумата с която го е направил), и общо натрупала се сума към момента. След това ще бъдат отразявани и всички разходи - съответно коригиране на събраната сума. Това със задължителният членски внос - не ми е много по вкуса. Не обичам задължителните работи. Нека да е само по желание.
И сега финалното предупреждение!!! Никой от хората, чието име ще фигурира в този евентуален списък, да не смята, че по този начин ще може да си купи специално отношение във форума!!! При съответните провинения ще си понесе съответните санкции и отношение, каквито би отнесъл всеки друг, който не е там! В България, всички знаем, масово се смята, че даването на пари те освобождава от разни отговорности, и ти купува отношение - тц! Това (ако стане!) ще са дарения, и всеки "опарил се" ще е напълно в правото си да не ги дава за в бъдеще! 
П.П. За да знаем за какви суми говорим - ето това е хостинг плана, на който сме в момента: ЦЪК + цената на домейна: 19.75 лв/година.