jose моля да ме коригира как се казва сега фенречето и ако може линк към него като продукт. Ами накратко, май месец станах ... как се казваше горд собственик. Жена ми малко се намръщи като разбра за цената, ама то кеф цена има ли /бях се впечатлил от извращенията които Ваньо демонстрира с по-малкия - брат iTP SC1 Eluma, също и от 220-те лумена на макс/... и започнах активна употреба. Първо го ползвах като допълнително осветление в пещ. /което бързо стана основно/ Свети 40 мъченика до Кипилово. хубу че и Жената беше с мене, та бая и поувисна ченето след като ведя каква светлина дава тоя брамбазък. "Пещерата стана осветена бе" - каза в допълнение. Въпросната дупка макар и сравнително къса /ок 200 м./ е с бая широка единствена галерия и висок към 15 м. таван. После фенерчето влезе в активна употреба по Стара планина и Странджа и накрая го "удавих" на едни плаж под около метър морска вода. Еми нема такова нещо :-X. Като относителен минус, мога да кажа само за по-рядко срещаните батерии тука /рядко, в смисъл че ги нема по всяка бакалница/, а това че се загрява леко при ползване на макс. режим дори и добре дошло зимата.
ТТ данни:
LED: Cree 7090-XP-G R5
Дължина 124.5mm (4.90'') x диаметър 26.5mm (1.04'') Тегло: 62g (без батерия)
Тяло от алуминий с твърдо анодно Type III
Батерия: 2 x CR123A, 2 x RCR123A, 2 x 16340, 1 x 17670
три режима на работа плюс строб. Low 10 lm (37 ч)-Medium 60 lm (12,5 ч)-High 270 lm (2 ч)-Strobe 10 HZ (4 ч)
Малко снимки:

Ножа е с 280 мм. острие.

От дестина метра без светкавица.

На морето.

Изпод водата.

Само да допълня, че фенерчето има удобен клипс който не е само за колан, а става и за шапка с по-дълга козирка /образува се нещо като челник/.

С две думи който си го вземе, надали ще съжали /при условие че няма да събира прах у дома а ще се ползва активно/.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.