Black Wolf
Винаги съм използвал голям трион или бичкия.

Реших да си взема най-после и аз едно от сгъваемите триончета, щото били полезни разправят.

Оказа се обаче, че повечето са с лазерно заточване. А то, като се изхаби, май не може повече да се точи. И какво? Ново трионче ли да се купува? Вярно е, че не са скъпи (повечето), ама все пак... [:wink:]
Някой да сподели опит?
Shady
В магазините на Husqvarna продават такива триони, режат отлично и са около 20лв. По-добре дай 20лв и гледай дръжката да е цяла , защото продават и по-некачествени,(не говоря за Husqvarna)които са около 5-6лв. но дръжките им са направени от 2 половини и лесно се чупят. Ако си го поддържаш триона и го смазваш с тънка смазка(оръжейна) ще те издържи дълго време.Според мен на Husqvarna триони са качествени и вършат чудесна работа. Поздрави!
Знанието е знание само когато е придобито чрез усилията на мисълта, а не на паметта...
Стоян Стоянов
Бе ако го хванеш на едно менгеме с една хубава пиличка, не може да не се наточи. [;)]
Shady
Да , разбира се че може да се заточи стига да иска човек и да знае как... споменах тези на Husqvarna защото с баща ми имаме такова и вече дълго време не е издало багажа, а и не сме го точили и все още реже доста добре [:P]
Black Wolf
Ами аз точно "Хускварна" гледах...
Shady
Добре си се ориентирал, модела който аз имам много прилича на този и отговаря и по описание на този .
И за това качество мисля че парите си заслужават [:P]
BPetrov
Аз съм виждал само един как реже - 5-6 см. в диаметър клонче с няколко тръквания - долу... Беше на хускварна.
Стоян Стоянов
Аз имам един никакъв китайски, дето го взех от кварталната железария, ама пущината бая си реже. [:-)] Може следващият да е някои от посочените.
Иначе Gerber има един популярен модел: Gerber Gator

Ако не се лъжа бях видял Лес Страуд с нещо такова в една зимна серия на Survivorman.
Black Wolf
Това ясно. Мен ме спира това, което човека от магазина на Хускварна ми каза, а именно че заточените лазерно не могат да се точат вече след фабличната заточка.
Иначе че режат добре, това е така. Даже момичето от магазина каза, че си реже с такова трионче замразено месо. [:wink:]
mechkolis
на мен ми направи впечатление тоя шанцов инструмент (много в едно) http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.27668 мисля да си взема такова нещо, ще споделя след покупката. Китайска пущина е ама какво може да му се счупи пък?
Black Wolf
Подобни сглобяеми инструменти изглеждат удобни, но рядко работят много добре. Те са от всичко по малко, но нито едно от тях баш както трябва. [:wink:]
TRS
Да за брадвата забрави ... никаква работа няма да ти свърши.
По-добре вземи само лопатка като дръжката да не е права а триъгълна ... тежички са все пак така че като пълниш раницата го имай в предвид ти ще я носиш.
GEGATA
Да Ви кажа чесно си падам по мултитуловете поради простата причина, че са по-компактни. Знам, че не мога да сравнявам tool направен специално за това да реже и tool с повече функции и една от тях да е тази като на 1вия, но всяко нещо с предимствата и недостатъците си !
Явор Аршинков
http://picasaweb.google.com/musalabg1/M … 8862099858
върши чудна работа много добре реже и е много здрав трион макар че в началото ми се видя малко пластмасов но наистина е здрав
Shady
Arshinkov , да те питам от Stayalive сайта ли го взе, и на принципа на макетните ножчета ли се затваря острието? [:)]