XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 28.06.2011 15:32:33

torah
Редови

От: София
Регистриран: 23.06.2011

Отг: Телефон за Оцеляване

Mислех по едно време да взимам, защото май само такова чудо нямам. За България, където ще го ползвам основно според мен няма смисъл. Почти от всякъде пробива поне единия от трите ни оператора, така че без връзка за дълго скоро не съм оставал. wink

Офлайн

0

#32 28.06.2011 15:36:15

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

torah написа:

Mислех по едно време да взимам, защото май само такова чудо нямам. За България, където ще го ползвам основно според мен няма смисъл. Почти от всякъде пробива поне единия от трите ни оператора, така че без връзка за дълго скоро не съм оставал. wink

Оправдано е ако кръстосваш океаните или ненаселени райони по Африка, Азия, Австралия.В България с две карти на различни оператори и си 6-ти номер.Между другото Иридиум след първоначалното потъване сега са много добре на пазара на сателитна телефония.

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#33 28.06.2011 15:38:23

torah
Редови

Keltis написа:
torah написа:

Оправдано е ако кръстосваш океаните или ненаселени райони по Африка, Азия, Австралия.В България с две карти на различни оператори и си 6-ти номер.Между другото Иридиум след първоначалното потъване сега са много добре на пазара на сателитна телефония.

И аз така мисля, морето не ме влече ловджия не съм да ходя на сафари, а случайно ако реша да тръгна мисля че не е проблем да се вземе под наем.

Офлайн

0

#34 01.07.2011 15:21:16

Teo
Редови

От: Русе
Регистриран: 18.12.2010

Nokia Sport nokia-5500-498.jpg

Обаче мн съм я  блъскал в земята и няма стъкло пред камерата и се е поразтворила,но е здраф телефон с фенер и хубава батерия ,купен за 60 лв

Офлайн

0

#35 12.07.2011 20:36:51

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

Офтопик.....и това става, ама ако си джип примерно.

ft-900-1.jpg

и не е телефон.

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#36 01.08.2011 17:59:18

Януш
Блокиран

От: Земята!
Регистриран: 30.07.2011

Keltis написа:

Аз пък съм с ето това.След последното ми ходене до Африка се убедих, че е много полезно нещо!За съжаление още е доста скъпо.

В Иридиума е истината,отскоро и аз имам Иридиум  smile
В сравнение с Иридиума,джиесема е играчка за блондинка lol

Офлайн

0

#37 02.08.2011 20:33:03

Nikolay
Новодошъл

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

И аз ще забия малко в офтопика smile Според мен по-старите модели на Сименс или Нокиа са идеални телефони за оцеляване - хем са здрави, хем няма да ви струва много да ги смените, когато фаталната локва/камък им види сметка  big_smile

Офлайн

0

#38 02.08.2011 20:40:31

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

аз пък под телефон за оцеляване разбирам да се вади ножче и запалка  lol
като се замисля очаквам го в най-скоро време

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#39 02.08.2011 21:01:58

Януш
Блокиран

Януш написа:
Nikolay написа:

И аз ще забия малко в офтопика smile Според мен по-старите модели на Сименс или Нокиа са идеални телефони за оцеляване - хем са здрави, хем няма да ви струва много да ги смените, когато фаталната локва/камък им види сметка  big_smile

Думата джиесем и оцеляване нямат нищо общо.Под оцеляване аз разбирам ситуация в която е заложен на карта живота на индивида или е силно застрашен,например-война,природни катастрофи и изгубване в непроходими места-джунгли,тайги,тундри и пустини.Тогава едно обаждане би могло да спаси живота.В такива места и ситуации джиесем не работи!Ако в България удари едно земетресение или стане природно бедствие мащабно-няколко часа след явлението мобилните телефони просто няма да работят.Остава като ефективност само сателитните телефони Иридиум,Турая,Инмарсат и Глобалстар.Не всички обаче от тях са ефективни на всички места wink

Офлайн

0

#40 02.08.2011 22:22:23

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Януш, не че се заяждам, но при едно земетресение 8 по рихтер в България- на кого точно ще се обадиш от Иридиума ?

Иначе сателитния телефон си е нужна джаджа при пътуване в слабонаселени територии - джунгли и прочие. За България обаче един здрав ГСМ с читава батерия върши перфектна работа. За завиране в крайно затънтени места - СПОТ месинджър.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#41 02.08.2011 23:15:07

Януш
Блокиран

windwarrior написа:

Януш, не че се заяждам, но при едно земетресение 8 по рихтер в България- на кого точно ще се обадиш от Иридиума ?

Иначе сателитния телефон си е нужна джаджа при пътуване в слабонаселени територии - джунгли и прочие. За България обаче един здрав ГСМ с читава батерия върши перфектна работа. За завиране в крайно затънтени места - СПОТ месинджър.

Конкретно за мен имам на кого да се обадя извън България и ако успея да се измъка от страната значи съм се оправил,ако ще земетресението да е извън скалата на Рихтер по мошност.

Офлайн

0

#42 03.08.2011 00:11:36

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Аха, тоест Иридиум-а е най-добрият телефон за оцеляване за теб (щото има на кого да се обадиш извън БГ) и то при определени обстоятелства. Щото толкоз твърдо заяви че Той (Иридума де) е Истината и Пътят и Животът, че чак се притесних че нямам такъв. Ама сега ми олекна....

П.С. Може все пак да си взема един - да си лафим като друсне земетресението или там кометата, или ако нахлуят малките зелени човечета.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#43 03.08.2011 00:43:06

Януш
Блокиран

windwarrior написа:

Аха, тоест Иридиум-а е най-добрият телефон за оцеляване за теб (щото има на кого да се обадиш извън БГ) и то при определени обстоятелства. Щото толкоз твърдо заяви че Той (Иридума де) е Истината и Пътят и Животът, че чак се притесних че нямам такъв. Ама сега ми олекна....

П.С. Може все пак да си взема един - да си лафим като друсне земетресението или там кометата, или ако нахлуят малките зелени човечета.

Иридиума е доказан от северния чак до южния полюс,доказа се и в Япония наскоро в земетресенията и наводненията.Интересно според леко заядливите ти преценки за "пътят истината и животът" защо ли онези хора в Япония не ползваха един "здрав Гсм" с една читава батерия ами на повечето кадри в мястото на катастрофите Японците при това че са техническа нация,една от най техническите в света бяха с Иридиумите?
Продължавам да го заявявам че е истинска техника,една от най истинските засега а останалото с Гсм-а са смешки които аз съм изпитал на гърба си как нямат обхват в дерето например на 10 км от достатъчно голям град в България  lol
Нали думата е за оцеляване,та идваме си на думата за телефон за оцеляване.
Може и да не се притесняваш,не е нужно-един здрав Гсм с яка батерия и си на върха в оцеляването,сподели мислите си и с онези в Япония и тези в войната в Либия те изглежда не са се сетили и си носят Иридиумите lol

Офлайн

0

#44 03.08.2011 04:35:26

Momchil
Редови

Регистриран: 19.08.2010

При такова опустошително природно бедствие нищо не може да бие едно късовълново радио (приемо-предавател или както там му викат),каквито ползват радиолюбителите,стига да намериш как да го захранваш. Иначе пред СПОТ-а,по-добре е PLB (personal locator beacon),стига да си в такава част на света където да има кой да ти помогне,при условие че получи сигнала(По-добре е от СПОТ-а защото не плащаш нищо на никой,освен самото устройство).

Примери за ползвано аматьорско радио при бедствия: http://www.arrl.org/amateur-radio-emerg … munication
Примерите на този сайт са американски,но аз съм чувал и за много други,сега не мога да намеря сайта където четох. Например първата дума,че аржентинците са превзели Фолклендските острови отива в Лондон именно чрез радиолюбител:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6514011.stm
Оригинално аудио от съобщението:
[video][/video]

Офлайн

0

#45 03.08.2011 06:19:20

torah
Редови

При мащабно бедствие за което говорите, човек може да се обади единствено на арменския поп. В такъв момент общо взето разчиташ само на себе си и си помагаш сам доколкото можеш. Що се отнася до сателитен телефон полезен е в диви и пустинни местности. В БГ, дори и някъде да нямаш обхват, мърдаш по на високо и със сигурност ще се свържеш, даже и мейл може да изпратиш.  wink

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff