XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#61 11.05.2013 21:47:26

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Отг: Проект "Форумна аптечка" + въпроси към доктор Кент.

бай Кольо написа:

Разбрахте прекрасно. Мисълта ми беше, че не всичко, което се вкарва от вън в организъма с цел туширане на някаква реакция е безвредно и задължително ще проработи в желаната посока.

Тъй де, ние епинефрина го дискутираме като last resort. Демек - като яйцето опре в г@за. Иначе е ясно че в градски условия по добре да потърсим чичо доктор, вместо да се занимаваме със самолечение. Ама като си на майната си и чичо доктор не се очертава да има в следващите 24 часа, а другарчето хъхри на пресекулки и ноктите му посиняват...

Горе долу като при непрекия сърдечен масаж - и да счупиш някое ребро от престараване, майната му. Счупено ребро се лекува, от оня свят още никой не се е върнал.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#62 11.05.2013 22:02:09

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

windwarrior написа:

от оня свят още никой не се е върнал.

Изненадан съм... Очаквах да си по-добре информиран tongue

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

1

#63 11.05.2013 22:11:55

windwarrior
Зла Гад

бай Кольо написа:

Изненадан съм... Очаквах да си по-добре информиран tongue

Освен ако нямаш предвид фаталната грешка на Орфей (не че Аид и Персефона не са го предупреждавали за възможния бъг), нямам си и на идея. Агностик съм smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#64 12.05.2013 07:52:31

Ludipipo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011

Е, айде де - и едно еврейско чадо има, оня ден вапцахме яйца, козунак ядахме.  *DRINK*

Офлайн

0

#65 12.05.2013 08:19:07

Flint
Редови

Регистриран: 27.07.2012

windwarrior написа:

А пък чантата е съвсем отделен проблем - май ще трябва да ходим на място в Камуфлажа и да мерим. Иначе нещо таквоз ми се върти в главата - ЦЪК

Flint написа:

Ако ти дойде идея за чантичка за аптечка, кажи, че аз нещо не мога да намеря подходяща.

Да се таковам у чукчата, чак сега видях, че вече си писал за TT Small Medic Pack в Камуфлаж *THUMBSUP* Суперрр! Още утре ще ходя да го видя, но ми се струва идеален за целта!
За анапена отпадам. Мислех да го вземам заради малкия, ма тъкмо говорих с едно приятелче-дофтур и според него натриевия метабисулфит в анапена и алергиите на синчето хич не се съчетавали добре sad

Офлайн

0

#66 12.05.2013 10:35:43

efond
Редови

Регистриран: 29.04.2010

windwarrior написа:

Горе долу като при непрекия сърдечен масаж - и да счупиш някое ребро от престараване, майната му. Счупено ребро се лекува, от оня свят още никой не се е върнал.

Във връзка с цитата, Васко какви нежелани последствия може да се получат при неправилно поставена мускулна инжекция?

Офлайн

0

#67 12.05.2013 10:41:48

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

windwarrior написа:

Агностик съм smile

Не се притеснявай! Това е лечимо ако се открие на време!   big_smile  tongue *DRINK*

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#68 13.05.2013 12:34:10

Flint
Редови

Току-що си влачих един Small Medic Pack на Tasmanian Tiger в зелено (OD Green). На снимките ми се струваше малко по-голяма от необходимото, но в действителност се оказа точно каквото ми трябва. Лично за мен е перфектната медичка. Molle-та отзад, от двете страни и отдолу, колан за кръста, достатъчно място за материали и принадлежности. Предният джоб става за ампули, инструменти, патрони и пр. Сега остава да я окомплектовам с ново и качествено оборудване и съм доволен като мида.
Мерсаж на Жоро за което! *THUMBSUP*

Офлайн

0

#69 13.05.2013 15:02:29

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Абе тази чантичка в зелено около 50лв ли струва или това виждам. Не че нещо ама какво ще правиш с тази чантичка?

Flint написа:

достатъчно място за материали и принадлежности.

Предполагам операция няма да си правиш в гората. Без да съм ироничен но за 10-20лв има чантички а пък и в крайна сметка не е казано че трябва да се ползва такава чанта. В крайна сметка подлъгването което го правим по разни търговски трикове и марки няма да доведе до нищо хубаво а само това да се превърнем в мулета. smile.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#70 13.05.2013 15:45:47

Flint
Редови

Всеки според собствените си виждания, разбирания, схващания, нужди и пр. На мен това ми харесва, на друг ще му хареса друго, на трети - трето. Нормално. Точно затова написах "Лично за мен...".

Офлайн

0

#71 13.05.2013 17:07:50

The Mechanic
Редови

Регистриран: 01.12.2012

Браво бе Тео. Така те искам smile

Произходът на инстинкта няма отношение към употребата му.
Въпрос на избор е, колко да ти е трудно.

Офлайн

0

#72 13.05.2013 18:22:10

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Щом се искате един друг май съм сбъркал форума smile)).

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#73 13.05.2013 19:04:46

The Dark Owl
Редови

Регистриран: 12.02.2013

Аз моята аптечка си я нося в раницата,обаче от нещата които най-често се ползват имам винаги на място дето мога да извадя с едно движение и веднага да се заема с самопревръзване или друго...ако си сам и се порежеж,даже и малко пак е кофти да отваряш аптечки с една ръка(личен опит),а понякога всичко е до бърза реакция...Таа мисълта ми беше,че не е лошо да има някои неща на преден план,пък не пречи и в аптечката да ги има..Колкото по просто е всичко,толкова по-добре... big_smile е така рискувам да намокря някоя друга лепенка,бинт и т.н.т.. ама нали и в аптечката ги има...(дано изобщо на никои да не му се налага да ползва аптечка)

Като ми остане малко време ще постна инфо какво се прави при счупвания,артериални,венозни  рани и други травми и инциденти..

Последно редактиран от The Dark Owl (13.05.2013 19:08:41)

Във всяко умение и изкуство има ритъм.
Има ритъм също така и в нещата, които нямат външна форма.

Офлайн

0

#74 13.05.2013 21:59:49

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

mchervenkov написа:

... В крайна сметка подлъгването което го правим по разни търговски трикове и марки няма да доведе до нищо хубаво а само това да се превърнем в мулета. smile.

А бе Миро, що му убиваш кефа на човека от опкупката бе. Много лошо постъпват някои хора. Разбирам да става въпрос за някое хлапе дето си пести от закуските да си купи я нож, я малка чантичка да си спретне аптечка, как да е. Ама виждате, че Флинт си удисва на маниите и явно цената не го притеснява. Какво толкова ви пречи да кажете "Браво Флинт. Много яка чантичка."

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#75 13.05.2013 23:33:10

windwarrior
Зла Гад

Flint написа:

Току-що си влачих един Small Medic Pack на Tasmanian Tiger в зелено (OD Green). На снимките ми се струваше малко по-голяма от необходимото, но в действителност се оказа точно каквото ми трябва.

Ха, честито smile Мен пък на снимките ми се струва по-малка от небходимото  o_O

Уговорката за викенда остава, нали ? Да видим какво ще успеем да натъпчем в нея...

Sir Winston Churchill

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff