XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 03.10.2011 19:57:51

Ziris
Редови

От: Widin
Регистриран: 03.10.2011

За риба с Атлатъл

Здравейте тук ако някой има идея как да се монтира или направи някакви подобрения на стрелата и атлатъла за да може да се използва и за риболов и как може да си направим връх на стрелата за риболов
Благодаря предварително  :rolleyes:
Нещо от този сорт
[video][/video]

Офлайн

0

#2 03.10.2011 20:12:04

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Отг: За риба с Атлатъл

Това са изгъзици, които трябва да се забранят. Отгоре на всичкото педалчетата стрелят с компауд - оръжие за дришльовци.

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#3 03.10.2011 20:30:22

ErU
Редови

От: София
Регистриран: 13.08.2011
Уеб-сайт

Black Wolf написа:

Това са изгъзици, които трябва да се забранят. Отгоре на всичкото педалчетата стрелят с компауд - оръжие за дришльовци.

100% съгласен! А за подобренията на стрелата - можеш да бъдеш сигурен че са извън всякаква хуманност, както и начина на риболов, тук виждам само мъка за животното! Много отдавна хората в риболовните страни ловят дори без контра на кукичката! А относно оцеляването (ако въпроса ти се отнася за това) бъди сигурен че в ситуация на оцеляване няма да видиш така риба на достатъчно близко разстояние от теб на повърхноста на водата за да използваш този метод - един вид разцепеното копие (което е доста известно) ще ти свърши работа! Запомни риболова е начин да натхитриш рибата - да и оставиш право на избор, ей за това не ми харесват и съвременните начини на лов... Еми това е от мен!

Офлайн

0

#4 03.10.2011 20:49:49

Ziris
Редови

От: Widin
Регистриран: 03.10.2011

Мерси ем аз сам чел че в америка  този начин на риболов е позволен заради многото шарани  и толстолоби   но просто попитах сега да не ме помислите за някакъв бракониер  yikes  sad 
мерси за отговорите е приятна ве4ер

Офлайн

0

#5 03.10.2011 21:15:11

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Аз пък съм чувал, че при определени племена в Полинезия (или Микронезия, не съм сигурен) жените имат цялата отговорност по построяването и поддръжката на къщата, а също така осигуряването на храната в къщи. Ролята на мъжете се свежда до това да си изберат по-дебела сянка, под която да се излежават пред деня, и съответно до изпълнение на мъжките задължения през ноща (на ротационен принцип). Свят широк - хора всякакви smile

А по темата - малко материал за прочит:

ЗАКОН за рибарството и аквакултурите

Бих препоръчал особенно внимание да се обърне на:

Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;

Чл. 35. (1) Забранява се стопанският и любителският риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 със следните уреди, средства, принадлежности и приспособления:
1. взривни материали, отровни и упойващи вещества;
2. електрически ток и технически устройства и съоръжения за електроулов;
3. дънни тралиращи и драгиращи средства;
4. огнестрелно оръжие;
5. харпун;
6. (нова, ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2007 г.) кърмаци.
(2) (Изм., ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.) Забраната по ал. 1, т. 5 не се отнася за любителски риболов във водите на Черно море. Условията и редът за извършване на любителски риболов с харпун се уреждат с наредбата по чл. 15, ал. 1.
(3) (Нова, ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.) Любителският риболов се извършва само с уредите по чл. 24, ал. 1, т. 1 и 2 и при условията на ал. 2.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#6 03.10.2011 22:44:25

}|{opukc
Редови

Регистриран: 09.08.2011
Уеб-сайт

[video][/video]

[video][/video]

Patience my friend!!!
Не се притеснявам от психическите си недостатъци, даже си ги харесвам.

Офлайн

0

#7 03.10.2011 23:27:31

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Да не забравяме, че става въпрос за хора, които са използвали такива методи, за да се ПРЕХРАНВАТ. Хубаво е да се знаят (кой знае в каква ситуация може да изпадне човек или какви времена да настанат), но да се използват е недопустимо. Да не говорим, че в много европейски страни, САЩ и Австралия хванатата с въдица риба се пуска... tongue

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#8 04.10.2011 08:27:08

slu4ajna
Редови

От: Русе
Регистриран: 26.12.2009
Уеб-сайт

Е, вие го изядохте с парцалите човека. Не е тръгнал да хвърля взрив във водата, все пак. Нали говорим за оцеляване. Аз ако съм умряла от глад, знаеш ли как ще ми е до хуманизъм. Пък и нали смисълът на всички копия и стрели е убийство. Ние живеем благодарение на всекидневни убийства. Онова в хамбургера ви не е умряло само (да се надяваме).

Офлайн

0

#9 04.10.2011 08:28:59

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

slu4ajna написа:

Онова в хамбургера ви не е умряло само (да се надяваме).

А, то с тая химия, има вероятност и никога да не е било живо! wink Или поне го е косил комбайн!  lol

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#10 04.10.2011 08:32:29

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Че откога в кИфтетата слагат мИсо?  lol

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#11 04.10.2011 18:03:49

windwarrior
Зла Гад

slu4ajna написа:

Е, вие го изядохте с парцалите човека. Не е тръгнал да хвърля взрив във водата, все пак. Нали говорим за оцеляване. Аз ако съм умряла от глад, знаеш ли как ще ми е до хуманизъм. Пък и нали смисълът на всички копия и стрели е убийство. Ние живеем благодарение на всекидневни убийства. Онова в хамбургера ви не е умряло само (да се надяваме).

Тъй де, тия в първото клипче баш оцеляват като ги гледам smile Сигурно даже и бирата им се е стоплила на това слънце smile

Ако не си яла от 2 седмици, сигурно няма да ти е до хуманизъм. Но не виждам нищо забавно или практически насочено, в това да стреляш с лък по рибите - ей така само за тренировката.

Ето още едно клипче с подобни хумористи, казват че доста хора плащат немалки суми за да участват в забавлението:

[video][/video]

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#12 04.10.2011 19:10:44

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

еееее тва е отвратително  mad

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#13 04.10.2011 19:11:58

windwarrior
Зла Гад

А на първото клипче какво е ? Забавно ?

Тези поне го правят (уж) заради прехраната. А келешите от първия клип ?

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#14 04.10.2011 19:14:10

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

не съм го казал,ама тва пък си е баш като на заколение
мисля знаеш какво ми е отношението към лова....

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#15 04.10.2011 19:21:31

windwarrior
Зла Гад

Да бе човек, нали за това говорим smile Понеже тюленчетата са пухкави и сладки, да ги пребиваш с бейзболна бата е гадно и отблъскващо. Рибите понеже грозни и хлъзгави, да се стреля с лък по тях е забавно.

И няма нищо общо с лова и риболова. Всеки истински рибар би наритал гъзетата от първия клип с най-голямо удоволствие. Както и всеки истински ловец (имаме и такива във форума) мрази "мръвкарите".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff