XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 13.09.2011 23:33:35

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Отг: Бушкрафт-феновете на ножовете "Мора"

Guys, айде да оставим нещата така до сутринта ? Плийз smile

Темата не я трия, само я заключвам smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#17 18.09.2011 19:55:58

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

[video][/video]

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#18 18.09.2011 21:23:36

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

ножа в края на клипчето на масата, до фроста - прототипа фикс на Манли ли е?  roll
иначе и според мен неръждавейките на Мора не струват, а както казвате, че ламинатите и зоновите закалки са друга бира, бих добавил и карбонките  smile

Офлайн

0

#19 18.09.2011 21:28:40

Bradley
cheechako

От: София
Регистриран: 23.06.2011
Уеб-сайт

velio написа:

ножа в края на клипчето на масата, до фроста - прототипа фикс на Манли ли е?  roll
иначе и според мен неръждавейките на Мора не струват, а както казвате, че ламинатите и зоновите закалки са друга бира, бих добавил и карбонките  smile

нож на Ивеца си е wink

Life is GOOD!
http://www.youtube.com/user/stefanwolf88

Офлайн

0

#20 21.01.2012 13:32:02

zoso
Гъба отровна

Регистриран: 08.06.2010

Почти съм убеден, че световно известните експерти по бушкрафт са получили някоя и друга стотинка от реклама, затова че носят на врата си ножове на Мора. От тук нататък няма да коментирам, просто изгледайте клипчето. wink
[video][/video]

Последно редактиран от zoso (21.01.2012 13:34:09)

Офлайн

0

#21 21.01.2012 13:43:52

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

*YAHOO*  *YAHOO*  *YAHOO*  е те тоз пич кърти миФки  *YAHOO*  *YAHOO*  *YAHOO*  като го гледам (и слушам) на тоз и лазерен меч  да му дадете и на него ще се изсер...

Memento mori

Офлайн

0

#22 21.01.2012 13:53:59

zoso
Гъба отровна

ilianlp написа:

...като го гледам (и слушам) на тоз и лазерен меч  да му дадете и на него ще се изсер...

Напротив, момчето няма никаква вина. Съвсем внимателно подхождаше с теста. Не забиваше ножа като луд, не го удряше зверски, но клипа е показателен за качеството на ножа. Тук всички знаят, че аз съм върл противник на подобен род тестове, но съм съгласен, че един добър нож ще се справи без усилия с един кокосов орех.

Офлайн

0

#23 21.01.2012 14:06:02

ilianlp
Балканджия

Не искам да се явявам адвокат на Мора, ама дай предложение за 20-30 лв. което да е конкуренция...?

Memento mori

Офлайн

0

#24 21.01.2012 14:13:54

zoso
Гъба отровна

smile Е тук все пак обсъждаме качествата на бранда. Аз също не бих се наел да давам конкурентно предложение.

Офлайн

0

#25 21.01.2012 14:16:13

ilianlp
Балканджия

Е ми, предполагам, на всеки грамотен му е ясно, че за тези пари не могат да се очакват чудеса...все пак в тоя ценови клас се предлага китайската ширпотреба...

Memento mori

Офлайн

0

#26 21.01.2012 15:38:47

sika
Блокиран

От: Гданск ,Полша
Регистриран: 27.11.2011

xenos написа:

Не бе, аз хич не се дразня в момента. Говоря приятелски и с усмивка, няма проблем! smile

Ама само си мисля, ако е така, както казва Ивеца, дали тия хора не биха изкарали повечко пари, ако се бяха окичили с други ножове?! Не се връзва нещо. Много на евтино го дават! wink

П.П. Не я трийте бе, няма страшно! Няма да се скарам с никой заради нея! wink

Ксенос , те рекламират големи компании ,които произвеждат ножове с малко по-добро качество от китайските за да държат и цена малко по-висока от китайските.
Истината е следната ,че масата от хората не са готови да дата сума за някъв що годе нож и тук идва Мора да им предложи ниска цена и сравнително добро качество.
А бушмените ,които ни показваш до един са комерсиални ,виж ти не си комерсиален бушмен щото никой не те знае уърлд уайд smile
Та тези хора хранят семества и са си превърнали имената в Бранд.
А от друга страна някой ножар дето прави единични бройки ,няма ресурса да рекламира себе си с тяхният бренд.
Разбираш мисълта ми нали ,както е в бушкрафта с минимум ресурси максимум ,така е и с компании като Мора качеството на заден план за сметка на цената . Нека се върти колелото ,нека се продава.
smile

Високи сини планини!За сто години пет войни!
А пък реките, езерата!За сто години пет преврата!

Офлайн

0

#27 21.01.2012 15:54:12

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

zoso написа:

Почти съм убеден, че световно известните експерти по бушкрафт са получили някоя и друга стотинка от реклама, затова че носят на врата си ножове на Мора.

Зосо, "почти убеден" не е като "знам"! wink Няколко въпросчета: Показаните по-горе експерти Кочански и Лъндин са съответно канадец и американец. И двамата са минималисти. Не мисля, че са и комерсиални по убеждения. Първият е доста стар вече, а за Мора можем да видим в писанията му от доста отдавна. Какви позиции е имала Мора по това време, и в този край на света? Колко комерсиален и моден е бил тогава бушкрафта, та да се юрне Мора от Европа, да търси рекламни лица в Америка и Канада? Колко сериозни са тия позиции, и с какви средства разполага марката, че да изпревари толкова много други големи такива? Аз лично съм силно скептичен към такива теории...

sika написа:

А бушмените ,които ни показваш до един са комерсиални ,виж ти не си комерсиален бушмен щото никой не те знае уърлд уайд smile
Та тези хора хранят семества и са си превърнали имената в Бранд.
ството на заден план за сметка на цената . Нека се върти колелото ,нека се продава.
smile

sika, голям познавач на "бушмените" се извъди! wink

П.П. Колкото до кокосовият орех - това който го е рязал, знае за какво иде реч. Със същия успех и скорост се режат и масивни кокали smile

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#28 21.01.2012 16:06:10

zoso
Гъба отровна

Стояне, намирам думите ти за непринадлежащи към темата. В какво "почти съм убеден" е просто мое мнение и никой не е длъжен да се съобразява с него. Акцента трябваше да падне върху качеството на бранд-а "Мора".

Офлайн

0

#29 21.01.2012 16:09:36

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Zoso, а с какво думите ти "Почти съм убеден, че световно известните експерти по бушкрафт са получили някоя и друга стотинка от реклама, затова че носят на врата си ножове на Мора.", са по-"принадлежащи" към темата от моите, с които те карам да се замислиш над някои логични въпроси?

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#30 21.01.2012 16:13:17

ilianlp
Балканджия

Зосо, "почти убеден" не е като "знам"!
"Не мисля, че са и комерсиални..." също не е като "знам"!
Пичове, не е ли време да спрем?! Предполагам, че на всички е ясно, че не е в ножа, а в ръчичката, дето го държи. Просто Мора е N1 в съотношението цена/качество  *DRINK*

Memento mori

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff