XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#76 07.07.2011 00:25:48

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Отг: Часовници

Има един момент  в който дрес код и тем подобни не важат и това е когато ползваш някоя вещ която има за теб сантиментална стойност.  Тоест правилата са правила но те се и нарушават за да се създават нови такива. Имайте го в предвид когато се подчиняваш на етикет или разни такива.

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#77 07.07.2011 06:05:10

torah
Редови

От: София
Регистриран: 23.06.2011

mchervenkov написа:

Има един момент  в който дрес код и тем подобни не важат и това е когато ползваш някоя вещ която има за теб сантиментална стойност.  Тоест правилата са правила но те се и нарушават за да се създават нови такива. Имайте го в предвид когато се подчиняваш на етикет или разни такива.

[*][/*]
Няма такъв момент, защото сантименталното за теб си е само твой сантимент, а не общ. Дрес кода са приети норми на облекло при даден вид дейност. Представи си на палатков лагер аз дадойда с абитуриентския си костюм защото имам много мили спомени с него. А в бизнеса имаобщоприети норми. Има разбира се толеранс но не е особено голям, иначе нищо лично просто бизнес.  smile

Офлайн

0

#78 07.07.2011 07:55:00

Momchil
Редови

Регистриран: 19.08.2010

torah написа:

Дрес кода са приети норми на облекло при даден вид дейност. Представи си на палатков лагер аз дадойда с абитуриентския си костюм защото имам много мили спомени с него. А в бизнеса имаобщоприети норми.

И къде е този дрес код дето не позволява дигитални часовници ? Не е ли повече лична преценка и стремеж да се покажеш изискан? Защото аз съм работил в клуб със стриктен дрес код и честно казано не помня да е споменавано нещо за часовници изобщо(под клуб да не се разбира нощно заведение или изобщо заведение,смисъл бар). Или просто така си говорим наизуст?

Офлайн

0

#79 07.07.2011 08:03:30

torah
Редови

Регистриран: 23.06.2011

Momchil написа:
torah написа:

Дрес кода са приети норми на облекло при даден вид дейност. Представи си на палатков лагер аз дадойда с абитуриентския си костюм защото имам много мили спомени с него. А в бизнеса имаобщоприети норми.

И къде е този дрес код дето не позволява дигитални часовници ? Не е ли повече лична преценка и стремеж да се покажеш изискан? Защото аз съм работил в клуб със стриктен дрес код и честно казано не помня да е споменавано нещо за часовници изобщо(под клуб да не се разбира нощно заведение или изобщо заведение,смисъл бар). Или просто така си говорим наизуст?

Не знам къде си работил, но тук говорим за цялостна визия. Там където от време на време ми се налага да бъда, не бих си позволил да отида с каквото и да е. Има места където официален анцунг с ръб и електронен часовник биха били перфектна комбинация, но на важни бизнес срещи или мероприятия, за добро или за лошо, по дрехите посрещат, а по ума изпращат. И аз предпочитам по-свободното облекло и спортни аксесоари, но бизнеса си има правила и изхвърля този който не ги спазва. Нищо лошо просто бизнес. wink  smile

Офлайн

0

#80 07.07.2011 10:35:09

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

Momchil написа:

Ами просто дрескода на клубът в, който си работил не е поставял изисквания относно часовника.Може би просто е имал изисквания за облеклото но не и за аксесоарите.
Подборът на аксесоарите си е право на личен избор и на визия за завършеност.Ако обаче очакваш да те приемат добре хора, които стриктно държат на протокола, дрескода и визията не си позволяваш големи импровизации.Има стара поговорка, която гласи - По дрехите посрещат по ума изпращат.За да се стигне до заслужена оценка на ума (ако разбира се имаш такъв) първо трябва да те посрещнат.Първото впечатление, което ми прави един човек, когато дойде да си говорим за бизнес или за сделки е това от дрехите му, аксесоарите му и т.н.Това не е последното ми мнение, то се формира след особена процедура, но е първото.Защото я си представи да ми дойде някой хубавец с Опел Астра, с евтините очила от Илиенци, с костюмчето от 70 лева, с часовника от 30 лева и да ми говори за сделки за 100 - 200 000 лева. lol  lol  lol Имал съм много такива случаи......ако онзи от среща наистина действа с такива мащаби ще се постарае да го покаже не само чрез дрънкане.
Или друга смешна ситуация - слиза хубавеца от тролейбуса и си взима кафе от автомата на спирката , а на ръката му се мъдри Брайтлинг  lol  lol  lol  ама от Илиенци tongue  tongue  това е нелепо.Хората с Брайтлинг на ръката нито се возят на тролейбуси, нито си купуват кафе от автомати!
Имаме си един хубавец тук в съседния офис дето се растъпя напред назад гордо с ей това.А като го питах истински ли е , отговорът беше истински  tongue  tongue  lol
Само дето истинският струва поне толкова или толкова.
А нашия хубавец никога няма да даде толкова пари за часовник просто защото още не е на необходимото ниво, предполагащо първо да ги имаш тези пари, второ да можеш и да ги дадеш за часовник. lol  lol
Пак казвам човек може да ходи както си иска, но има места, където ако не си стилен ще те гледат със снизхождение, а ако въпреки това започнеш да се правиш на "голям" снизхождението ще се замени с насмешка или направо презрение.Има места  на, които да си просто "чист и спретнат" не е достатъчно. big_smile

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#81 07.07.2011 14:48:22

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Харесах си вторият Hublot (от розовото злато), ама шипинга направо ме убива - 125$ !! Тцъ, нема си го взема.

Що касае дрескода, в големите и скъпарски консултански компании дрескода за служителите е не чак толкова тънка книжка, в която се регламентира почти всичко - от позволените цветове на вратовръзките, до разрешените обици за дамите. Както казва и Keltis - има среди в които ако не носиш на китката си външния дълг на Уганда във вид на марков часовник (плюс всичко прилежащо - костюм от Севил роу, ръчно патинирани обувки и прочие) - въобще не пееш в хора

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#82 07.07.2011 20:42:37

windwarrior
Зла Гад

Въпрос кък Keltis. Кой от следните 2 часовника би препоръчал (абстрахираме се от цената), става въпрос за часовник който ще се ползва outdoor, фокуса е преди всичко върху здравина:

Casio Protrek PRG-240-8ER
PRG-240-8.jpg

CASIO G-SHOCK Tough Solar Wave Ceptor GW-3000B-1AER
gw-3000b-1ae.jpg

Протрек-а има повече функции + беклайт, но не е G-shock, няма соларно зареждане и радио-сверяване

Втория е G-Shock, соларно зареждане, радио-сверяване, но не знам какво е качеството на светещото покритие на стрелките + няма баро, алти и компас (айде да кажем тях ги имам и на Шунтото).

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#83 07.07.2011 20:52:47

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

windwarrior написа:

Протрек-а има повече функции + беклайт, но не е G-shock, няма соларно зареждане и радио-сверяване

на снимката поне пише ,,tough solar" - което е соларно зареждане  wink

Офлайн

0

#84 07.07.2011 20:55:06

Keltis
Редови

При условие, че имаш Суунто с баро,алтиметър и компас и можеш да си с него винаги, когато трябва да имаш тези опции си вземи Г-шок-а.Този Г-шок е нов модел, с достатъчно на брой екстри за модела.Като най-вече харесвам соларното зареждане.Радиосверяването е приятно като още една технология в часовника ти , но при точността на механизмите на Касио според мен не е толкова важно.
Този G-Schok  е високотехнологичен часовник обединяващ много технологии и няма да сбъркаш ако си го вземеш!!
Това е моето мнение.
Успех в избора!!

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#85 07.07.2011 21:10:08

windwarrior
Зла Гад

@velio - прав си, ама кой да чете smile

@Keltis - и аз се бях насочил към Джи Шока, най-вече познавайки таланта си да скапвам часовници, ама ми се искаше професионален съвет. Благодаря ! Малко ме смущава липсата на беклайт, но Касио твърдят че стрелките си светели нормално в тъмното със съвсем епизодично излагане на светлина.

Пък ако се наложи - ще ги нося и двата със Шунтото, като войника от прословутата снимка от закачането на знамето на Райхстага smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#86 08.07.2011 20:17:16

Keltis
Редови

windwarrior написа:

@velio - прав си, ама кой да чете smile

@Keltis - и аз се бях насочил към Джи Шока, най-вече познавайки таланта си да скапвам часовници, ама ми се искаше професионален съвет. Благодаря ! Малко ме смущава липсата на беклайт, но Касио твърдят че стрелките си светели нормално в тъмното със съвсем епизодично излагане на светлина.

Пък ако се наложи - ще ги нося и двата със Шунтото, като войника от прословутата снимка от закачането на знамето на Райхстага smile

Относно Шока и стрелките му - Да така е, светят здраво в тъмнината и то при малко излагане на светлина.
Моя поне свети яко, а доста по-стар модел от този.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#87 08.07.2011 20:23:10

windwarrior
Зла Гад

Поръчах го за понеделник, ша го тестваме още тогава smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#88 08.07.2011 20:38:21

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Ами те Касио за всички модели пишат, че светят продължително, дори при съвсем кратко излагане на светлина... Явно имат други разбирания за продължително, защото от 2-та които до момента съм имал, не съм останал с такова впечатление, абе направо са си супер зле! Дано при ДжиШок да е различно.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#89 08.07.2011 21:07:28

Momchil
Редови

Регистриран: 19.08.2010

@уинд - То това осветление с диод отстрани е достатъчно да видиш часът, ако е като на моя. Интересно ми е дали ще хванеш радио сигнала от Германия в София. Пробвай вечерно време като се обърнеш в посока севрозапад, ако не стане пробвай някоя вечер на Витоша, на високо, ако и там не стане - няма да стане изобщо.  smile

Офлайн

0

#90 08.07.2011 21:16:15

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

@Momchil, аз имам такъв домашен, настолен многофункционален часовник на ТСМ, който по безжичен път се свързва с три отделни периферни устойства за измерване на температура. Та той също има такова "ефирно" сверяване на часа, но тази функция може и да се изключва. Когато е включено - хваща някакви сигнали, но според мене само "мъти главата" на електрониката вътре?! За София и Витоша нямам представа, ама до Шумен чак, незнам дали има някакви такива ефирни сигнали?

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff