XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#61 06.07.2011 13:00:37

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Часовници

Keltis написа:

... има един друг форум, където най-добрата туристическа обувка е "кубинката", най-добрата раница е мешката, най-добрия туристически панталон е летния войнишки клин БНА.........Добре , че не са стигнали в профанизацията до там, че да твърдят - най-добрата каска за алпинизъм е металната войнишка каска БНА, по възможност зелена на цвят lol  lol  lol

Забрави да кажеш, че най-яката походна храна е сланината с лук, кифтета и кибапчита... и пърцуца!  lol  lol  lol

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#62 06.07.2011 13:16:39

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

velio написа:
Keltis написа:

На среща, когато съм се изтупал с от обувките през костюма до очилата не мога да сложа нещо, което е извън цялостния стил.Значи стилния Ориент.Защото представяте ли си да пръскам евтин туристически чар с някой титанов Протрек там където бъка от Радо,Тисо,Таг Хоер и прочие.

принципно съм съгласен, че Протрека не става за костюм и че твоя Ориент не е баш за гората, но аз поне си мисля, че има часовници, които могат да са еднакво на място с костюм на среща и с камуфлаж в гората  smile

Дай пример.

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#63 06.07.2011 13:27:02

Keltis
Редови

xenos написа:

[

Забрави да кажеш, че най-яката походна храна е сланината с лук, кифтета и кибапчита... и пърцуца!  lol  lol  lol

Пърцуцата е енергийна бомба, обезболяващо,дезинфектант,транквилант и гориво за спиртника!!!
Смятам да и отдадеш полагащото и се място в походната екипировка!!! lol  lol  lol

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#64 06.07.2011 13:31:32

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Keltis написа:

Смятам да и отдадеш полагащото и се място в походната екипировка!!! lol  lol  lol

Да.. като половин литър неприкосновен запас... който бързо "влиза в съприкосновение" след поглъщането на в пъти по-големия прикосновен такъв!  lol  lol

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#65 06.07.2011 13:54:09

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

Keltis написа:

Дай пример.

еми горе долу всеки часовник с метална верижка, който показва час и дата върши работа
общо взето всичко наподобяващо това
rolex-submariner.jpg

според мен това също е универсален часовник вървящ с почти всякакви дрехи за всякакви случаи
77076_squardron_skuwm2.jpg

твоя Сейко Монстър също попада в тая графа.

Офлайн

0

#66 06.07.2011 14:03:03

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Като видях събмаринера се сетих, че един приятел ме караше да сложа метална каишка на лоруса, да станел като ролекс big_smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#67 06.07.2011 14:32:38

Keltis
Редови

Ролекса е от много приятен ценови клас  lol  и определено става от ежедневен до официален, но за гората за какво ти е?
Освен часа нищо не може да ти покаже, а за устойчивост на удари не може да се мери с G-Shok .Аз лично в гората предпочитам нещо с повече функции - компас и барометър поне.
А пробвали ли си зимата да сложиш часовник с метална верижка върху ръкавица?Аз лично не успявам да го сложа върху ръкавицата на зимните преходи и за това Casio PATHFINDER PAW1300T-7V с титановата верижка е само за летните преходи, за зимните е братчето му с полимерна верижка.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#68 06.07.2011 15:00:21

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

Keltis написа:

Ролекса е от много приятен ценови клас  lol  и определено става от ежедневен до официален, но за гората за какво ти е? Освен часа нищо не може да ти покаже

аз не случайно казах всичко наподобяващо това. Почти всяка една марка има часовник наподобяващ подобния Ролекс. Плюс това каза да ти дам пример - не каза в какъв ценови клас. Долния Венгер също става и далеч не е в ценовия клас на Ролекса.
А на жена ти Касио форестъра като показва само час и дата, за какво и' е в гората? smile

а за устойчивост на удари не може да се мери с G-Shok

то по устойчивост на удари почти нищо не може да се мери с G-Shock, още по-малко пък автоматични часовници

Аз лично в гората предпочитам нещо с повече функции - компас и барометър поне.

и аз така предпочитам, ама за момента се задоволявам само с гледане на времето и засичане на изтеклото време от точка до точка с безела и хронометъра на часовника  smile

А пробвали ли си зимата да сложиш часовник с метална верижка върху ръкавица?Аз лично не успявам да го сложа върху ръкавицата на зимните преходи и за това Casio PATHFINDER PAW1300T-7V с титановата верижка е само за летните преходи, за зимните е братчето му с полимерна верижка.

Ми не съм пробвал, щото знам че не става, а и не съм баш фен на металните верижки. За тая цел на почти всеки часовник можеш да сложиш полимерна или найлонова каишка.

Та обратно на въпроса - според мен има универсален часовник, който може да се носи навсякъде и с всичко - да речем Венгера от по-горния ми пост с метална или кожена каишка за по-официални случаи и една полимерна или найлонова за в гората  smile

Офлайн

0

#69 06.07.2011 15:13:14

Keltis
Редови

Реално спокойно човек може да се ограничи в три часовника - официален,ежедневен,горски(или екстремен).Другото са колекционерски занимания.
В края на краищата не цената е водещо при избора на един часовник, а това за какво ще го ползваш.То добре, че още има хора дето ги носят изобщо, защото на болшинството с постоянната борба за оцеляване, хич не му е до тези играчки.
Инак принципно съм съгласен с Вельо.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#70 06.07.2011 15:33:24

Momchil
Редови

Регистриран: 19.08.2010

Keltis написа:

Реално спокойно човек може да се ограничи в три часовника - официален,ежедневен,горски(или екстремен).

Реално човек може да се ограничи в един часовник. Аз ходя с джи-шока навсякъде и ми дреме какво разни сноби мислят по въпроса.

Офлайн

0

#71 06.07.2011 16:21:59

Keltis
Редови

Momchil написа:
Keltis написа:

Реално спокойно човек може да се ограничи в три часовника - официален,ежедневен,горски(или екстремен).

Реално човек може да се ограничи в един часовник. Аз ходя с джи-шока навсякъде и ми дреме какво разни сноби мислят по въпроса.

lol  lol Реално можеш да отидеш и на погребение по къси гащи, джапанки и потник, както и на прием в посолство със екипировка за ски lol  lol всичко можеш.....можеш и да не носиш часовник стига да ти помага да си мислиш, че не си сноб  lol  lol  lol но повярвай ми не можеш да правиш сериозен бизнес ако изгледаш и се носиш като хашлак lol  lol
Викат му дрес код. big_smile  big_smile  big_smile

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#72 06.07.2011 16:42:27

Momchil
Редови

Регистриран: 19.08.2010

Хехе  smile Бе това са предразсъдъци. Щом американският президент може да е с електронен Таймекс на официална снимка,не виждам какво им пречи на бизнесмените да правят сериозен бизнес с нещо подобно,ама айде да не задълбаваме  smile
clintonwristbig.gif

Офлайн

0

#73 06.07.2011 17:01:48

Keltis
Редови

Momchil написа:

Хехе  smile Бе това са предразсъдъци. Щом американският президент може да е с електронен Таймекс на официална снимка,не виждам какво им пречи на бизнесмените да правят сериозен бизнес с нещо подобно,ама айде да не задълбаваме  smile
clintonwristbig.gif

Дал си добър пример с Бил Клинтън, но да не забравяме, че става дума за един от най-образованите и добронамерени американски президенти ( те за това и му спретнаха онази история с Моника Люински ) той даде на света да ползва GPS системата, която до преди това беше само за военни цели.Противниците му обаче се постараха да сринат имиджа му и да остане в историята с друго.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#74 06.07.2011 17:12:50

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Ехе, колеги - къде я задълбахте темата. Аз писах своето мнение за "Q&Q", като подчертах че съм лаик в тази тематика и, че този часовник ми е вършил работа да ми показва точно часа на ниска стойност. Убедих се, че има часовници, които също точно показват часа на висока стойност. И дори много се изненадах, че има толкова запалени любители на ръчните часовници. Но няма лошо - всеки го влече в различна посока, и няма защо за това да се виним един - друг. Пък за снобизма - то сноби си има във всяка област, и в това че всеки има афинитет към различни "играчки" няма нищо лошо.

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#75 06.07.2011 18:18:10

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Принципно и аз съм съгласен че има ситуации в които не бих се появил с G Shock, но тъй като и двата ми работещи часовника не са подходящи за такива случаи (официален прием, официална би, просто си свалям часовника smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff