XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#46 01.07.2011 14:11:36

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

Отг: Часовници

определено тоя форестър на Касио е интересен  smile по-светлия ми харесва повече обаче
s_MLM_v_O_f_23907335_8844.jpg

а мааалко по-скъп видях, че има и с допълнителен дигитален дисплей с хронометър, аларми и други подобни
casio-ft-620l-5b_21440.jpg

Офлайн

0

#47 01.07.2011 14:33:20

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

Ха ха ха х къде го намери този румънски сайт lol  lol desteptator lol  lol
Ще ме умориш.....задавих се с кафето....ха ха ха ха .Като гледам английския е кауза пердута за този сайт.

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#48 01.07.2011 15:07:53

Teo
Редови

От: Русе
Регистриран: 18.12.2010

PRG-120-1AVER.jpg

CASIO protrek PRG-120
барометъра е точен ,но алитметера при промяна на  атмо. налягане  се променя и не показва точно и изисква постоянна калибрация,но е точен и знам   на 4-етаж в нас колко м.надморка вис . съм, термометъра е точен и полезен за мен ,но трябва да го махна от ръката и да поседи 20 мин ,за да ми покаже точно колко градуса е в палатката примерно , абе мн съм доволен , 2 употреба е от  аукрото ,случих на продавач

Офлайн

0

#49 01.07.2011 15:40:36

Keltis
Редови

Нищо чудно няма, че алтиметъра (който в случая е барометричен ) не показва точно при промяна на атмосферното налягане.

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#50 01.07.2011 17:16:21

Keltis
Редови

del22 написа:

Благодаря Keltis, май намерих следващия си часовник. В ревютата в амазон за мъжкия модел пише че е доста лекичък и това е супер.

Ето ти две снимки да го видиш ка свети циферблата.

024081750.jpg?r=0

024081751.jpg?r=0

Това е системата за подсветка - Illuminator.
Подобна система патентована под името Indiglo ползват Timex.
Малко инфо за двете системи.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#51 03.07.2011 10:23:24

Keltis
Редови

На Илиенци, вътре в централното хале има един магазин за часовници, където наред с нонейм моделите се продават Casio и Q&Q . Там този модел

casio-ft-620l-5b_21440.jpg

е на цена от 65 лева.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#52 05.07.2011 20:51:08

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Линк за Сий- Патфайндъра дадох в по преден пост, а това са останалите ми часовници:
img7440i.th.jpg
img7442n.th.jpg
1. Касио Едифайс, някъде от преди 5 години. 2. Лорус дайвър(отроче на Сейко), на около 4 години. 3. Ориент Хронограф дайвър(150м) със старата машинка- 3 бутона и 2 коронки, има и аларма. Купих си го през 1998-ма и още ми е любим, но вече не смея да го къпя. 4. Хронотек хронограф, някакво американско творение е, на следващия ден вече се чудех защо го купих- някакси спря да ме кефи, а и е прекалено тежък и не е за тънка ръка. Ориента свети зверски нощно време и кара цяла нощ. Лоруса също свети добре, но не толкова силно като Ориента. А касиото държи няма и 1 час, много е зле в това отношение, добре че е илюминатор smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#53 05.07.2011 20:59:52

velio
Bushman

от тия 4 и мен ориента най-много ме кефи  smile
арна колекициика иначе smile

Офлайн

0

#54 05.07.2011 21:07:46

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Ориента е жесток, ама много дърт вече и не мога да му намеря уплътнения за коронките и бутоните. Отделно дето само 1 часовникар в София се нави да го отвори и сложи силиконов гел отвътре на бутоните, колкото да мога да си мия ръцете  с него. roll  Лоруса и Ориента ми мърдат с +20ина секунди на шестмесечие, когато сменяме зимно/лятно часово време ги сверявам, баси часовниците! А Касио и двата с по 10 сек. на месец бягат...

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#55 05.07.2011 21:18:41

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Абе пичове, да се намеся в темата, като супер лаик. Преди 12 години си купих от съвсем масов магазин ръчен часовник от марката "Q&Q". Обиквновен, кварцов, с батерийка. Верижкта - метална, наподобяваше мъжка гривна с бял и жълт метал. Купих го за 15 лв. и през тези 12 год. ми служи безотказно - с 2-3 смени на батерии. Цепеше секундата.... Сега не ми се рови да го снимам, ама съм много доволен, пък само за 15 лв.?! Сега не го нося, защото в последно време просто не нося ръчен часовник изобщо. Какво е вашето мнение?

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#56 05.07.2011 21:24:04

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Ми какво да мислим - със здраве да си го ползваш smile Ние нали сме манИкени, та затуй се фърляме на лъскавото smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#57 05.07.2011 21:24:53

velio
Bushman

Q&Q доколкото си спомням бяха като бранд на Касио. Може и да се лъжа де. Японски кварцови часовници - за парите си нямат равни. Аз съм сменил 2-3 такива и то не, че са се разваляли, а просто са ми омръзвали  smile И като дизайн в момента има доста сполучливи модели

Офлайн

0

#58 05.07.2011 21:48:07

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Сега се сещам и за куриозни ситуации с това "Q&Q", за което писах по-горе. Когато бетерийката му отслабнеше, напрежението се поддържаше в нея само от телесната ми температура, когато е на ръката ми. Вечер, след работа, когато го сваля - спираше, а сутрин след поставяне и "стопляне" отново тръгваше ...  lol  Дори предварително го сгрявах в/у кафемашината, където сушат чашите, в барчето при сутрешното кафе и после цял ден си работеше. Това е истина, дори да изглежда като масал. Ама това трябваше да го пиша на производителите, като рекламен материал, или защо не, като вариант-предложение за икономичен /нощен/ режим за механиката...  lol  lol  lol

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#59 06.07.2011 11:12:59

Keltis
Редови

RELAX написа:

Абе пичове, да се намеся в темата, като супер лаик. Преди 12 години си купих от съвсем масов магазин ръчен часовник от марката "Q&Q". Обиквновен, кварцов, с батерийка. Верижкта - метална, наподобяваше мъжка гривна с бял и жълт метал. Купих го за 15 лв. и през тези 12 год. ми служи безотказно - с 2-3 смени на батерии. Цепеше секундата.... Сега не ми се рови да го снимам, ама съм много доволен, пък само за 15 лв.?! Сега не го нося, защото в последно време просто не нося ръчен часовник изобщо. Какво е вашето мнение?

Така е, въпрос на подход.И аз някога като студент имах ЗАЗ, после Трабант.И двете си вършеха работата - возеха ме, не се чупеха често, пазеха ме от вятър и дъжд.Като погледнеш вършеха всичко, което го могат и другите коли.Да но......нещо не се карат вече, отидохме на други модели с други възможности, сдруго ниво на комфорт.
И както няма дрехи и обувки за всякакви случаи няма и часовник за всякакви случаи ако не искаш да изглеждаш нелепо.
С Ориента със сапфиреното стъкло не мога да отида в гората нарамил раница и палатка, не бих отишъл и стадиона да тичам с него.За гората бих сложил Касио Г-Шок или Патфайндър или Протрек с него мога и да отида и да тичам.За работа бих сложил Касио Едифайс или Сейкотата, които имам.
На среща, когато съм се изтупал с от обувките през костюма до очилата не мога да сложа нещо, което е извън цялостния стил.Значи стилния Ориент.Защото представяте ли си да пръскам евтин туристически чар с някой титанов Протрек там където бъка от Радо,Тисо,Таг Хоер и прочие. big_smile  big_smile
Не мисля, че трябва да се елементаризират така нещата - има един друг форум, където най-добрата туристическа обувка е "кубинката", най-добрата раница е мешката, най-добрия туристически панталон е летния войнишки клин БНА.........Добре , че не са стигнали в профанизацията до там, че да твърдят - най-добрата каска за алпинизъм е металната войнишка каска БНА, по възможност зелена на цвят lol  lol  lol
Профанизирането на нещата не води до прогрес.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#60 06.07.2011 12:18:51

velio
Bushman

Keltis написа:

На среща, когато съм се изтупал с от обувките през костюма до очилата не мога да сложа нещо, което е извън цялостния стил.Значи стилния Ориент.Защото представяте ли си да пръскам евтин туристически чар с някой титанов Протрек там където бъка от Радо,Тисо,Таг Хоер и прочие.

принципно съм съгласен, че Протрека не става за костюм и че твоя Ориент не е баш за гората, но аз поне си мисля, че има часовници, които могат да са еднакво на място с костюм на среща и с камуфлаж в гората  smile

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff