XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 30.06.2011 12:38:02

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

Отг: Часовници

Отново Orient Automatic 100 m.

024070583.jpg?r=0

024070579.jpg?r=0

Корпуса е от така наречената gun steel с цвят на полирана оксидировка, стъклото е сапфир , механизма е "самонавиващ" се .Циферблата е в стил полускелетон - вижда се балансния механизъм и още няколко мърдащи части от механиката.Часовника няма дата.
Верижката е от кожа
Стила е унисекс и затова го носи съпругата ми.Минава за елоегантно-ежедневен при нужда и официален.

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#32 30.06.2011 13:10:36

Keltis
Редови

Малко история на моделите, на Casio.

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#33 30.06.2011 14:18:10

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Колеги, предвид това, че темата е много интересна и вълнува голям брой потребители /само за 24 часа "натрупа" три страници с мениня.../ моля активистите да сведат някакъв оптимален и препоръчителен вариант за сървайвъл часовник. Защото май за такъв говориме, или по-скоро имаме нужда от такъв?

Иначе, тази индустрия е с неизчерпаеми предложения - от скъпи - по-скъпи и от ефективни - по-ефективни...  От Сделано в .... до - Mаde in....

Какво е доброто предложение да имаме на ръката си, когато сме в пустото?

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#34 30.06.2011 14:40:48

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Ами някой Суунто или Касио ПроТрек предполагам, с компас, висотомер, барометър, термометър, пасатор, гъделичкатор, Суб-Ета-Сенс-О-Матик... big_smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#35 30.06.2011 14:41:34

Keltis
Редови

Според мен това.
Или това.

Първото предложение Casio  е скъпо но с много възможности - часовник, компас, алтиметър, барометър, соларно зареждане,  радиосверяване и титанов корпус.Спокойно се отказвам от радиосверяването, защото виждам точността на Casio , но за мен соларното зареждане е важно за да не откаже батерията точно, когато нещото ти трябва най-много.Компаса мисля е в набора минимални инструменти, които трябва да имаш в буша.....защо да не е в часовника.Барометъра и алтиметъра са ти според нуждите и желанията, аз лично бих ползва барометъра за прогнозиране на времето.

Второто предложение е без соларна батерия и без радиосверяване, но отзивите за него по разните американски и австралийски ревюта са много добри.Има си компас, барометър/алтиметър и даже с вградена опция прогнозира метеото.
Трето предложение ако не ти трябва нищо дигитално но искаш да има постоянно компас на ръката.
И последно предложение.Доста интересно решение на Casio.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#36 30.06.2011 15:30:32

Keltis
Редови

Това е едно много добро предложение.В България този часовник струва близо 100 лева.Има компас и соларно зареждане.За цената на този продавач е супер, като възможности.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#37 30.06.2011 15:51:10

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Ми то като му платиш ддс, такси- макси... пак 100лв.
Аз си бях харесал този: http://www.azola.bg/casio-awg-101f-4ae- … ник__92897 Но точно тогава го нямаха наличен, а не ми се чакаше 1 седмица и си взех този: http://www.azola.bg/casio-spf-60d-7a-мъ … ник__13852 От миналата Коледа не съм го свалил от ръката си big_smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#38 30.06.2011 16:17:30

Keltis
Редови

Yavor написа:

Ми то като му платиш ддс, такси- макси... пак 100лв.
.......

Зависи този в България беше 600 лева.През миналата седмица магазина в, който го наблюдавам го намаляха два пъти - 590 лев после 549 лева.В този магазин се хвалят , че цените има са най-ниски в страната.
Нека да посмятаме 150$ цена + 18$ шипинг = 168$ ; 168$ х 1,22(в този коефициент са 20% ДДС и 2% мито)=204.96$ по днешния курс на долара (за днес 30.06.2011 г. е 1,35323 лева за долар) това прави  277.36 лева

Е де го Киро на кирия?! Като ето тука дето е най-евтино европейския аналог  на този часовник е 599 лева!?Два пъти и половина по-скъп!!Сега като са го намалили на 549 е почти два пъти по-скъп!?
Мисля, че математиката е ясна . big_smile
Да поясня - има разлика в моделите за Европа и САЩ, едни и същи модели излизат с различни означения за двата пазара.

При моделчето с компаса и соларното зареждане, онова за 48 $ с шипинга наистина разликата не е голяма от тази цена на която се продава в България.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#39 30.06.2011 16:36:32

Keltis
Редови

Двата модела:
1.Европейския модел
2.За USA

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#40 30.06.2011 16:36:46

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

последно преди месец и нещо бях гледал различните модели Касио и най-евтиния triple sensor, който можеше да се намери в ибей се връзваше около 150 лв до България с всички глупости - мита, ддс и т.н.
Не мисля, че в България може да се намери какъвто и да е трипъл сензор за тия пари, пък дреме ми дали е правен за Европа, Северна Америка или Африка  smile
Като тръгна да си взимам, определно ще търся най-евтиния трипъл сензор, но ако парите не бяха проблем, бих се метнал на това
prw-5000t-7er-titanium-casio-pro-trek-large.jpg
титаниев протрек с аналогови стрелки и цифров дисплей и соларна батерия - някакси като има и аналогови стрелки по ми допада часовника  smile

Офлайн

0

#41 30.06.2011 18:10:39

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Keltis написа:
windwarrior написа:

Ммм, както съм отбелязал и в темата за Шунтото, аз имам голяяям проблем с часовниците. А именно - в рамките на година-две скапвам всичко що ми седи на ръката. Та за това при мен основния критерий при избор на часовник е здравината. Харесвам изчистени аналогови модели (без допълнителни скали, хронометри и пр). Единственото ми отклонение от "правия път" е Шунтото, но там надделяха допълнителните екстри.

В момента нося това:

_________________4d2ec05213039.jpg

Титаниев корпус и верижка, сапфир, самонавиващ се. Произведени са в малка серия (300 бр) по поръчка на Група Алфа от Спецназ на ФСБ, 100 броя са раздадени на бойците от групата, 200 броя са пуснати в свободна продажба (аз бях един от първите мераклии, моят е номер 20 от 200 smile )

Хубав и здрав часовник, ама след 2 години носене от мен вече е доста поочукан, а и започна да избързва безобразно (4-5 минути на седмица). Доколкото разбрах, последното си е характерно за всички самонавиващи се часовници.

П.С. И аз като Вельо - часовника не го свалям (дори когато спя или в банята), като ми го няма на ръката и ми е едно такова странно.

Казваш били направени само 200 бройки за продажба и 100 за бойците от Спецназ Алфа.Гледам още се продава този часовник......и какво излиза - тия 200 бройки още не са продадени.Защо ли?

И ти си го споменал в един от постовете - цената ! Часовника ми излезе към 400 евро, а за тия пари човек може да си купи нещо в пъти по-добро. Аз си го купих за да си начеша крастата да имам нещо от ограничена серия smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#42 30.06.2011 21:53:39

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

И тъй като дългоочакваният взрив на възмутени мнения на русофили така и не се състоя, ще ми простите но ще почистя темата от няколко излишни мнения.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#43 01.07.2011 08:39:45

Keltis
Редови

windwarrior написа:
Keltis написа:
windwarrior написа:

Ммм, както съм отбелязал и в темата за Шунтото, аз имам голяяям проблем с часовниците. А именно - в рамките на година-две скапвам всичко що ми седи на ръката. Та за това при мен основния критерий при избор на часовник е здравината. Харесвам изчистени аналогови модели (без допълнителни скали, хронометри и пр). Единственото ми отклонение от "правия път" е Шунтото, но там надделяха допълнителните екстри.

В момента нося това:

_________________4d2ec05213039.jpg

Титаниев корпус и верижка, сапфир, самонавиващ се. Произведени са в малка серия (300 бр) по поръчка на Група Алфа от Спецназ на ФСБ, 100 броя са раздадени на бойците от групата, 200 броя са пуснати в свободна продажба (аз бях един от първите мераклии, моят е номер 20 от 200 smile )

Хубав и здрав часовник, ама след 2 години носене от мен вече е доста поочукан, а и започна да избързва безобразно (4-5 минути на седмица). Доколкото разбрах, последното си е характерно за всички самонавиващи се часовници.

П.С. И аз като Вельо - часовника не го свалям (дори когато спя или в банята), като ми го няма на ръката и ми е едно такова странно.

Казваш били направени само 200 бройки за продажба и 100 за бойците от Спецназ Алфа.Гледам още се продава този часовник......и какво излиза - тия 200 бройки още не са продадени.Защо ли?

И ти си го споменал в един от постовете - цената ! Часовника ми излезе към 400 евро, а за тия пари човек може да си купи нещо в пъти по-добро. Аз си го купих за да си начеша крастата да имам нещо от ограничена серия smile

Нямам нищо против, сами ми стана интересно, че още има в продажба от тази ограничена серия. ****** добре са се насочили към японски механизъм защото не им е работа да се опитват да правят съвременни часовници, както и съвременни автомобили.Те са сила в танковете и друга военна продукция.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#44 01.07.2011 13:33:57

Keltis
Редови

Още един часовник от колекцията:
Military Tactical for Special Operations негово черно низходителство  big_smile  Горския часовник на жена ми lol  lol  - Casio Forester

024079774.jpg?r=0

024079775.jpg?r=0

Черен пластмасов корпус, верижка от кордура и велкро подсилена в краищата с черна кожа, при този модел. Защото има и един с бежав цвят, и там и кордурата, кожата и велкрото са бежави.

Този скромен представител на часовниковия  свят стои някак скромно и дори срамежливо до могъщите си маркови събратя наблъскани с кави ли не екстри - хронографи, компаси, алтиметри, гпс, барометри ....-  както и до войнственните си събратя, кичещи се с гръмки названия - тактикъл, милитъри, спешъл оперейшънс, дайвърс и т.н.

Той си няма нищо, само три стрелки, датник и една прекрасна електро-луминисцентна подсветка на целия циферблат, осигуряваща отлично наблюдение в тъмнина. Почти не се усеща на ръката, но съвестно си носи службата по отмерване на времето, при това със завидна точност.

Намирам огромни разлики във възможностите на този мъник в сравнение с този часовник.Но не откривам никаква разлика във възможностите при сравнение с този, този, този или този.

Всъщност има една разлика за същото можене, като на тези ташактикъли, big_smile  big_smile  и съответно и за същото им неможене струва 20 долара, с шипинга...  lol  lol  lol

В резюме - прост, надежден, точен, водонепроницаем -100 м, светещ при нужда и евтин.
Прекрасно тържество на същността над външността!

П.П. Щях да забравя - тиктака като механичен...!? smile

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#45 01.07.2011 14:02:53

del22
Редови

Регистриран: 17.04.2011

Благодаря Keltis, май намерих следващия си часовник. В ревютата в амазон за мъжкия модел пише че е доста лекичък и това е супер.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff