XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 30.06.2011 09:52:04

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

Отг: Часовници

Momchil написа:

И като става дума за часовници и екстремни обстоятелства ето малко снимки на великият Райнхолд Меснер(+сър Едмънд Хилъри на едната от снимките) с Ролекси на върха на света. С тази стомана на ръката при този кучи студ там дали е добра идея?
http://rolexblog.blogspot.com/2009/03/r … rk-ii.html

абе според мен да носиш стомана до гола кожа при екстремни атмосферни условия не е добра идея, ама знам ли... Може само за снимките да го е слагал и после да го е магал  smile

иначе като идея много ме кефи Breitling Emergency - основно правен за пилоти, едната коронка се развива и часовника може 48 часа да предава С.О.С. сигнал на някаква честота в радиус от 160 км. Беър Грилз май носеше по едно време такъв. Не, че бих си взел такъв часовник дори и да можех - но просто ме кефят часовници правени с някаква цел  smile

Офлайн

0

#17 30.06.2011 09:55:34

Momchil
Редови

Регистриран: 19.08.2010

velio написа:

двата бутона ,,reverse" и ,,forward" какво правят?

Да ти кажа не знам по това им значение какво правят,изобщо японците са го направили максимално усложнено и при операциите се ползват комбинации и с четирите бутона. Всеки път като правя нещо освен да гледам колко е часът,преглеждам указанието,просто не мога да запомня всичко.

@Keltis - Хаха,недей така с русофилите,ще те линчуват тука бе  tongue  Аз едвам се престраших да си призная,че не тача руското качество,ама Вельо нали даде тон и придобих кураж  wink

Офлайн

0

#18 30.06.2011 09:57:00

Keltis
Редови

Регистриран: 28.06.2011

Следващия часовник, който прибавих към колекцията си беше руски,24 часов, механичен с ръчно навиване солник

013465825.jpg?r=0

Брандиран с нацистки символи(явно няма значение с какво ще го брандираме стига да се продава, без значение какво ни е причинила Германия, или може би с разбиране защо ни го е причинила, като се има предвид какво ние им готвехме) за да се харчи добре.Все пак Шепке е подводен ас.
Часовника има стойност само защото е 24-часов, има горе-долу някаква подсветка на символите, точен е колкото може да е точен един механичен часовник.Не е водонепроницаем дори и за просто намокряне.
Абе руски ерзац с две думи.Няма да повторя с такава покупка!!

След него се сдобих с ето това Seiko -

014780485.jpg?r=0

Seiko Monster 200 метра много масивен и здрав с много ярки подсветки на символите, които светят дълго дори и при малко излагане на светлина.Механизма му е автоматичен - "самонавиващ" се.Има въртящ се безел за засичане на времена при водолазни спускания.Показва дата, име на деня и часа.Оптимизиран като функции.
Следва продължение.

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!
Ако не Ви харесват......има и други.

Офлайн

0

#19 30.06.2011 09:58:30

velio
Bushman

torah написа:

И аз не съм фен на руската продукция, освен ако няма да купувам танк, катюша или нещо такова. Преди години се наносих на руски часовници, нагледах се на руски филми и се наслушах на руски песни. Не съм и русофоб, но нека те си живеят техния, а аз моя живот. Сега нося един от водомерите на Сектор http://www.timeland-bg.com/language/bg/ … 0f3975.jpg и съм си много доволен. Предпочитам made in пред сделано  big_smile

Секторите много ги харесвам, твоя е супер също  smile 
в горния ми пост забравих да сложа снимка на Брейтлинга
bemergency.jpg&sa=X&ei=fiwMTqj6CMXFswbI37zoDg&ved=0CAQQ8wc4Ag&usg=AFQjCNFoQrUG0ZNIyQxknB-RZbXCPNZ6jQ

Офлайн

0

#20 30.06.2011 09:58:36

Keltis
Редови

Momchil написа:

И като става дума за часовници и екстремни обстоятелства ето малко снимки на великият Райнхолд Меснер(+сър Едмънд Хилъри на едната от снимките) с Ролекси на върха на света. С тази стомана на ръката при този кучи студ там дали е добра идея?

Реклама братле, реклама ....... плащат си хората , а тези катерачи пък като всички нормални хора имат нужда от пари.

"...Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш.!"
    Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#21 30.06.2011 09:59:27

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Momchil написа:

@Keltis - Хаха,недей така с русофилите,ще те линчуват тука бе  tongue

Еее, Момчиле! Не така! Не мисля, че тук сме се събрали русофили. Поне не повече, отколкото където и да било другаде! Всяка нация си има своите добри неща. Аз пък знам за неща, в които руснаците са по-добри от останалите. И не съм русофил!  lol Всъщност никакъв фил не съм... освен може би себефил!  lol  lol

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#22 30.06.2011 10:07:04

velio
Bushman

xenos написа:

Вий пък само за техники говорите! Къде остана душата: киното, книгите, музиката...  cool

и там ги ненавиждам, но спирам дотук, че не искам излишни разправии с приятели  smile

@Келтис - 24 часовия часовник, като изключим руското производство и немските символи, ми харесва адски много с това 24 часово отброяване, започващо от нормалното ,,6 часа", а Сейко Монстъра е без коментар просто - доказано здраво чудовище  smile

Офлайн

0

#23 30.06.2011 10:08:01

Momchil
Редови

velio написа:
Momchil написа:

абе според мен да носиш стомана до гола кожа при екстремни атмосферни условия не е добра идея, ама знам ли... Може само за снимките да го е слагал и после да го е магал  smile

иначе като идея много ме кефи Breitling Emergency - основно правен за пилоти, едната коронка се развива и часовника може 48 часа да предава С.О.С. сигнал на някаква честота в радиус от 160 км. Беър Грилз май носеше по едно време такъв. Не, че бих си взел такъв часовник дори и да можех - но просто ме кефят часовници правени с някаква цел  smile

И аз така мисля за стоманата в студа,но отдолната страна към кожата ти ще го затоплиш още преди да отидеш в големият студ и после може би ще са под контрол нещата,ама не съм сигурен. Дефакто излишна енергия ще отива да топлиш часовника.
Бе ясна работата,че големите пари са играли там и кой колко е носил Ролекса горе не се знае.
Знам го този Брайтлинг,той ако не се лъжа ползваше авиационна аварийна радио честота и съм чувал случаи на случайно задействани аларми и пищисани спаистели след това  wink
Не знам как го постигат това дълго излъчване на такъв силен сигнал с такава малка батерия,ама ако е вярно - евалла.
Между другото един американски милионер - Стийв Фосет,поставил различни авиационни рекорди е имал такъв Брайтлинг и загина при катастрофа,ама не помня казаха ли дали е носил Брайтлинга при злополучния полет и ако да,защо не го е активирал.

Офлайн

0

#24 30.06.2011 10:22:55

velio
Bushman

по темата - как се ползва безел разграфен с посоките и градусите като компас? Да речем в ситуация, че нямаме компас и карта?

Офлайн

0

#25 30.06.2011 10:30:39

Momchil
Редови

Keltis написа:

И не трябва да ти дреме!!Те да не са най-големите разбирачи я!?А и като знам какви са изискванията за закупуване на екипировка.Определено се залага на друг по-важен фактор от качеството!!

Така,така. Ще ти дам един пример какви са "сървайвари" от 5лв - не знам дали знаеш историята на патрула Bravo Two Zero от SAS по време на Първата война в Персийският залив. Двама от патрула загиват от хипотермия в пустинята през нощта.То верно,че нощем е студено в пустинята и тогава е било особено студено,ама все пак спец си,трябва да си ги предположил тези работи,една от най-хубавите книги за оцеляване е написана от бивш член на тази спецчаст(Стоян и е написал ревю в блога).
Бог да ги прости момчетата,не е хубаво да се приказва така,ама не мога да не се възмутя от несериозното отношение откъм екипировка в случая. Четох и една от книгите на един от патрула(Крис Райън,единственият който успява да отърве залавяне или смърт по време на акцията) и там той разправя как като ги разкрили иракчаните и тръгнали да бягат,един друг от патрула си захвърлил якето,обаче Крис го посъветвал да си го вземе и след цялата одисея този с якето благодарил на Крис,че му спасил живота като го убедил да не хвърля якето. Големи сървайвари,нема що...
П.С. Сори за офтопика.

Офлайн

0

#26 30.06.2011 10:48:01

velio
Bushman

velio написа:

по темата - как се ползва безел разграфен с посоките и градусите като компас? Да речем в ситуация, че нямаме компас и карта?

N5Nr.jpg

като се замислих малко, сам си отговорих на въпроса  smile
при слънчево време може да се определи юг, да си настроиш безела и да си хванеш някакъв азимут. Естествено, ако имаш бегла представа къде са намираш и накъде трябва да ходиш  smile
То даже не само от слънцето а въобще, ако определиш някаква посока, може да си направиш и азимут с безела  smile

Офлайн

0

#27 30.06.2011 10:51:28

Keltis
Редови

Casio G-Shock .....разбира се!!Задължителен за всяка уважаваща себе си колекция!!

024069202.jpg?r=0

024069203.jpg?r=0

024069204.jpg?r=0

Много е писано за тези часовници и за фирмата, която удря конкурентите в земята с тези модели от 20 години насам.Аз едва ли има какво да добавя.
Здрав, непретенциозен, добре защитен от удари и вода(въпреки препоръките адължително натискам бутоните му под вода, дори и на 20 метра, до сега не се е "удавил") с прекрасна подсветка на дисплея - подсветка илюминатор, свети целия дисплей, а не подсветка LED, когато мъждука някой светодиод в единия край на дисплея.
Всичко налично за един дигитален часовник - таймер, хронометър, аларми, аларма на кръгъл час, часови зони, DST, автоматичен календар до 2099 г.
Какво повече да иска човек?!
Сещам се само за едно - соларна батерия.Тъпо е да се стегнеш за гората, да си вземеш G-Shocka и на втория ден батерията да му свърши защото след 3 години и е дошло времето........за това соларна батерия!!

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#28 30.06.2011 11:04:33

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Има книга, писана от Анди МакНаб- командир на патрула. Заради която книга е уволнен, че даже и съден. По книгата има филм с Шон Бийн в главната роля и се твърди, че уж бил доста близък до истината. От хипотермия се спасяват с познатите ни одеала от фолио, иначе мъкнат 50 килограмови бергени, ама по време на престрелките ги з@ебават и от там тръгват проблемите. За часовниците им нищо не се чу или видя lol
Момчиле, спец частите по принцип носят каквото им е удобно(дет викаш ти Джи Шок), но като цяло Луминокс претендират да са им снабдителите. Ама да дам една торба пари, само защото на каишката има лого на тюлени, марийн-и, пощальони, общи работници и т.н. нЕма да стане! Иначе имат жестоки модели и на моменти ми текат лигите неудържимо big_smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#29 30.06.2011 11:12:02

Keltis
Редови

Часовника за специални случаи  big_smile

024069798.jpg?r=0

024069801.jpg?r=0

Orient Automatic 100 m - механичен автоматик на Ориент с водонепроницаемост 100 метра.
Титанов корпус, сапфирено стъкло с много интересна лупа над датника.
Моделът е рядък, масовия е с корпус от стомана и обикновенно стъкло.От тези със сапфира и титана са произведени малка серия.
Часовник за официални събития.Точен - не повече от 6 секунди на денонощие усреднено за период от 10 денонощия.Масивен на вид и тежък на ръката.Добро покритие на стрелките и цифрите - свети добре през ноща.Напълно зареден (навит) работи 48 часа без носене.
За повишена херметичност коронката за сверяване е на резба и първо трябва да се развие, за да се работи с нея.
Следва продължение.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0

#30 30.06.2011 11:21:42

Keltis
Редови

Yavor написа:

Има книга, писана от Анди МакНаб- командир на патрула. Заради която книга е уволнен, че даже и съден. По книгата има филм с Шон Бийн в главната роля и се твърди, че уж бил доста близък до истината. От хипотермия се спасяват с познатите ни одеала от фолио, иначе мъкнат 50 килограмови бергени, ама по време на престрелките ги з@ебават и от там тръгват проблемите. За часовниците им нищо не се чу или видя lol
Момчиле, спец частите по принцип носят каквото им е удобно(дет викаш ти Джи Шок), но като цяло Луминокс претендират да са им снабдителите. Ама да дам една торба пари, само защото на каишката има лого на тюлени, марийн-и, пощальони, общи работници и т.н. нЕма да стане! Иначе имат жестоки модели и на моменти ми текат лигите неудържимо big_smile

Не само Луминокс ами и Трейсър да ама само твърдят че е така.....това го видях с очите си и лично американеца ми каза, че пари за тритиев солник дето нищо не показва освен часа и датата няма да даде та даже и без часовник да ходи.И си ходеха с Г-шоците.Щото за парите на един Луминокс без нищо като функции, ще вземеш Г-шок с всичките възможни.
А на Луминокса му плащаш за трития и нищо неможенето. tongue  tongue  big_smile
А как мислиш, ей тия кондоми дали не претендират че снабдяват и спецчастите на извънземните  big_smile  tongue  big_smile
Много ме кефят разни ей такива брандове като почнат да си пишат реклама на гърба на кашиците и като вземат да слагат разни безумни цени.
А на прехвалените тактикъл часовници с невоятно героични брандове като им видиш вътре китайския кварцов механизъм, който освен това бил швейцарски.........направо да се скъсаш от смях.
Между другото и Касио имат едни модели Frogman там за някакви водолази ли ....жаби ли ....не ми стана ясно.

Волтер
Това са моите принципи!

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff