Понеже в няколко теми стана на въпрос за часовници, а и Keltis ме попита какъв е моя, за да не разводнявам темата с ножовете пускам тая
Първо да кажа, че съм голям фен на часовниците. За съжаление обаче, не мога да си позволя все още да си правя колекция, най-малкото защото почти всичко, което ми харесва започва от 200 лв нагоре.
Нося часовник откакто се помня и ако нямам на ръката къде да погледна часа, се побърквам, а и ръката ми се струва по-лека от другата и чувствам дискомфорт
Експолатирам ги здраво, като въобще не го мисля и не го свалям от ръката освен от време на време да го изчистя от мизерията дето се събира.
Първо да кажа - в темата за газовите котлони видях 1 часовник на снимка на Келтис:

стана ми любопитно, тъй като едни от любимите ми часовници са тия с циферблати наподобяващи самолетни уреди. Преди време много се бях зарибил по един Сектор- авиатор, който има почти същия циферблат като тоя часовник - най-малкото разположението на циферблатите

както и тоя

а иначе от 3 години съм със Zodiac Dragon Wing

много съм доволен от него
45 мм му е диаметъра. Има 12 часов хромометър, тахиметрична скала и подводничарски ,,bezel"/не знам на български как му се казва - ,,врътка" не ми е естетически издържано
/, който се върти само обратно на часовниковата стрелка и е разграфен от 0 до 60.
Има луминисцентрно покритие на всички числа, стрелките за часа и минутите, и ,,нулата" на безела. Доста мощно и продължително светят. Ето и как изглеждат на тъмно

Нося го постоянно - без значение в града, в планината или където и да било. Яде много бой, учудващо има само 1 по-сериозна драскотина на стъклото, но много пъти съм го надирял от различни неща, хем не е със сапфирено покритие.
Часовника е кварцов, от както го имам не съм сменял още батерия. Швейцарско задвижване, вече съм забравил какво точно беше.
най-много ми харесват големината и шрифта на числата, както и голямата дата на 6 часа
Часовника е стоманен, като финиша му е ,,brushed"- т.е. - не е полиран, а стои като матиран. Оригинално каишката му беше кожена, но му сложих силиконова - за мен това са най-удобните и универсални верижки. Отделно, че стоят еднакво добре и на костюм, и на камуфлаж
до преди няколко месеца имах и 1 Сунто вектор, но нещо се прееба - като бях по гората 1 ден зимата, някаква влага се появи отвътре и се скапа. Подозирам, че това се е появило от солена вода - няколко години живях във Варна и там влизах постоянно в морето с него, като после не го отмивах със сладка вода. Предполагам, че солта малко по-малко е изяла някакви уплътнения и така се бастиса. Преди да си взема Зодиака, 4 години го носех постоянно, като накрая го слагах само от време на време като ходех по планината. Бих казал, че съм доволен от него, но не бих си взех пак Сунто - бих заложил на Касио тоя път. Много познати имам с тях и все добри отзиви - като инструменти не бих казал, че Сунтото са много по-точни.
Даже следващия ми часовник със сигурност ще някое Касио със сензорчета и компас, но да видим кога ще е....
Бих се радвал всеки да покаже какъв часовник носи или въобще да каже кой модел му харесва и т.н. Въобще всички, които се кефят на часовници, а и не само да напишат по нещо