XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 23.06.2011 09:23:59

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Магазин в Бургас

Пускам темата тук, защото тук са темите за джобна печка, запалки и т.н. и не можах да измисля по- добро място.
Един приятел в Бургас си е направил магазин за ловно-рибарски неща и е вкарал джобни печки, горивни пръчици, магнезиеви запалки(от тези дето се настъргва магнезия за разпалка), кутии за комплекти, цял комплект за оцеляване, компаси...абе добре познатите ни артикули от сферата.
Утре вечерта имаме среща насред България и ще ми донесат джобна печка- 10.00лв; горивни пръчки за нея 12бр.- 3.50лв; магнезиева запалка- 7лв.  Марката е MFH Int.Comp. и си мисля, че за тия цени, каквито и боклуци да са, просто няма да ме е яд. Пък и на печката какво й е... тенеке със стъклена вата, винаги мога да й взема по- скъпи горивни пръчки, ако тия не стават. Ще ги пробвам този уикенд и ще пиша дали ги бива.

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#2 23.06.2011 18:02:32

webe
Редови

Регистриран: 07.11.2010

Отг: Магазин в Бургас

Где находится ето магазин???Да одим да видим  smile .

Офлайн

0

#3 23.06.2011 20:01:04

Yavor
Редови

Уеб-сайт

Ми не знам, не съм от Бургас smile Утре ще се видя с едни приятели и ще ми донесат нещата big_smile
Има сайт, ако рече Стоян- ще го пусна smile

Офлайн

0

#4 23.06.2011 21:26:26

Ludipipo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 31.03.2011

Пусни го на ЛС да го видя.

Офлайн

0

#5 23.06.2011 21:27:40

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Пусни го бе! Разрешавам! smile

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#6 23.06.2011 21:30:24

soti
Редови

Регистриран: 21.05.2010

Аз вече направих първата поръчка  big_smile  big_smile  big_smile  big_smile  big_smile  и така като гледам няма да е последната  lol

Потомци, вий напразно ще се ровите,
докрай едва ли ще узнайте вий,
когато се наливаха основите —
какъв живот живяхме ний!

Офлайн

0

#7 23.06.2011 23:10:09

Yavor
Редови

Уеб-сайт

http://scoutbs.com/ Каза, че другата седмица чака още стока от Хеликон(не лошо бельо) и от разни други марки, ама в момента е на плаване и не се знае дали жена му ще ги качи на сайта. Аз направих сефтето с панталона на щерка ми, дето беше на Осогово с него.

Офлайн

0

#8 24.06.2011 18:32:19

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

Чух много хубави работи за този магазин, но не съм имал възможност да го посетя, а ми е почти на път. Обаче скоро ще направя една бърза визита след работа.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

0

#9 27.06.2011 10:12:52

Yavor
Редови

Уеб-сайт

В събота вечерта паднаха доста температурите там където бяхме и се наложи да пробвам джобната печка. Уж спазвах упътването, но все ми гаснеше, няма и 10 мин. да е горяла. Интересното е, че бяха 2 печки и притежателят на втората сутринта ми показа напълно изгорялата пръчка в неговата. Каза че за втори път я ползва и няма никакъв проблем... Явно аз нещо не правя като хората. Иначе печка като печка, не се различава от тези на ВСВ и MilCom. Ще си поиграя тези дни да видя как става точно номера и ако е проблемът в пръчките, ще купя от друга марка. Магнезиевата запалка от малкото време, в което си играх с нея, се представи добре, въпреки тъничката феро пръчка и тъничката пластинка- драскало, хвърля съвсем прилични искри, интересно че и с гърба на джобния нож вади добра искра, а когато пробвах на Алекс дебелия ферород, не можах да искарам читава искра с ножа. Довечера, ако се сетя, ще настържа малко стружки от блокчето и ще видя лесно ли се палят.
Интересното през този уикенд: През двата дни в палатковия еърсофтски лагер се мернаха поне 10 различни Мори, както и 2-3 бирени примуса big_smile Като единия притежател на примус(освен мен де) официално си призна откъде е видял идеята и упътването за правене, даже сега гледам, че е пуснал линк към блога във варненския еърсофт форум wink А за Морите всички бяха категорични: "...ми хвалят ги много и реших да си взема и аз... верно, че е много грозен, ама пък реже перфектно!"  lol

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff