XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 27.01.2011 10:43:40

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Има ли приложение въздушното, и газово оръжие в Бушкрафта

Е аз имах предвид именно първия сценарий: само че трябва пушката да е по- мощна(за всеки случай) и да се качиш веднага на дърво(пак за всеки случай) lol

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#32 27.01.2011 11:30:12

Bat Sande
Редови

От: Софийска бетонена джунгла
Регистриран: 26.01.2011

Мдаааа въображение определено имаме, но не е с практична насоченост!
А пък аз имах още по елементарно нещо в предвид и пак ще ви върна на темата.
  Идеята ми е проектила да се ползва за пренос на някакво "вещество" до организма на жертвата, което да го доведе до смърт или до състояние на безпомощност и след това можете спокойно да си го обработите с ножа.

Офлайн

0

#33 27.01.2011 11:39:58

Yavor
Редови

Уеб-сайт

Т.е. един вид ветеринарна пушка ти трябва. Обаче, не съм сигурен дали газово или пневматично оръжие ще свърши работа за тази цел(пистолетите имам предвид).

Офлайн

0

#34 27.01.2011 11:59:14

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Bat Sande написа:

Идеята ми е проектила да се ползва за пренос на някакво "вещество" до организма на жертвата, което да го доведе до смърт или до състояние на безпомощност и след това можете спокойно да си го обработите с ножа.

Не че нещо се заяждам, ама при газовото оръжие проектил няма.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#35 27.01.2011 12:48:26

Bat Sande
Редови

При газовото няма, но при въздушното има. Освен това муфата за изстрелване на сигнални ракети с газовото оръжие би могла да се използва и ако се направи подходящ проектил зареден с "разни магии" - ето ти някакво оръжие за лов например.
Сега вариации за насмешка - колкото щеш, обаче мисля че този форум е изпълнен с идеи които повечето хора приемат с насмешка, но това са идеи които са се доказали и работят .... и дай боже да не стигаме до използването им в реална ситуация.

Офлайн

0

#36 27.01.2011 12:57:27

Bat Sande
Редови

... и понеже няма възможност да си редактирам предния пост...
Темата е за приложимоста на газовото и въздушното оръжие за нуждите на оцеляването и това са моите идеи.

Иначе мисля че човек ако види зор и има желането да оцелее - ще измисли начин, ако не с голи ръце, то с камъни и дърве да утрепе звяра които го застрашава или плячка за да се нахрани. Иначе едва ли щеше да ни има и нас сега впредвид там откъдето сме тръгнали.

Офлайн

0

#37 27.01.2011 13:04:31

Yavor
Редови

Уеб-сайт

Добре бе, дай твоите идеи да ги видим. Нещо конкретно ли имаш предвид?
Преработването на "газеняк" чрез муфата му за ракети в боен е вариант само ако ще стреляш от много близко разстояние по противник и се надяваш да не е с дебело палто. По животно мисля, че няма да има ефект. Отделно дето е незаконно. От пневматично оръжие можеш да извадиш достатъчно мощност за лов само ако е пушка. При пистолет едва ли, да не говорим, че боеприпасите са съчми- няма как да сложиш отрова/упойка вътре(което май пак не е много законно?) Това всичкото нали е в сферата на "просто си говорим", защото иначе: ако ти е зор да ловуваш, защо не станеш ловец? Поне според мен, едно е да си обогатяваш знанията с това как се правят примки и кошове за риболов, с ясната идея, че няма да ти се наложи да го правиш, но съвсем друго е да си преправиш газеняка на боен или да сложиш отрова с чашките на въздушната пушка roll

Офлайн

0

#38 27.01.2011 13:36:33

windwarrior
Зла Гад

И за да допълня написаното от Явор - аз на 500 кила добитък не бих скочил и с бойно КНО, камо ли да го почесвам с въздухарка или да му почиствам бронхите с газеняк. Ама тва съм аз.

Иначе ако ще развиваме дискусията в насоката "просто си разсъждаваме теоретично" можем да поразсъждаваме и за приложимоста на джедайските мечове и лазерните пистолети в бушкрафта.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#39 27.01.2011 13:52:42

Yavor
Редови

Уеб-сайт

Санде, темата е за приложение на въздушното или газовото оръжие в бушкрафта. По- скоро разсъждаваме как и дали може да ни помогне такова оръжие, ако сме навлезли в територията на някое овчарско куче и не можем да му обясним, че не сме крадци на овце. Като не става дума да го убиваме, а да го изплашим или ако ще му нанасяме поражения, поне да са малки и временни, колкото да ни остави на мира. Затова стана дума по едно време за патрони с "технически пипер", за "флаш дифенс" и т.н. Ти явно имаш предвид нещо друго- как да оцелееш като ловуваш с такова оръжие, но не виждам смисъл да правиш нелегални интервенции в газов или въздушен пищов, като можеш да си извадиш разрешително за истински. Принципно една от причините да се въведе регистрация и не дай Боже по- нататък разни забрани за газовите/пневматичните оръжия беше, че подобни ентусиасти преправяха газови и се правеха на снайперисти с въздушни оръжия.

Офлайн

0

#40 27.01.2011 13:56:17

Bat Sande
Редови

Значи не аз съм започнал темата, за да ми е зор да ловувам с газово или въздушно оръжие и да ви навивам и вие да правите така. Просто се включих по някое време като изказах мнението си относно евентуалната им приложимост, но явно ви развалих веселбата щом така скачате.
За въздушното оръжие ще спомена само че се продават проектили с кух връх, а за газовото че муфите за изстрелване на сигнални ракети си вървят в комплект с него - значи не са забранени (в моя случаи беше така).
... и както споменах в първия си пост едва ли в екстремна ситуация ще разполагаш в себе си с някое от изброените оръжия. Ако пък си тръгнал подготвен в гората с тях - значи откровенно си бракониерстваш. Но бракониерстването е и ловене на дивеч с по примитивни средства добре обяснени в други теми на този форум - мисля да не го разискваме. Ако съм в ситуация това дали ще ме глобят ще е последното нещо което ще ме притесни и за което ще помисля.
Другия вариант е че например съм воиник оцелял след сражение, имам автомат и боеприпаси обаче нямам ловен билет или конкретния дивеч не е разрешен за отстрел с нарезно оръжие и поради тази причина ще се оставя да умра от глад... или за да ми е по-трудно ще сея коноп за да го обработя, да си изплета въже, за да си направя примка, с която ЕВЕНТУАЛНО да си хвана храна ;-). Все абсурдни ситуации нали?! Говориме за случаи в които разполагаш с нещо и как на това нещо да му измислиш още приложения.
Задачата е следната:  случаино в екипировката си имате пистолет, муфа и сигнални ракети (това е напълно възможно и не е противозаконно). Можете ли по някакъв начин да ги използвате за да си набавите храна?

Надявам се че всички ми схванаха реда на мисли и не ме мислят за бракониер.

Офлайн

0

#41 27.01.2011 13:59:37

windwarrior
Зла Гад

офтопик - след като започнаха да изработват газеняците от тая гадната сплав, а не от стомана, не останаха много ентусиасти да ги преправят на бойни. А от тези които станаха, малцина могат да преброят до 10 на пръсти. Да не говорим че има доста пръснати и сцепени затворни блокове и на непреправяни пистолети - некачествена отливка, непочистено оръжие.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#42 27.01.2011 14:02:44

Yavor
Редови

Уеб-сайт

Аааааа едно е да имаш случайно в екипировката си газов пистолет с муфа и ракети и да умуваш какво да правиш с тях, друго е да си подготвил предварително разни шашкънии, та тази муфа да изстрелва нещо друго или пък да си носиш въздушна пушка с чашки с кух връх, пълен с отрова  lol  И пак казвам, за пистолет от тези най- разпространените с CO2 не се ползват чашки.
Да не говорим, че някъде в по-предните ти постове имаше нещо за това как си стрелял по нещо, пък то избягало... нормално беше да си помислим, че те вълнува бракониерството, маскирано като бушкрафт smile

Офлайн

0

#43 27.01.2011 14:07:58

Bat Sande
Редови

... относно кучетата...
Нападали са ме овчарски кучета когато бях малък. Като малко по голям в тъмната част на денонощието са ме нападали каракачанка и ротваилер - пазачи. Бяха излезли от двора които пазеха. Тогава бях по-подготвен и сигурно щеше да има жертви, но животинките пак проявиха благоразумие и след като сега си говоря с вас тук - значи съм се справил. Достатъчно е да запазиш самообладание и да имаш малко познания. Кучетата също оцеляха - нищо не съм им правил. Та в такъв случаи никакви газеняци или въздухарки не са ти необходими.
   ... ако искате да си отворим още една тема с тази насоченост и там да споделим опит?

Офлайн

0

#44 27.01.2011 14:09:04

windwarrior
Зла Гад

Bat Sande написа:

Задачата е следната:  случаино в екипировката си имате пистолет, муфа и сигнални ракети (това е напълно възможно и не е противозаконно). Можете ли по някакъв начин да ги използвате за да си набавите храна?

Може. Но е безмислено. Освен ако не си на Северния полюс или в средата на Каракум, все ще намериш какво да ядеш и без да се пОтиш да ловуваш. Освен това на мен в екстремна ситуация храната би ми била последен приоритет. Най малкото защото съвсем спокойно можеш да изкараш няколко дни гладен, без това забележимо да ти повлияе на способностите. Здравко спомена че е гладувал с лечебна цел почти месец, ако не се лъжа.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#45 27.01.2011 14:19:09

Bat Sande
Редови

за да сме по точни
В темата ми за сарбакана писах че съм стрелял и освен че имах попадение - нямах жертва която да мога да изям.
Иначе сега ще спомена че съм стрелял и по помияр с "въздухарката" не с цел да го изям ами защото веднъж в една глутница нападна един клошар. Явно си пазеха кофата или може би не се обичат - не знам. Късмет беше че пушлето ми беше под ръка. Избрах си най-голямото псе и му охладих страстите. Това секна ентусиазма и на останалите. Клошара не разбра какво стана и си продължи, аз аз кучето не го изядох - не бях в ситуация на оцеляване ;-)

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff