XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 28.12.2010 11:11:21

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Има ли приложение въздушното, и газово оръжие в Бушкрафта

Имам приятел, който работи в оръжие.ком и е изпробвал всички въздушни и газови оръжия в магазина(снимат разни клипове с ревюта и т.н.) Според него най- добрата защита срещу кучета са патроните "флаш дифенс", те са с усилен заряд и произвеждат много по- силен шум, пушек, пламък и каквото се сетите в сравнение с обикновените халосни патрони. Твърди че на около 2-3 метра се усещала осезаемо ударна вълна, която допълнително отблъсквала нападателя. На второ място по ефективност постави "техническия пипер", с уговорката, че има вероятност не винаги патронът да има достатъчно сила за връщане на затворната рама(а аз пък не искам револвер), както и че дори при лек вятър пиперът може да се върне към стрелеца(пробвано било).

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#17 28.12.2010 11:42:06

The_Cyborg
Редови

От: София,България
Регистриран: 22.12.2010

zoso написа:
The_Cyborg написа:

...,барута в патроните също би намерил приложение ...

Само да те допълня малко - барута от халостните патрони! Да не е някой да се опитва да "разопакова" газови патрони, че ще плаче много big_smile big_smile

Благодаря за допълнението!Да ти кажа не ми дойде на ум,че някой би могъл да отвори газов патрон,би било доста неприятно... big_smile

Поздрави!

"Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението - това е най-благородния път, пътят на подражанието - това е най-лекият път, и пътят на опита - това е най-горчивият път." Конфуций

Офлайн

0

#18 28.12.2010 12:50:59

zoso
Гъба отровна

Регистриран: 08.06.2010

The_Cyborg написа:
zoso написа:
The_Cyborg написа:

...,барута в патроните също би намерил приложение ...

Само да те допълня малко - барута от халостните патрони! Да не е някой да се опитва да "разопакова" газови патрони, че ще плаче много big_smile big_smile

Благодаря за допълнението!Да ти кажа не ми дойде на ум,че някой би могъл да отвори газов патрон,би било доста неприятно... big_smile

Поздрави!

Има и тука льольовци дето четат и приемат за чиста монета. Пък и да се застраховаме, не е излишно. В един от ножарските форуми се беше регистрирал един пикльо дето показваше снимки на новозакупените си нож на Беър Грилс, сабята на Сандокан и меча на Тоширо Мифуне. Когато го попитахме ни обясни, че баща му е посланик на България в САЩ yikes 
Та заради такива майсторчета е редно да се уточняват дори и глупави на пръв поглед детайли.  smile
Поздрави!

Офлайн

0

#19 28.12.2010 16:03:13

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Yavor написа:

Имам приятел, който работи в оръжие.ком и е изпробвал всички въздушни и газови оръжия в магазина(снимат разни клипове с ревюта и т.н.) Според него най- добрата защита срещу кучета са патроните "флаш дифенс", те са с усилен заряд и произвеждат много по- силен шум, пушек, пламък и каквото се сетите в сравнение с обикновените халосни патрони. Твърди че на около 2-3 метра се усещала осезаемо ударна вълна, която допълнително отблъсквала нападателя.

А това става ли за ползване с газеняци ? Щото газеняците ги правят от едни никакви сплави, и ако заряда е усилен, като нищо може да сцепи рамата... ?

Yavor написа:

На второ място по ефективност постави "техническия пипер", с уговорката, че има вероятност не винаги патронът да има достатъчно сила за връщане на затворната рама(а аз пък не искам револвер), както и че дори при лек вятър пиперът може да се върне към стрелеца(пробвано било).

Друго важно уточнение (от ужким разбирачи по темата) - газовите патрони имали гадното свойство да изветряват с времето. Така че е хубаво да си ги подменяме на 6 месеца с "пресни".

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#20 28.12.2010 17:49:04

Yavor
Редови

Уеб-сайт

Става за газеняци, аз точно газов исках да си купя и ме посъветва вместо "пипер" да си купя флаш дифенс. Откъм марки ми препоръча зораки- малко и много здраво направено пистолетче, и репликите на Глок от Бруни, но те не са толкова компактни. Иначе каза, че и на газеняци от 50-60лв са пробвани и не е имало проблем, друг е въпроса колко дълго няма да има проблем wink

Офлайн

0

#21 28.12.2010 18:02:11

The_Cyborg
Редови

От: София,България
Регистриран: 22.12.2010

Енергията отделена от заряда не се променя,но има доста по-силен звуков и светлинен ефект.Ето един тест на патрони "флаш дефенс": http://forum.oragie.com/viewtopic.php?t … sc&start=0

Поздрави!

"Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението - това е най-благородния път, пътят на подражанието - това е най-лекият път, и пътят на опита - това е най-горчивият път." Конфуций

Офлайн

0

#22 28.12.2010 19:18:35

windwarrior
Зла Гад

Yavor написа:

Става за газеняци, аз точно газов исках да си купя и ме посъветва вместо "пипер" да си купя флаш дифенс. Откъм марки ми препоръча зораки- малко и много здраво направено пистолетче, и репликите на Глок от Бруни, но те не са толкова компактни. Иначе каза, че и на газеняци от 50-60лв са пробвани и не е имало проблем, друг е въпроса колко дълго няма да има проблем wink

Да, аз съм със Зораки 914 - доста здраво сглобен, няма хлопане, луфтове и пр. Затворната ключалка, ключалката за пълнителя и предпазителя са удобно разположени. Единственно патронника е малко надран, ама така си дойде фабрично. За компактен - компактен е, влиза в кобур от Макаренко, ама си тежи (като всички газеняци де). И дръжката ми идва една идея по-къса от комфортното, пък аз не съм с големи ръце. Ама като за 50 кинта - толкоз.

Ше зема да взема 2-3 от тия флаш-дефенсове да ги издумкаме на Кръстец, да видим какъв ще е ефекта. От снимките в темата постната от The_Cyborg - доста впечатляващо изглеждат  roll

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#23 29.12.2010 11:42:29

Yavor
Редови

Уеб-сайт

Ами той каза че зораки още в завода ги пробват и са едни от читавите турски газеняци, пък и беше към 70лв пистолетчето. На мен също ми се вижда малък, но пък нали за зор заман при горски разходки търся пистолет, да може да се носи скрито... та ще видим какво ще бъде.

Офлайн

0

#24 29.12.2010 12:37:30

windwarrior
Зла Гад

То и аз моя за това го взех, ама нещо още не мога да отработя скритото носене.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#25 26.01.2011 23:56:46

Bat Sande
Редови

От: Софийска бетонена джунгла
Регистриран: 26.01.2011

Май поизместихме МАААлко темата а?!

Ще се противопоставя на ВЯТЪРНИЯ ВОЙН и изказването му: "за бушкрафта никакво оръжие не ти трябва" като изразя моето лично мнение.... Че то ножа не е ли оръжие? Въжето превърнато в примка? Заострен кол - превърнат в копие? ...мога да продължа с примерите, но мисля че не е нужно.
Конкретно за газовото и въздушното оръжие смятам че с малко знания и въображение могат да се използват и за отстрел и на едър рогат добитък. Друг е въпроса дали ще имаш на разположение в себе си ако си изпаднал в ситуация.

Офлайн

0

#26 27.01.2011 00:36:06

windwarrior
Зла Гад

Bat Sande написа:

Конкретно за газовото и въздушното оръжие смятам че с малко знания и въображение могат да се използват и за отстрел и на едър рогат добитък.

Може ли като тръгнеш да отстрелваш едър рогат добитък с газово/въздушно оръжие, да ме викнеш да гледам отстрани ? Няма да ти преча, аз ще съм поне на 100-тина метра. Ако нямаш против - ще си нося и камера. Нямам против и да предам последните думи + това което остане от теб след "отстрелването" на близките ти.

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#27 27.01.2011 00:43:28

windwarrior
Зла Гад

Забравих да добавя - въздушно оръжие нямам, ама мога да ти дам моя газеняк + каквито си пожелаеш боеприпаси (халосни, PV Supra, CN Supra), изцяло за моя сметка. Ако оживееш - ще ти подаря и газеняка, честна пионерска ! Смятам че гледката ще си заслужава инвестицията.

С други думи - имаш финансова подкрепа от мен, дай да избираме бика, и нека отстрелването започне !

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#28 27.01.2011 09:24:43

Yavor
Редови

Уеб-сайт

Що бе, ако е с някое наточено PCP 5.5мм оръжие, уцели бика отблизо в окото и моментално се качи на високо дърво... lol

Офлайн

0

#29 27.01.2011 09:33:47

windwarrior
Зла Гад

Може smile А винаги има и опцията бика да умре от смях...

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#30 27.01.2011 09:50:45

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Нямате въображение наистина!  lol Аз сега ще ви кажа възможни сценарии, но дали някой ще успее да ги изпълни - това е друг въпрос! smile

Първия - уцелваш точният ъгъл, и успяваш да прекараш проектила през окото, по канала за очния нерв, директно в мозъка!

Втория -  качваш се на дърво, чакаш отдолу да дойде бика да пасе, и го уцелваш между (забравих кои) вратните прешлени, където принципно колячите бучват шилото, и той се строполява като подкосен!

Третия - издебваш го изотзадзе, и му пускаш чашката през задното отверстие. Тя прониква навътре, пробива стената на червото някъде си, и има вероятност след неопределено време бика да умре от натравяне на кръвта, или някаква подобна инфекция. Между другото, тоя последния вариант макар да изглежда забавен, се е разигравал пред очите ми. Вярно, нямаше бик, а един пръч (козел), който един познат успя да умъртви по точно този начин с въздушната си пушка! Е, пръча умря на следващия, или по-следващ ден, но все пак си беше успех! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff