XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 26.05.2011 20:18:02

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Върти ми се една идея в главата, ама не знам дали е технически изпълнима (дали форума поддържа такава опция). А тя е да се изключи възможноста да се гласува с положителна карма за мненията на модераторите. Като същевременно се запази възможноста потребителите да дават отрицателна карма за тези постове. Идеята е, че едно от задълженията ни като модерасти, е да пишем полезни и издържани постове, а от друга страна се запазва правото на потребителите да ни критикуват, когато не го правим.

Не съм се консултирал с Галин, но вярвам че ще ме подкрепи

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#2 26.05.2011 21:13:26

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Карма

За съжаление единствената опция, свързана с Кармата, е да се премахне отрицателният вот. При това глобално, не за определени групи потребители. sad

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#3 26.05.2011 21:18:32

parev
Редови

От: Стара Загора
Регистриран: 27.01.2010

модерасти

Някак изглежда като ....расти big_smile (сори за скапаното сравнение,ама все пак думата не е подходяща като че ли)

Офлайн

0

#4 26.05.2011 21:19:28

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Това е желан ефект с лек привкус на самоирония, поне аз както го разбирам! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#5 26.05.2011 21:41:11

windwarrior
Зла Гад

parev написа:

модерасти

Някак изглежда като ....расти big_smile (сори за скапаното сравнение,ама все пак думата не е подходяща като че ли)

Тъй, тъй, баш туй е идеята smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#6 26.05.2011 21:52:18

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

parev написа:

модерасти

@ Parev, аз колегата Wind, още в самото начало на модератоствуването /баси дългата дума/ го критикувах "он лайв" за употребата на този грозен и сексуално - неправилно ориентиран корен на думата модератор, ама както казва и Xenos, може би това е израз на някаква самоирония - макар, че едва ли някой от нас тримата има нужда или е заслужил такава ...

Вие, всички потребители и активни участници в бога и особено във форума съвсем свободно можете да роптаете и да се жалвате от всякакви наши "своеволия", съпроводени с неправилни забележки, ненужни корекции или недай боже - неправилно приложени "банове". Май последните крути мерки са само единици...

Моето скромно мнение е, че форума се развива в правилната посока, защото - " ... с умни хора лесно се работи ..." и едно мое старо образно сравнение - " .... капитана определя посоката на кораба, ние поддържаме курса и насочваме платната, така че попътният вятър винаги да е с нас. На който не му харесва посоката - пада през борда и за съжаление се дави ... / може и в собствен сос/"  smile

Поздарви!

RELAX ...

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#7 26.05.2011 21:56:17

windwarrior
Зла Гад

Галине, сигурен съм че всеки от колегите във форума поне веднъж наум ни е наричал ....расти smile Тъй че лошо няма, пък и самоиронията никому и никога не е навредила smile

П.С. Пък и темата беше за друго, за жалост се оказва технически неприложимо, поради което май си плаче за катанеца (темата де)

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#8 27.05.2011 07:57:11

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

windwarrior написа:

Галине, сигурен съм че всеки от колегите във форума поне веднъж наум ни е наричал ....расти smile

става въпрос за веднъж на ден нали  big_smile

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#9 27.05.2011 12:55:25

zoso
Гъба отровна

Регистриран: 08.06.2010

windwarrior написа:

... Идеята е, че едно от задълженията ни като модерасти, е да пишем полезни и издържани постове, а от друга страна се запазва правото на потребителите да ни критикуват, когато не го правим.

Аз не подкрепям твоята идея, тъй като голяма част от публикациите ви тук, са като обикновени потребители, участващи в дискусии, а не като "медерасти" (без лоши чувства).  big_smile
За тези ваши мнения, трябва да имаме възможност да индикираме дали ни харесват и в този ред на мисли възможността да се гласува с положителна карма е необходима.

Офлайн

0

#10 27.05.2011 13:02:59

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

не знам, мен тая дума(без лоши чувства)
така ми легна на сърце че вече си викам на всички във вашето "положение" така  lol
(ама то аз съм си циник по принцип  big_smile )

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#11 16.07.2012 05:51:38

Momchil
Редови

Регистриран: 19.08.2010

Понеже темата така или иначе е безсмислена ще си позволя малко офтопик относно плюсовете и минусите под постовете. Та искам да кажа че тази система почва сериозно да ме дразни,а поводът е минусът който ми е сложен на предният пост. Знам кое юзърче(средният род не е случаен) ми е джаснало минуса и аз съм му турил един минус на друга тема за да има реципрочност. Очевидно Яската не е в час нито с бушкрафта,нито с начина на обявяване на продажба,нито с правопис,нито с нищо.Та поради тази причина саркастичните постове ги намирам за оправдани.
Системата с плюсовете и минусите не прави нищо друго освен да поощрява мързела и вместо да напишеш някакъв смислен коментар под темата,просто кликваш една ръчичка и толкоз. И преди съм го казвал и пак ще го кажа - стремежа на админ/модераторите да държат форума прекалено съдържателен тематично и да ограничават кратките постове които не са толкова съдържателни води неизменно до много ненаписани постове и до суховатост.
Та тази система с +/- освен другото дава и възможност на някои келеш(к)и да дават изражение на личната си неприязън към други юзъри като това не само че не може да се докаже ами и не може да се модерира и поради това е и много удобно за въпросните.

Офлайн

0

#12 16.07.2012 06:39:11

velio
Bushman

Регистриран: 16.02.2011

И аз съм на мнението на Момчил - ако ги нямаше тия +/- във форума предполагам, че щеше да се пише повече. А и реално не отразяват нищо - аз имам бая плюсове, но не мисля че съм допринесъл с кой знае какво - основно съм качвал снимки от ходения.

Офлайн

0

#13 16.07.2012 08:28:10

Aloo
Редови

От: Бургас
Регистриран: 18.03.2011
Уеб-сайт

velio написа:

аз имам бая плюсове, но не мисля че съм допринесъл с кой знае какво - основно съм качвал снимки от ходения.

А защо си мислиш, че със постовете си и със снимките от разходките си не допринасяш за обогатяването на информацията във форума??? wink
Според мен точно това са смислените постове, тези дългите със снимките и обясненията къде си бил или какво си направил със двете си ръце. И ако си погледнеш “кармата” ще разбереш, че аз не съм единственият който мисли така. Така, че “кармата” не е лишена от смисъл според мен.  *DRINK*

[url]http://photo-cult.com/author.php?aut=aloo[/url]

Офлайн

0

#14 16.08.2012 00:41:29

riboulovec
Редови

Регистриран: 16.06.2011

Даа,това с плюс и минус ме отказа и мен,куцо и сакато си прави каквото иска/съжалявам за грубия език/,не се оплаквам,просто си чета от време на време...

Офлайн

0

#15 16.08.2012 00:52:09

windwarrior
Зла Гад

riboulovec написа:

Даа,това с плюс и минус ме отказа и мен,куцо и сакато си прави каквото иска/съжалявам за грубия език/,не се оплаквам,просто си чета от време на време...

Как точно системата за плюс/минус те отказа от писане ? Не се заяждам, наистина ми е интересно.

Не че нещо, ама има потребители (Вельо, Драго и т.н.) дето кармата им е почти равна на броя мнения.

П.С. Куцо и сакато от време на време се опитват да злоупотребяват със системата за рейтинги във форума. Поради което куцо и сакато присъстват във листа с перманентни банове smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff