XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 10.03.2012 13:00:52

Atanassovski
Редови

Регистриран: 02.09.2011

Отг: Какъв полар използвате?

Сигурно е така колега, пичовете явно носят такива дрехи. Ми както казах може за различен вид полари да говорим... аз изходждам от моя опит, че 100% полиестерни фибри запотяват при по-големи физически усилия и казах няколко пъти, че има смески от полиестер и други материи, които са много по-добри и по-скъпи от тези, които аз ползвам всекидневно. Абсолютно съм съгласен с опита на колегите и си говоря от гледна точка на дрехите, които аз ползвам.

''....в началото, бях вятър...''

Офлайн

0

#17 10.03.2012 13:34:40

torah
Редови

От: София
Регистриран: 23.06.2011

Момчил е прав на 100% в това което казва.
[merge_posts_bbcode]Добавено: 2012-03-10 14:34:40[/merge_posts_bbcode]

Atanassovski написа:

Сигурно е така колега, пичовете явно носят такива дрехи. Ми както казах може за различен вид полари да говорим... аз изходждам от моя опит, че 100% полиестерни фибри запотяват при по-големи физически усилия и казах няколко пъти, че има смески от полиестер и други материи, които са много по-добри и по-скъпи от тези, които аз ползвам всекидневно. Абсолютно съм съгласен с опита на колегите и си говоря от гледна точка на дрехите, които аз ползвам.

Няма раличен вид полар. Полар се нарича само материята произведена от или по технологията на фирмата Polartec.

Офлайн

0

#18 10.03.2012 16:04:35

Yavor
Редови

Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Това имах предвид и аз smile

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#19 10.03.2012 21:33:07

Atanassovski
Редови

Колеги дайте да не спорим за глупости, как да няма различни видове полар? Това какво е? >

Полар Форклаз (Франция), ветро и водоупорен

http://www.decathlon.es/polar-forclaz-9 … cre-detail

Ей такива ползвам аз, пак на Форклаз и на Кечуа Франция

http://www.decathlon.es/polar-forclaz-5 … 97290.html

Полар Сологнак (Франция), устойчив на вятър, сняг и дъжд, полиестерни фибри като останалите

http://www.decathlon.es/cazadora-taiga- … 01878.html

Ей този е 1 към 1 с другия ми ловджийски полар, устойчив на дъжд, вятър и сняг (Fibra polar 300 g/m²)

http://www.decathlon.es/cazadora-taiga- … 01875.html

Полартек е само една марка, но самата материя ''полар'' я произвеждат 300 фирми (марки) по цял свят..се едно технологията за аспирина, дали не се произвежда от 200 фирми по цял свят? За същото нещо говорим.

Офлайн

0

#20 10.03.2012 21:38:24

Atanassovski
Редови

Тия полари дето ги ползвам аз са по технология на фирмата Stratermic, 100% полиестер, който като долно бельо или 1ви кат дрехи запотява при по-големи усилия, моя опит е такъв, защото най-често използвам 100% полиестер без примеси понеже е по-евтин.

Офлайн

0

#21 10.03.2012 21:45:13

torah
Редови

Регистриран: 23.06.2011

Atanassovski написа:

Тия полари дето ги ползвам аз са по технология на фирмата Stratermic, 100% полиестер, който като долно бельо или 1ви кат дрехи запотява при по-големи усилия, моя опит е такъв, защото най-често използвам 100% полиестер без примеси понеже е по-евтин.

Колега, това са просто други материи.

Офлайн

0

#22 10.03.2012 21:47:29

Atanassovski
Редови

Възможно е по друг начин да се интерпретират и самите термини в БГ и тука... За нас това е полар, и материята така се нарича по тия ширини и самите дрехи изработени от нея. Най-вероятно за такова объркване говорим. Тука като влезеш в един голям маркет като Декатлон, на секцията ''полар'' за сигурно 100 различни вида дрехи, като всяка една се води ''полар'' от към материя и работни качества.

Офлайн

0

#23 10.03.2012 22:16:54

Momchil
Редови

Регистриран: 19.08.2010

Atanassovski,

Този ветроупорния и водоупорен както казваш  е нещо като GORE Windstopper,най-безполезният материал за торса за спиране на вятър и за изолация и ще ти кажа защо. За активни хора просто вентилацията отвътре навън му е почти нулева и ако тръгнеш да правиш нещо различно с него от разходка по улиците ще разбереш,че е така. За статични положения става,но има материали които са много по-леки и топлят много повече и спират вятъра все така ефективно. Казах за торса,защото за шапка и ръкавици е подходящ.
Има един нов на Полартек - Уинд Про за който казват че вече наистина диша,но нямам опит.

Офлайн

0

#24 10.03.2012 22:20:39

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Колега, нещо си в грешка за полиестера. Огледах си всичкото термобельо - между 95 и 100% полиестер (полиамид). Понякога има 5% еластан. Виж, че смърди като се изпотиш - тука спор няма.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#25 10.03.2012 22:31:16

Atanassovski
Редови

Момчиле, бе аз не споря  smile  Само казвам моя опит какъв е, нищо повече, тва при нас се води за полар и така се продава, и материята и самите дрехи. Явно от началото трябваше да дам характеристиките за да се разберем без това да изглежда като спор. Много ясно, че не става за 1ви кат дрехи, аз нали това се опитвам да кажа в предните постове? Обаче точно тия държат много добре на вятър и на лек дъжд, от изпробвано по изпробвано го имам, защото ги ползвам едни и същи от поне 4 години насам, без спиране, всяка година си зимам  4-5 нови, и знам прекалено добре за какво стават и за какво не стават, нали това обяснявам?  smile

Долно бельо от тази материя ползвам за работа, защото там не ходя особено много и съм доволен от резултатите, топлят та се сцепват, ама излезеш ли да вървиш..........ако поддържаш нормално темпо на ход няма да има големи проблеми но почнеш ли да бързаш малко, смятай потят ти се таша..те и задника и се налага да спираш  big_smile Същото се отнася и за самите пуловерчета, тия по тънките, ако имаш фанелка от нещо дишащо и да не ти се допират директно до кожата, става, ама в противен случай същия ефект - потиш се. Примерно по време на почивка ги обличаш и си изолиран на пълно.

Примерно, блузка с дълъг ръкав, едно поларче от тия и едно връхно, на мене ми работят супер добре примерно като ходя на риба. Изолират добре от вятъра по язовирите и дъжд ме е валял без да се намокря, така че аз лично ги удобрявам и ги ползвам постоянно.

Ся полартек си е полартек  smile  за тва и цената му е такава  smile
[merge_posts_bbcode]Добавено: 2012-03-10 21:31:16[/merge_posts_bbcode]

windwarrior написа:

Колега, нещо си в грешка за полиестера. Огледах си всичкото термобельо - между 95 и 100% полиестер (полиамид). Понякога има 5% еластан. Виж, че смърди като се изпотиш - тука спор няма.

Колега, абе нали показах дрехите + характеристиките на производителя? Тия дет казвам, че запотяват са баш 100% полиестерни фибри  smile без примеси, чист полиестер. Има различни видове, явно според вида характеристиките се сменят или според изработката... нямам си на идея, не ги произвеждам ама ги ползвам яко и са 100% полиестерни фибри. Виж линковете, на испански е но пише ясно.

Офлайн

0

#26 10.03.2012 22:42:02

Momchil
Редови

Атанасовски май говори за поларно термобельо затова става объркване. Значи казано просто полара е материя която е направена от полиестер,обаче има много други които са направени от полиестер и не са полар.

windwarrior,
полиамида е найлон,не е полиестер.

Офлайн

0

#27 10.03.2012 22:45:57

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Момчо - капилена е 100% полиестер и пак не запотява smile

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#28 10.03.2012 22:56:07

Atanassovski
Редови

windwarrior написа:

Колега, абе моя задник и навсякъде където е допряно тва чудо се поти при по-големи усилия, ако поддържаш нормално или бавно темпо няма да имаш ядове с тях, но забързаш ли...тря се сушиш после, защото като почне запотява до мокро, буквално тече вода от тебе  smile  Явно става въпрос за самата изработка или нещо подобно. Ся аз няма да те лъжа  smile  като ти казвам, че запарва начи запарва, от опит с тия дрехи говоря, не си ги измислям.
[merge_posts_bbcode]Добавено: 2012-03-10 21:56:07[/merge_posts_bbcode]

Момчиле възможно е братле, то направо така си се води, в магазина пише ''ropa interiror polar''  smile  Пууу разбрай ми са най-сетне! Тва с термините ми е голям проблем, аз от малък не съм в България и по някога ми създава ядове терминологията, защото не всичко съвпада... Между другото се научих на много думи от тоя форум, които бяха на пълно нови за мене. Мерси за което колеги!  *DRINK*

Офлайн

0

#29 10.03.2012 23:37:22

Momchil
Редови

windwarrior написа:

Ма ние това много добре го знаем,остава и Атанасовски да го разбере wink

Офлайн

0

#30 11.01.2014 22:58:59

BushMask
Редови

От: Смолян/ Пловдив
Регистриран: 08.01.2014

По темата:
Аз почти почти 100 % от времето съм с Полар. А лято пак имам но в чантата.
От времето и различните полари които съм ползвал стигнах до извода че... sad пари за полар си трябват. Колкото и да четем каква е материята и каква не е, полара от 40лв. е мнооого по- зле от този от 200.
В момента ползвам само тези на Любимите ми марки:
Berghaus - тази марка със сигурност е в моят TOP2 за АУТДоор, Вече имам достатъчно от тях и мисля да се разделя с 2 размер xxl. Като имам време ще ви ги снимам и ще ги кача в "Разменям"
Salewa - Ето това ми е топ-1 за OUTDoor всичко тяхно е тотална лудница.
Мамут - Знам, че всеки планинар би казал ... Най- добрите... Имам един WindStop Polar и един обикновен полар, и да в челната тройка са но все пак ..... горните 2 са по-добри
LaFuma - много добри за тънки полари (все пак при по- дългите походи се изискват по тънки и повече слоя дрехи smile )
И не на последно място стоят поларчетата на Jack W(вълчата  кожа) big_smile до сега съм ползвал няколко от техните дрешки и ... не мога да се оплача
Надявам се да съм бил полезен

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff