Аз ползвам полари на френската марка Quechua, която е собственост на веригата Decathlon, имам поне 7, даже не знам точно колко са. Купих си една връхна дреха (пак полар) на марката Solognac пак от Decathlon. Имам и зимно яке Quechua, което нито пропусна вятър, нито дъжд, нито се драска, нито се мачка и от вътре е полар, невероятно зимно яке, обличаш и забравяш дето се вика, от типа на Columbia e. Ползвам от долно бельо до шапки от тая материя абсолютно всеки ден от седмицата.
Така, наблюденията ми са следните. Поларите, които са изработени от 100% полиестерни фибри не са много подходящи примерно за преходи, защото запотяват. Термичното бельо от 100% полиестер просто не става за физически усилия, спарва тялото, въпреки че много топли, но не е съвместимо с по-големи физически усилия. Термичното бельо от по-скъпия вид полар е по-подходящо, защото не е изработено от 100% полиестерни фибри, а има смески с вълна, памук, и други по-лесно дишащи материи.
Поларите като връхна дреха обаче са супер. Тези, които ползвам са същите като от снимките долу. Обличаш нещо дишащо, примерно тениска или блузка с дълъг ръкав (за предпочитане), после по тънкия полар, след това другия полар, който е връхната дреха и просто забравяш за студ, поне в тукашните климатични условия. Скоро ги ползвах така на -10º и нямаше абсолютно никакви проблеми, ни студ ни вятър. Полара е и ветроупорен, полиестера не пропуска вятър и издържат също така на лек дъжд. Винаги до кожата на тялото трябва да има нещо дишащо и да не е съвсем прилепнало.
Генерално съм много много доволен от тия полари, тези на Кечуа струват 8 евро в Декатлон, а на Сологнак ловджийските от 16 до 34 евро. Цените за тукашния стандарт са повече от достъпни.

''....в началото, бях вятър...''