XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#331 16.02.2019 08:37:59

LEGION I Y I
Редови
Репутация: 5

Регистриран: 11.04.2015
Мнения: 10

Отг: Мъжко готвене


То си е цяла поредица. Акцентирам върху ножа -алмазан-интересен и не твърде популярен у нас.

Офлайн

    2

#332 26.03.2019 21:05:48

desi chobanova
Редови
Репутация: 268

От: Гр. Русе
Регистриран: 22.01.2017
Мнения: 345

Отг: Мъжко готвене

Сезона на зелениите е! Една идея за панирана коприва-страхотно мезе за бирата!
Наздраве от Руси smile IMG-20190326-173943.jpg
Извинявам се, че пиша в мъжката тема, ама няма женско готвене tongue

Последно редактиран от desi chobanova (26.03.2019 21:07:23)

Офлайн

    6

#333 26.03.2019 21:09:36

osobso
Сталкер
Репутация: 346

От: София
Регистриран: 27.05.2016
Мнения: 955
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

desi chobanova написа:

Сезона на зелениите е! Една идея за панирана коприва-страхотно мезе за бирата!
Наздраве от Руси smile https://i.postimg.cc/br6T2N3p/IMG-20190326-173943.jpg
Извинявам се, че пиша в мъжката тема, ама няма женско готвене tongue

Екстра е!


20190317-185717.jpg


In vino veritas, in aqua sanitas.

Принципите нямат никаква сила, ако не си добре нахранен.
Марк Твен

Офлайн

    3

#334 06.07.2019 18:04:07

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1186

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,666

Отг: Мъжко готвене

МатрИал от изтърбушени тиквички, мляко две яйца и малко брашно. Фсичко разбито с миксера после в много масло до златисто. http://media.snimka.bg/s1/6409/039062223.jpg?r=0
Резултата е малки мекички за мезе на гроздов извлек. smile

Офлайн

    6

#335 31.01.2020 18:31:07

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1186

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,666

Отг: Мъжко готвене

И така сдобихме се с новата партида консерви " ала Куман" и се започва едно готвене, ум да ти се зайде. Та присетих се и аз, че моята половинка много харесва "Боб по каубойски". То не е съвсем тъй, щото всеки се сеща за "Боб по хайдушки". Но да започнем с рецептата, случайно възникнала след въпроса " Братле какво ще си готвиш с това" Това е : сланина боб консерва, лук, морков и чушка.
Значи всичко мога да сготвя, а в помощ и няколколко консерви стават чудеса. Та да започваме:
Мерки и теглилки както му е на душа. Сланинката се нарязва на фърфалаци /едри пърченца/ и се запържва. След като си промени цвета и пусне мазнинка се изважда от тендЖурата. http://media.snimka.bg/s1/6500/039243412.jpg?r=
Последователно се запържва моркова, чушката и чесънчето. http://media.snimka.bg/s1/6500/039243413.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/6500/039243414.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/6500/039243415.jpg?r=0
После изсипваме всичко обратно и слагаме доматитУ http://media.snimka.bg/s1/6500/039243417.jpg?r=0
Изсипваме консервата "ала Куман" и слагаме бобец. В случая сложих два вида шарен и бял.  http://media.snimka.bg/s1/6500/039243418.jpg?r=0
Всичко се разбърква и се оставя на бавен огън до готовност. То всичко си е готово но като поври и месото става на конци, демек е на всякъде. За подправките всеки си решава сам, мога само да кажа да не се прекалява с джоджънЯ. Солта е от сланината, ако се налага се добавя още. Почти накрая се сетих, че при единия от начините на готвене ми беше хартисала половинка консерва царевица, и я бЕх хакнал вътре. Жената много го хареса като комбинация, и за това накрая турнах и половинка царевичка. Нали е " Боб по каубойски" http://media.snimka.bg/s1/6500/039243424.jpg?r=0
Като гледам съм забравил да снимам пържения пипер, но всеки знае как изглежда това. Понеже обичам да имам, пък и нали се сдобих на дърти години с прекрасно семейство. Имам си определени резерви, от Фсичко или почти. За тази рецепта ползвах ето тази консерва. http://media.snimka.bg/s1/6500/039243423.jpg?r=0
Не правя реклама, всички знаем какво си купуваме от производителя.
Благодаря, на производителя.
Да Ви е сладко, ако не ви харесва царевица може да не слагате. Рецептата може да се изпълни и с грах или леща. Но вече не по "каУбойски" ПРезентация в чинията по късно, като се върне жената от работа. Ако остане......:rolleyes:

Офлайн

    9

#336 02.02.2020 18:34:53

windwarrior
Зла Гад
Репутация: 715

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009
Мнения: 5,593

Отг: Мъжко готвене

Влади това си е почти на 100% Чили кон карне. И аз го правя същото и в къщи много се котира.

Няколко съвета за ъпгрейд

- можеш в готовото ядене да хакнеш малко сос хабанеро (за лютивинка) и малко кашкавал за да сгъсти яденето

- правиш набързо едно домашно гуакамоле (ако те мързи можеш да го заместиш с кисели краставички нарязани на пръчици с малко нарязан на лентички айсберг)

- затопляш на котлона няколко тортили за 10-15 секунди всяка

Пляскаш топлата тортиля в чинията, хакаш по средата две лъжици от манджата, една лъжица гуакамоле (или няколко резенчета краставички и айсберг), увиваш тортилята като палачинка с плънката вътре, и ядеш с кеф.


"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

    2

#337 18.03.2020 12:06:31

Niki
Редови
Репутация: 519

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015
Мнения: 819
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

Любоффф по време на корона.

Този път стана чудесен.

Bob_s_Nadenica-2.jpg


Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

    7

#338 18.03.2020 12:46:44

osobso
Сталкер
Репутация: 346

От: София
Регистриран: 27.05.2016
Мнения: 955
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

Музикална манджа. Хем корема сит, хем гащите топли wink


In vino veritas, in aqua sanitas.

Принципите нямат никаква сила, ако не си добре нахранен.
Марк Твен

Офлайн

    0

#339 18.03.2020 13:27:06

Niki
Редови
Репутация: 519

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015
Мнения: 819
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

osobso написа:

Музикална манджа. Хем корема сит, хем гащите топли wink


Две води се изхвърлят и почти няма странични ефекти. Освен ако един ден не ядеш само боб.


Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

    0

#340 18.03.2020 16:45:11

osobso
Сталкер
Репутация: 346

От: София
Регистриран: 27.05.2016
Мнения: 955
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

Niki написа:
osobso написа:

Музикална манджа. Хем корема сит, хем гащите топли wink


Две води се изхвърлят и почти няма странични ефекти. Освен ако един ден не ядеш само боб.

Те ефектите Ники не са странични. Задни са big_smile


In vino veritas, in aqua sanitas.

Принципите нямат никаква сила, ако не си добре нахранен.
Марк Твен

Офлайн

    1

#341 19.03.2020 19:00:00

Seeker
Редови
Репутация: 546

От: гр. Варна
Регистриран: 05.02.2017
Мнения: 508
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

Когато има време бол, какво да прави човек smile
https://i.postimg.cc/zfMn44Qx/IMG-20200318-204457.jpg
https://i.postimg.cc/Hk609r9D/IMG-20200318-204527.jpg
https://i.postimg.cc/Zq087Jw9/IMG-20200318-204853.jpg

Офлайн

    10

#342 20.03.2020 00:49:28

Niki
Редови
Репутация: 519

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015
Мнения: 819
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

Утрепа рибата с това. Тъкмо ми свърши хляба...


Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

    0

#343 20.03.2020 00:54:30

Seeker
Редови
Репутация: 546

От: гр. Варна
Регистриран: 05.02.2017
Мнения: 508
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

Рецептата е на Кулка. Когато бяхе в ски-база Грамадлива на нова година, обменихме опит smile Сега ще пробвам фукача по рецепта на Марианка, да видим какво ще стане.

Офлайн

    0

#344 21.03.2020 10:12:44

Niki
Редови
Репутация: 519

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015
Мнения: 819
Уеб-сайт

Отг: Мъжко готвене

МусЪкЪ, без заливка естествено. Защо? Щото мразя заливка.

Musaka-1.jpg


Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

    5

#345 21.03.2020 12:09:53

Okdalf
Сръчко
Репутация: 1186

Регистриран: 10.08.2010
Мнения: 4,666

Отг: Мъжко готвене

Обичаш да топаш, пък и Хари ще намаже от процеса " Куч миЍ ":)

Офлайн

    2
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff