Преместено от темата "Разходките на бат Миро авера Рекси, син и племеник."
Стоян Стоянов
-----------------------
.......А фотоапаратчето какво е, че почвам да се ослушвам за ново, та... 
mchervenkov
--------------------
Стояне кажи до колко пари можеш да отделиш за фотоапарат. Моя вече морално е остарял но не и обектива
Canon 30D и тези снимки са правени почти само с Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG MACRO. Но не бих ти препоръчал този клас техника. Вярно е че е страшно като изпълнение и качество на снимките но не и когато го мъкнеш на гръб. Понякога ме лови яд много тежи, обектива гони килограма. Статив и т.н. Определи максималната сума която можеш да отделиш и ще ти помогна в избора.
Link
Link
Но това са около хилядарка
Link Канона посочен от долу е много добър
Link
Абе общо взето кажи за какво точно ще го ползваш за да се конкретизира търсенето.
Стоян Стоянов
--------------------
Ами mrchervenkov, трябва ми нещо полупрофесионално (не че не бих се радвал на професионално, ама цената...
. Да не е много голямо и тежко. Да е лесно за използване и сравнително компактно. Обективът да е сравнително с висока светосила, и да не се сгъва и разгъва (ако може) като на сапунерките. Все пак из гори ще го нося!
И да не е прекалено скъпо, че ако там му се случи случка (падане във вода, запрашаване, търкулване по камънак или падане от дърво), да не ме е яд чак толкова.
Ако може да е с АА батерии, или поне алкалните му да снимат над 300-400 снимки с едно зареждане.
Много станаха изискванията, но иначе не съм чак толкова капризен.
Досега съм снимал със сапунерка Samsung 700S (ако не се лъжа в името). Може би съм се ориентирал към цена между 350 и 450 максимум. Нещо подобно на това например?
Mай сериозно съм се замислил за Canon A590 IS. Това май е най-доброто решение за моите нужди. А и като видях, че отделно могат да се купуват водоустойчиви калъфи, филтри и обективи, май още много малко време ще се чудя.
Жалко само, че май вече се намират трудно по магазините. 
mchervenkov
--------------------
Link пишеше че е бавен в снимането.
Link Но вече е стар модел когато пак търсих инфо преди време този беше много добър. Пак ще ти върши идялна работа.
Ами като гледам посочените от теб критерии и мойте са такива за избор на фотоапарат. Това със светлосилни обективи няма как да ти се случи при тази цена
. Иначе по новите почти винаги са по-добри ма почти
не винаги.
Стоян Стоянов
----------------------
Ще се пробвам да намеря A590 IS. Дано да го имат още! 
mchervenkov
------------------------
Има в техномаркет с доставка Link но все пак не се хвърляй веднага виж новите модели как са.