Здравей, колега. Според мен ти трябва нещо такова.

Тук има такива ЦЪК
Това за което трябва да обърнеш внимание, е силата на лъка. Ако няма да го ползваш само ти, хубаво е да е с по-малко либри. Аз ползвам декатлонски 28 либри. Смятам че това е оптималното за мен и ще мога да го опъвам многократно и да се насладя на стрелбата. Но жена ми едва го опъва на половина.
Ако е по-силен, бързо ще ти омаляват ръцете и ще загубиш интерес.
Ще споделя моя опит. Първо отидох до Декатлона и пробвах на място кой лък ще ми е най удобен. После пробвах колко пъти ще мога да го опъна и няма да омалея. Купих го и веднага отидох да стрелям. Нямах никаква представа какво правя точно. Добре, ама резултата беше задоволителен. И както знаем, апетита идва с яденето. Започнах да се ровя и да гледам клипове как се стреля и за правилната техника. Обаче кой да каже, че и за спортната стрелба с лък трябват някои предпазни средства. Така както си тренирах правилна стойка пред огледалото, си викам; - Танасе, що не опънеш тетивата и да стрелнеш да видиш какво ще стане.
Голяма грешка. Резултата беше мораво петно 3 на 6 см. и да дуто около 15-мм. ,голяма болка беше. Така разбрах за предпазните средства и винаги слагам крага.

Но ако ще го ползвате цялото семейство. В Декатлона има едни непретенциозни лъкове. които стават до 10-на метра стрелба. И ще са доволни всички. Освен това, не трябват педпазни средства, защото е слабичък. ЦЪК Ако смяташ да се занимаш по сериозно, първия вариан е по-добър, защото можеш да му смениш рамената с повече либри. Да кажем 40-45 либри и да го ползваш за лов.
Успех