XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 05.05.2019 22:41:56

f(x)dx
Редови

Регистриран: 21.05.2011

Продавам / подарявам книги

Здравейте,

реших да се разделя с няколко книги, които си намерих в електронен формат или не считам за ценни за мен.

Книгите са четени, някои съм купувал от антиквари, някои - нови. Поомачкани са, но няма липсващи страници, скъсано или нещо друго, което да пречи да се четат.

Снимката не е особено качествена, но при необходимост ще давам допълнителни разяснения:

038989204.jpg

Първи ред отгоре:

1. Мика Валтари, "Танц над гробовете". Валтари е финландски писател, известен най-вече с историческите си романи. Твърди се, че в тях няма исторически грешки. В тази книга събитията се развиват непосредствено след Шведско-Руската война от 1809, която води до присъединяване на Финландия към Русия. На един бал руският император харесва финландска красавица и така натам. Не му е най-силната книга

2. Мика Валтари, "Синухе Египтянина". Това е най-известната книга на Валтари. Ще кажа само, че три дни сън не спах и манджа не ядях докато я четях.

3. Херман Мелвил, "Моби Дик". Няма какво да я представям една от фундаменталните книги в американската литература. Аз очевидно не съм янки, нищо не разбрах от нея

Втори ред:
Три книги с разкази за Шерлок Холмс
4. "Жълтото лице". За подробности: http://trud.cc/?cid=9&pid=117
5. "Скандалът в Бохемия" - http://trud.cc/?cid=9&pid=115
6. "Самотната колоездачка" - http://trud.cc/?cid=9&pid=247

Трети ред:
7. Орхан Памук, "Черна книга". Супер странна книга, подходяща за философски настроени личности.
За подробности: https://www.book.store.bg/p12441/cherna … pamuk.html
8. Орхан Памук, "Джевдет бей и неговите синове". Тази е по-интересна. Нещо като турски сериал, ама на по-високо ниво.
Историята на един амбициозен търговец, основал своя династия в зората на двайсети век. Историята на Джевдет бей, неговите синове и внуци се развива на фона на историята на Турция – от времето на последния султан, през младотурската революция, политически сътресения и преврати. Скърби и радости, любов и смърт, годежи, сватби и раздели ....
https://www.book.store.bg/p39103/dzhevd … pamuk.html

На тази снимка има няколко по-специализирани

038989206.jpg

9. Elementary Business Statistics (на английски), издание 1988.
Сега е много модерна т.нар. Наука за данните или Data Science. през 80-те и 90-те на това му викахме просто Статистика

10. "Финансов Анализ" - много хубав учебник на Свищовската Академия.
Автори Величко Адамов, Джони Холст и Андрей Захариев.
Книгата е от 2002, но си е актуална и сега. Към нея има и СД с ексел файлове.

11. Guerilla Selling (на английски). Авторите Bill Gallaghet и Orvel Ray Wilson твърдят, че като я прочетете ще продавате пясък на бедуините, сняг на ескимосите и апартаменти по 5,000 евро квадрата на български министри

12. "Хитрините на бизнеса - за бизнес финансите"
Много готина книжка от типа "финанси за нефинансисти". Ако сте мениджър или собственик на бизнес и счетоводните и финансови термини са ви тъмна Индия - книжката ще хвърли светлина в мрака.

13. д-р Дориан Александров, "Ортодоксален Тай Дзи Цюан"
Интересна книга с много илюстрации, схеми, снимки. Авторът е един от доайените на бойните изкуства у нас

Цени: Всяка по три и педесе лв. Пазарлъци се приемат всякакви, за количества отстъпки. За приятели - има и подаръци
Пращам по Еконт за ваша сметка
За контакти - ЛС.
Ако някой си хареса нещо - да пише в темата.

Сега да уточня - целта ми не е да ги продам, а да им намеря нов стопанин. Който ще купува, да купува до другата неделя. След това ще ги даря на някоя библиотека
Не е изключено и да ги пусна в ОЛХ

Офлайн

5

#2 06.05.2019 09:41:44

Miro
НещоНамирач

Регистриран: 04.12.2009

Отг: Продавам / подарявам книги

Вземам 2 и 10. smile

Офлайн

0

#3 06.05.2019 19:39:37

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Яд ме е за Синухе! Много увлекателно четиво.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#4 06.05.2019 21:19:54

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Ако може 11 и 12 за мен, пращам адреса за доставка на ЛС.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#5 07.05.2019 08:26:15

f(x)dx
Редови

11 и 12 са за Windwarior
2 и 10 за Miro, но да прати адреЗ за доставка.

И да кажа - изрично съм уточнил, че при интерес трябва да се пише в темата. Само на ЛС пак става, но ако двама поискат една и съща книга, отива за този, който е писал в темата първи.

Офлайн

0

#6 08.05.2019 13:00:19

f(x)dx
Редови

№1 и №8 - запазени

Моля за извинение на всички купувачи, но книгите ще мога да изпратя най-рано в петък

Офлайн

0

#7 13.05.2019 13:51:52

f(x)dx
Редови

Всички книги пътуват.
Моля за извинение за забавянето

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя