И за не се заяждам, ама ти, само това ли видя? Навиване на сезал на масур? Мислех, че си по-наблюдателен. "Обмотаване" е термин, който се използва в риболова и означава пристягането на водачите към бланката на въдицата. В този си вид може и русизъм да е, но хората от моето поколение, които сме тръгнали със самоделки на риболов и са отраснали с книгите на Сабанеев го използват. Сега ръщо се ползва от тези дето ловят на муха и стримери. Използват се различни възли подобни на този с който се връзва кука с лопатка, НО ВИНАГИ с един работен край. Такъв начин с два работещи края не бях виждал. Всички начини, които знам са с един работен край.
Радвам се, че ти бях полезен!
А, да. И това, че тризъбеца не е едно цяло а три отделни елемента също ме впечатли. Не бях виждал такъв вариант. Въобще за мен беше полезно филмче и понеже смятам, че всяко нещо, което разширява кръгозора и знанията е полезно и си заслужава да се споделби, си позволих да го постна. Предполагам, че и на някой друг може да му е полезно.
Между другото се канех да проверя как се привързват наконечници на стрели, но не ми остана време. Пак ли се работи и с двата работни края?
Последно редактиран от Кольо (07.02.2019 10:38:33)
"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг