XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 06.02.2019 22:19:07

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Самоделна острога (тризъбец) Технология от тайгата.

За мен нтересно беше обмотаването на харпуна.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#2 06.02.2019 22:38:26

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Отг: Самоделна острога (тризъбец) Технология от тайгата.

Не че се заяждам, ма какво значи "обмотаване" това навиване на масур на сезал около дрЪвото ли наричаш "обмотаване". Коле, това е начин на стягане на " острие" към нещо си. Ми те индиянците същото го правят. smile Хехе и Стоян го прави когато стяга върховете на стрелите. smile

Офлайн

0

#3 07.02.2019 10:19:11

Кольо
КорифееЦ

И за не се заяждам, ама ти, само това ли видя? Навиване на сезал на масур? Мислех, че си по-наблюдателен. tongue smile "Обмотаване" е термин, който се използва в риболова и означава пристягането на водачите към бланката на въдицата. В този си вид може и русизъм да е, но хората от моето поколение, които сме тръгнали със самоделки на риболов и са отраснали с книгите на Сабанеев го използват. Сега ръщо се ползва от тези дето ловят на муха и стримери. Използват се различни възли подобни на този с който се връзва кука с лопатка, НО ВИНАГИ с един работен край. Такъв начин с два работещи края не бях виждал. Всички начини, които знам са с един работен край.
Радвам се, че ти бях полезен! smile
А, да. И това, че тризъбеца не е едно цяло а три отделни елемента също ме впечатли. Не бях виждал такъв вариант. Въобще за мен беше полезно филмче и понеже смятам, че всяко нещо, което разширява кръгозора и знанията е полезно и си заслужава да се споделби, си позволих да го постна. Предполагам, че и на някой друг може да му е полезно.
Между другото се канех да проверя как се привързват наконечници на стрели, но не ми остана време. Пак ли се работи и с двата работни края?

Последно редактиран от Кольо (07.02.2019 10:38:33)

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

2

#4 07.02.2019 10:36:22

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Офлайн

0

#5 07.02.2019 10:41:58

Кольо
КорифееЦ

Твоята самоотвержена защита на чистотата на езика е впечатляваща, но не ми се занимава с глупави и самоцелни спорове. Еле, пък точно с тебе... Нема с какво друг та "оБмотката" се замота... big_smile Владова работа...

Ръдиард Киплинг

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff