XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 02.09.2018 15:11:35

Кольо
КорифееЦ
Репутация: 1646

Регистриран: 01.02.2013
Мнения: 3,755

Един дълъг петъчен теферич

Понеже напоследък се налага да бачкам в съботите и не ни остава много време за излети, този петък си взех почивка, Петя отпуск, скатахме Илия от детската градина и къде, къде ... айде някъде към Чурешка река. Намерихме прекрасно място за бивак- равна полянка на границата между слънчицето и чудна  сенчица под едни елшички на брега на рекичката. Имаше старо огнище с натрупани въглени и малко влажни сурови дърва, но се поразходихме наоколо и намерихме стари и достатъчно сухи дърва за да направим малък огън, колкото да парнем малко двата чудесни лаврака уловени преди тръгване от близкия магазин. Бяхме набрали и пресни гъби, тиквички и доматки от градината в щанда за плодове и зеленчуци. Не забравихме да вземем и биричка и винце.
Както е добре известно покрай сухото гори и суровото и стана чудно огънче. Всички участвахме в правенето на огъня като Илия на два пъти се опита да сложи в огъня и якето на Петя, заради което се наложи бърз масаж на долните му чакри.. но той откри весела част и в това и ни отсвири тичайки със смях по поляната. Наложи се да вдигна малко скарата и измислих една сгода от един търкалящ се около огъня чатал, която свърши перфектна работа.
Илия откри, че по аналогия с гълъбите в градинката до блока, ако постоянства да хвърля хляб в реката идват и рибки и това се превърна в основното занимание. Четохме следи по глината около брега, хранихме рибките, гледахме прелета на пчелоядите и планинските стърчиопашки, които този ден с ебяха наговорили да са в трескаво фърчене на една след друга вълни... Фантастична гледка! Спа си като пич в палатката и се хайлазехме до късно в хамаците.
С известно нежелане събрахме циганийката и се прибрахме почти по тъмно в София.
thumb-F041_5B8BCD9A.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg


"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

    16

#2 02.09.2018 19:39:03

пацо
Редови
Репутация: 298

От: София
Регистриран: 08.03.2015
Мнения: 742

Отг: Един дълъг петъчен теферич

Евала , прекрасно!

Офлайн

    1
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff