gavraa74 написа:Здравей, kyshe. Благодаря, че си направи труда да ми кажеш "минуса" за какво го слагаш. Надявам се няма да звучи заядливо, ако изложа аргументите си.
"Нищо не пише никъде с колко зарежда". Пише в описанието, малко по-надолу. "Изходящ ток 2.1А". Това ли
търсим ?
Казваш 15% загуби.... На 20000 15% са
3000. Пстават 17000. Като ги разделя на 4300 капацитет на батерията идват 3.95 броя зареждания. Аз зареждам 4 пъти и нещо. Я, моята сметка излезе ?
За елементите от лаптоп и кутията за 2 лева.... И по този път съм минал. Само тежи, зарежда два пъти.
Минал съм и през соларните зарядни и през еФтините powerbank-ове и се убедих, че еФтините не струват.Това по моите критерии си е скъпо, но си го взех само защото го видях в един колега и го пробвах. А и съгласи се, че при скъпите неща плащаш освен за работата, а и за марката.
За скритата реклама.... Нямах намерение да рекламирам магазин, марка и т.н. Просто посочих в какво съм се убедил на практика, че работи. Пък и то май си е явна реклама де?
Стига съм писателствал, че ми се стопли ракията ?. Лека вечер и наздраве, колега ?
Колега, сметката на излиза. Както написах тук е игра на скачени съдове. Последния цикъл трябва да ти зареди на около 50% а при теб не е станало така. До колкото помня 16%. От там си вадя извода, че или кпд на пауър банка е не е това, което пише или капацитета на батерията ти е паднал и от там се натрупва още една грешка. С други думи продължавам да мисля, че това, за което си платил не е това, което е написано. Ако съм прав, че телефона ти не е нов значи лъжат още повече с капацитета. Далеч съм от мисълта да се заяждам. Надявам се го разбираш. И аз съм минал през много опити. Като започна с пауър банк с 30 000 обявен капацитет и реално 2200 много отдавна през соларите и самоделките. В момента съм на 18 волта солар 40 вата, но истински. Стига ми да зарежда телефоните и пауър банк за осветление. Телефоните са 4.Имам няколко самоделни пауър банка, които са по около 12 000 реално. Теглото е свързано с капацитета. Няма как да направиш продукт с определени параметри без да вложиш материали, които тежат 50 грама примерно за литиева батерия. Не мисля, че цената определено качеството. Има едни модели доста разпрострнени в Германия, които се продават на цена от около 40 евра. Цената не елементите вътре е 6 долара. С кутия и електроника да отидат на 10. Хората са доволни и си ги ползват. За тях са без пари и с реални параметри. Ако си фен на темата може да ти покажа доста неща ако се видим на някоя форумна сбирка. Последната ми простотия е 12,6 волта акумулатор, който се зарежда на 12,220 волта и солар. Поддържа бързо зареждане на телефони, лаптопи и други глезотийки. На него си ползвам компресора да си помпя дюшеците за палатките и да си духам после праха преди да ги прибера. През нощта го ползвам за осветление. Колегите, които са го виждали могат да потвърдят, че работи. На бял бряг на срещата си светихме две вечери с това и остана около 30% капацитет като зареждахме телефоните на децата и последния ден се чудих как да го съборя. Всичко е правено с подръчни материали почти. Темата като цяло ми е интересна и винаги бих се радвал да науча нещо ново, както и да обменя опит. За скъпите неща не плащаш за марката, а за удоволствието да получиш нещо с реални параметри, за които не са те излъгали. Нарочно съм купувал евтини неща и съм ги тествал. Платил съм си за знанията с други думи. Купувал съм акумулатор с обявен капацитет 2800 и на теста излезе 190. Извинявам се ако реакцията ми ти се е сторила пресилена, но тя е въз основа на моя опит по въпроса. Поздрави!
Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки.