XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#61 09.08.2017 23:33:48

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Отг: Какво има у дома, градината?

Емос, четох в захлас цялата история. Най ми хареса колко мъжки си се държал, докато си давал проби от урина. Аз не съм сигурен че не бих се разревал, на твое място.

П.С. И аз като теб и като Беър Грилс, имам големи, широки крака.

П.П.С. За в бъдеще се постарай за 2 (две) неща. Всеки твой пост да е в тематиката на Форума. Всеки твой пост да е в тематиката на конкретната тема в която го пускаш.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

1

#62 10.08.2017 08:08:16

Емос
Редови

От: Доброто
Регистриран: 17.06.2016

Да, няма страшно.
Всичко е свързано с тази тема, защото мислех че от дъждовна вода която пих, вкъщи, ми е станало нещо, но не е това и поради това се радвам. Всъщност написах тази история тук, хем че е моя теамата и се опитах да я свържа към темата, хем да ме опознаете. Няма да пиша мнения извън тематиката на форума.

и взеха ми проба за кръв, тогава бях ядосан, не от урината.

Орел пазител

Офлайн

0

#63 10.08.2017 19:41:57

kyshe
Редови

От: Русе
Регистриран: 15.03.2017
Уеб-сайт

Много се радвам на лекарката, която ти е казала, че гърлото ти е възпалено, но без болка. Щом си като нинджата Беър Грилс с големи крака ще се оправят нещата. И ми се стеува, че малко послъгваш с годините. Като ти гледам постовете и 12 не мога да ти дам. Младееш яко.

Достатъчен е един слънчев лъч, за да разсее много сенки.

Офлайн

3

#64 10.08.2017 20:16:11

osobso
Сталкер

От: София
Регистриран: 27.05.2016

Браво моето момче. Щом си преодолял ШОКА от инжекцията вече и на зъболекар можеш да идеш. Ще чакаме с интерес да ни разкажеш и за това предизвикателство ! Впечатлен съм от силата на духа ти !

In vino veritas, in aqua sanitas.

Принципите нямат никаква сила, ако не си добре нахранен.
Марк Твен

Офлайн

1

#65 10.08.2017 21:03:25

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Аз пък като трябва да дам кръв и урина и губя ума и дума и трябва да идва някой с мене в поликлиниката. Чудя се защо не ни слагат упойка преди да ни взимат кръв?!

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

1

#66 10.08.2017 21:15:17

Емос
Редови

Аз съм си на толкова, вярно е че съм написал 'у' вместо 'и', и 'в' вместо 'е'. Това е от бързината, писах с телефон, много бавен. Отново се замислям, че не съм по технологиите. Ядосвам се, пак! Ще ги спра, играя едни тъпи игри на компютъра. Губя си времето, Ще се завърна.
Съжалявам за това. От утре започвам отново със проектите и ще довършя тази тема.
Ще ви представя и домашна пещ, но в друга тема. Благодарение на вас, ще се върна. Благодаря, че ми показвате къде греша. Благодаря, че се шегувате с мен.

Няма да пиша лични работи, това да е ясно. Не се засягам.
Леле покърджите дойдоха, порове в съседите. Бият се, пищят като котки и пак хлопат по покривите. Ще се опитам да заснема лисица в двора, не е шега минават на 2 метра без страх, разбира се, младите лисичета.
Още от днес започвам с проекта. Ще представя клип за цялата тема.

Снощи, имаше птици, кукувици и такива. Много силно кукумявчят кукувиците. Събуждат те. Вечер, са зверовете. Какви зверове можем да открием през нощта. Мечки, вълци, чакали (по-малко), порове, белки, невестулки, бухали (рядко), лисици, диви котки, подивели кучета, змии, паяци, стоножки, комари (най-много) и други.
През деня може да се покажат змии, ястреби, подивели кучета, лисици, гущери (малко хапят), освен змии, няма по-голям звяр или животно през деня. Когато попадне змия в двора ви и се чудите какво да похапнете може да е най-големия звяр през деня, следователно вие ще сте най-силния в вашия дом - говоря за цивилизацията на село или града.
Целта ми беше от начало, да ми помогнете с проекта Какво има у дома, градината, но взе да се пречупва темата. Единствено искам да добавите нещо към изброените неща или някой звяр или животно, което не съм споменал. Да може да има повече информация, ако можете и напишете какво може да направи някое животно, щети или заплаха.

Както каза @windwarrior няма място за лични проблеми или работи извън темата. Не правете оффтопик, моля.

Орел пазител

Офлайн

0

#67 10.08.2017 21:32:55

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Към зверовете прибави катеричоците. Злобно те оставят без добавка към вечерното питие.:)

Офлайн

0

#68 10.08.2017 23:18:52

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Винаги е полезно от време на време да се появява по един нов "Емос", който да раздвижва кръвта у форумя. Ний -  дъртите задръстеняци, които си мислим, че всичко знаем и сме виждали, какво разбираме, а ?

Момъка, без значение на колко е - 12/13/17 или 18 обяснява конкретни събития от своето развитие и израстване - това кръв, урина, инжекции, стрес, потрес, колабс - не са шега работа... Ако можем - нека му помогнем или да го насърчим към оформящи бушкрафт културата дейности, като родителско неинспирирано спане на открито, намиране на подхдяща глина за домашната пещ, самостоятелно изграждане на примитивен подслон от остатъци вършина от чаревичак, лесно и ефективно намиране в природата на питателна храна в дивото /покърджи, порове и млади лисичета/, добиване и приемане на замърсена вода /дъждовна/ за обща хидратация през дебелото черво без риск от възпаление на подезичните лимфи, организиране на спасителна сигнализация при бедствие чрез изгаряне на подходящи кравешки ексременти, или определяне на абсолютния север с нулева деклинация по млечният път в провадийската долина... Такива работи

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

4

#69 11.08.2017 12:40:17

Емос
Редови

Прогрес на темата, ето първа част към темата.

Flash required

big_smile Най-страшното е жабата, зверче.

Орел пазител

Офлайн

0

#70 11.08.2017 13:44:55

osobso
Сталкер

Емос написа:

Единствено искам да добавите нещо към изброените неща или някой звяр или животно, което не съм споменал.

Веднага добавям един страшен звяр - съсел сънливец. Може да ти направи много поразии. Примерно да ти изяде вратите(както изяде моите), но е ядлив и в древен Рим месото му се е считало за особен деликатес.

Марк Твен

Офлайн

1

#71 11.08.2017 14:15:59

Емос
Редови

Това ли е то.

image.jpg

Какви вреди може да направи? Къде се среща?
Не съм чувал за него, странно.

Забравих да спомена мишките, плъховете, паткани, сосоли
Гризачите, те са големи вредители, носят и зарази в градовете.

Рисове можем ли да срещнем в България, в цивилизацията.
Смятам че е невъзможно, да изкочи в градината.
В Америка има такива рисове, които правят бели и убиват добитъка.
Миещи мечки има ли в България - Американски енот?

Последно редактиран от Емос (11.08.2017 14:25:51)

Орел пазител

Офлайн

0

#72 11.08.2017 14:20:56

osobso
Сталкер

Емос написа:

Това ли е то.

https://s28.postimg.org/m49873h3d/image.jpg

Какви вреди може да направи? Къде се среща?
Не съм чувал за него, странно.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0 … 0%B5%D1%86

http://im-control.eu/saseli.html

Марк Твен

Офлайн

0

#73 11.08.2017 19:56:36

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

Между другото бръшляна може да се ползва за въже.

Заинтригува ме паяжината. Пусни някое насекомо на входа да видим какъв звяр се крие вътре. Но без да бараш наоколо, че ще стресираш звяра. Приближаваш се и пускаш насекомото точно пред входа без да пипаш нищо около дупката.

Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

0

#74 11.08.2017 20:27:43

Емос
Редови

Преди малко ме ухапа едно зверче. То хъска, хъска, дращи, и хапе.
Ние го гледаме, като любимец. То обаче е хищник и още не се е
проминило. Ние гледаме хищник, който може да унищожи,
видове птици и е отговорно за изчезването на няколко вида птици.
Що е то?

Орел пазител

Офлайн

0

#75 11.08.2017 20:34:54

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

Домашна мачка.

Работа ли е, не ми го хвали...