XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 18.07.2017 16:26:06

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Отг: Какво има у дома, градината?

Пак нещо не си разбрал, дивеч мога да си пекна по всяко време. Проблемите от личен характер се изясняват на ЛС или на четири очи и сопа в ръце примерно.
Интересуваше ме дали още е отворена подземната църква в Манастир. Но тебе ти се играе на криеница.
пп А относно родителите ти, желателно е да знаят с какво се занимаваш. Ние не сме секта.

Офлайн

3

#32 18.07.2017 19:24:59

Емос
Редови

От: Доброто
Регистриран: 17.06.2016

Не видя ли темата за която пише от къде съм? Не съм от Манастир
Която изкачвам Крепост

Последно редактиран от Емос (18.07.2017 19:26:57)

Орел пазител

Офлайн

0

#33 25.07.2017 13:30:57

Емос
Редови

Да добавя нещо по темата:

Flash required

Това са растителни бълхи. Те са от семейство скакалци. Тази година има бум от тях.
Всяка година има бум на нещо, тази има на растителни бълхи и въшки - понеже годината
е дъждовна. Миналата година имаше бум на Бялата Американска пеперуда, която
унищожи почти всички чемшири и те не са от Америка.
Мравките са много агресивни, бързи, големи и хапят силно.
Там където са не искам да стъпвам.

Орел пазител

Офлайн

1

#34 27.07.2017 20:16:40

Емос
Редови

Днес направих ново постижение, пих дъждовна вода.
Сложих една чаша навън и след около два часа се напълнило две глътки дъждовна вода.
На вкус беше като ? вода. Беше сладка и по-вкусна от чешмяната. Още не съм доказал дали ще ми утоли жаждата.
Сложих празна чаша на дъжда (чиста), така може да се пие без филтриране и преваряване, но ! трябва да се превари и филтрира когато водата е събрана от покриви, локви, оранжерии и на други места където има останала дъждовна вода.

Ако имате някакви впечатления, добавете някой съвет ;)

Орел пазител

Офлайн

0

#35 27.07.2017 20:30:08

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Емос написа:

Днес направих ново постижение, пих дъждовна вода.
Сложих една чаша навън и след около два часа се напълнило две глътки дъждовна вода.
На вкус беше като ? вода. Беше сладка и по-вкусна от чешмяната. Още не съм доказал дали ще ми утоли жаждата.
Сложих празна чаша на дъжда (чиста), така може да се пие без филтриране и преваряване, но ! трябва да се превари и филтрира когато водата е събрана от покриви, локви, оранжерии и на други места където има останала дъждовна вода.

Ако имате някакви впечатления, добавете някой съвет wink

Велик! Самобитен! Неподражаем!
Аз съм ти фен! НЕ! Аз съм председател на фен клуба! Искам членска карта с № 0001! big_smile

Последно редактиран от Кольо (27.07.2017 20:30:38)

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

1

#36 27.07.2017 20:37:17

Емос
Редови

Добре, ще получиш карта някой си номер, ама в някой слънчев ден за съжаление. Този измислен клуб имали го в реален като екип с истински хора, които изобретяват и показват на хората творенията си big_smile Мисля че има тука, само че е активен екипа, излязохме - оффтопик.

Орел пазител

Офлайн

0

#37 27.07.2017 20:47:14

Кольо
КорифееЦ

Нека да е тъмен мрачен и дъждовен със северен вятър! Ще сме под ламаринен покрив от гофрирана ламарина и ще пием дъждовна вода в прозрачни чаши от дебело стъкло(чисти).
Баси якото и бешкрафт! smile
И ще горим дърва в огън!

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#38 27.07.2017 21:09:47

Емос
Редови

Глупости говорим тука, излязохме от темата.
Ето това не са съвети и по-горе съм на писал активен, всъщност не активен, но това не ви интересува. Само исках да зная, дали има хора от форума, които работят, заедно по някои проекти - за това мисля че има? Пишете ми на ЛС, за да се обърка темата.

Орел пазител

Офлайн

0

#39 28.07.2017 01:15:34

osobso
Сталкер

От: София
Регистриран: 27.05.2016

Емос написа:

Ето това не са съвети и по-горе съм на писал активен, всъщност не активен, но това не ви интересува. Само исках да зная, дали има хора от форума, които работят, заедно по някои проекти - за това мисля че има? Пишете ми на ЛС, за да се обърка темата.

Много ти се радвам моето момче, но бих ти препоръчал преди бушкрафт, оцеляване и други подобни да наблегнеш на граматика и литература! Казано с думи просто - неграмотен си ! Вероятно за теб това не е особено важно, но не зле да умееш да се изразяваш, така че някой да те рабере какво точно искаш да кажеш !

In vino veritas, in aqua sanitas.

Принципите нямат никаква сила, ако не си добре нахранен.
Марк Твен

Офлайн

4

#40 28.07.2017 08:46:04

Галимунди
Незнайко в страната на чудесата

Регистриран: 29.03.2011

osobso написа:
Емос написа:

Много ти се радвам моето момче, но бих ти препоръчал преди бушкрафт, оцеляване и други подобни да наблегнеш на граматика и литература! Казано с думи просто - неграмотен си ! Вероятно за теб това не е особено важно, но не зле да умееш да се изразяваш, така че някой да те рабере какво точно искаш да кажеш !

Ончо май е кандидат за членска карта № 0002.
Да си прост е като да си умрял. За теб няма значение, обаче на околните им е тъжно.

Аз знам, че нищо не знам... като се замисля, даже кой го е казал и това съм забравил. - Димитър Шишманов

Аз, лично, от време на време, спирам да гледам картата, компаса и GPS-а, за да си погледна и в краката. smile - Неандерталец

Офлайн

3

#41 28.07.2017 09:47:43

Емос
Редови

Знаех си, че някой ще каже нещо за това че оставих пропуснатата дума "не"
Оставих я нарочно да разбера дали ще ме нападнете и да не правя много мнения само аз в темата,
така че @osobso не си прав, отново доказвате че не ме оценявате. Оправих се с Кольо, но с
Особсо изглежда не съм, казах да ми пишете на ЛС, за нередни неща и по въпроса, който няма
отговор, не излизайте от темата и не поправяйте за една пропусната дума или буква
ето това вече не е реално. Нали знаете, че не сме в училище? Всеки пропуска нещо на
компютрите, с глас може да не грешите, ама когато се пишат романи - например с клавиатура
се допускат грешки на 100%.

Орел пазител

Офлайн

0

#42 28.07.2017 13:04:19

Кольо
КорифееЦ

Опасявах се от такова развитие. Мисля, че има обективни причини за такъв словоред и изказ и макар и да са разбираеми не са оправдани. Но пък нека да не бъдем и прекалено взискателни, защото всекидневно се сблъскваме с подобни неща и то от хора при които нито е разбираемо, нито е оправдано като журналисти или депутати примерно.
Момчето внесе някаква свежа нотка в летните форумни засухи и си мисля, че ентусиазмът му и неподправеният му изказ можеха да бъдат понесени в името на присъщата ни добронамереност. smile

Ръдиард Киплинг

Офлайн

2

#43 28.07.2017 14:08:53

osobso
Сталкер

От: София
Регистриран: 27.05.2016

Емос написа:

. Нали знаете, че не сме в училище? Всеки пропуска нещо на
компютрите, с глас може да не грешите, ама когато се пишат романи - например с клавиатура
се допускат грешки на 100%.

Напротив момченце! В училище сме! Тук големи хора споделяме опита си и се учим един от друг!

Коле, глупаво е да се толерират простотия, глупост и неграморност. Знаеш го много добре и не съм съгласен с теб. Дай да го оставим да пише глупости само за да се внесе "Свежест" ! Траях го доста с надеждата да се спре, ама ми дойде в повече!

Последно редактиран от osobso (28.07.2017 14:16:08)

In vino veritas, in aqua sanitas.

Принципите нямат никаква сила, ако не си добре нахранен.
Марк Твен

Офлайн

2

#44 28.07.2017 15:00:04

kraychev
Редови

Регистриран: 18.08.2015

Не се сдържам wink
"Пишут нам много... Погубит нас всеобщая грамотность."

Not all those who wander are lost

Офлайн

1

#45 28.07.2017 17:53:39

Кольо
КорифееЦ

osobso, ее смятам да му ставам адвокат на момчето, но ще е много тъжно ако си видял само "простотия, глупост и неграмотност" в писанията му. Ако подхождаме с любов и внимание към онова, което стои зад изброените неща резултатът имаше шанс да е различен. Ти сам каза, че сме в училище. Е, за какво да се изключваме за глупости, питам?! smile

Ръдиард Киплинг

Офлайн

3
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff