J400 страната: - около 40 микрона; - твърда; - пореста - необходимо освен накисване от около 5/6 минути и постоянно поливане на камъка с вода; - не се дълбае лесно; - не отделя абразивно частици ако се използва лек до среден натиск; - оставя униформени и видими сравнително фини деруги; - подходящ за поддържане на вече заточвани и правилно използвани ножове - не го препоръчвам за поправки на повредени остриета, освен ако не искате да си загубите времето;
J2000 страната: - около 8 микрона; - много мека; - дълбае се лесно; - пореста - необходимо освен накисване от около 5/6 минути и постоянно поливане на камъка с вода; - отделя абразивни частици сравнително лесно и при лек до среден натиск; - оставя матов финиш с много фини деруги, който не може да бъде определен като полиран режещ ръб; - финишът и остротата след J2000 са достатъчно добри за всеки нормален кухненски нож от неръждаема стомана с въглеродно съдържание около 0.5% и твърдост по роквел около 55;
Life is GOOD! http://www.youtube.com/user/stefanwolf88