XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 27.02.2011 11:46:29

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

Впечатление от поръчка

Не знам дали тук е най-правилното място, но като че ли да. wink

Искам да споделя мнение за поръчка от онлайн-магазин. Аз по принцип почти не съм поръчвал по Интернет (с изключение на 2-3 неща, и то с помоща на други хора, вкл. и от форума).

Бях приятно изненадан от реакцията на екипа на Stayaliveshop. Преди време ги попитах за един артикул на Колд стийл (брадвичка), който те по принцип не предлагат на сайта си. Отговориха ми, че го нямат, но го доставиха - в смисъл специално за мен една бройка. И на съвсем нормална цена!

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#2 27.02.2011 12:16:01

duvi
Редови

От: София
Регистриран: 10.02.2010
Уеб-сайт

Отг: Впечатление от поръчка

Мдам Георги от Stayalive е един страхотен човек и търговец. Малко останаха такива хора които да знаят, че клиента е важен. Колкото и пъти да съм поръчвал неща от него винаги съм бил доволен и от отношението и от всичко. Малко останаха такива търговци ...

[url]http://www.paracord-bg.com[/url]

Офлайн

0

#3 27.02.2011 14:13:42

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Присъединявам се към горните две мнения - няколко пъти съм поръчвал от стейалайв, и винаги съм бил приятно изненадан от бързото и професионално обслужване.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#4 27.02.2011 17:37:02

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Да, Стейалайв са рядко срещано коректни търговци! Всичко правят като за приятели! За мен примерно специално поръчваха Мора Класик 2/0 и Ножът-кука на Мора. Освен това имаше грешка в началото, и ми пратиха Мора Класик 2, вместо 2/0, а след това ми изпратиха и нея, без да я плащам! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#5 27.02.2011 22:20:17

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Това, което не харесвам на онлайн магазините е, че не работят с Български пощи, а само с куриерски фирми, като по този начин се хвърлят излишно пари на вятъра за доставка. Мисля, че има покупки които спокойно ще минат по пощата без да се повредят или изчезнат. Така, както пазарувам от чужбина и доставката ми пристига с пощата, така би трябвало и да е с Бг-фирми. Вместо 5-6 лв. за доставка можеш да минеш с 2-3 лв. 
Относно Стеиалив и аз съм доволен от тях. Жена ми беше платила на куриера, без да знае, че и аз съм платил вече, и хората ми върнаха парите без проблеми и по най-изгодния за мен начин!

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#6 27.02.2011 22:37:03

duvi
Редови

От: София
Регистриран: 10.02.2010
Уеб-сайт

Да колега, така е - от чужбинско нещата идват с пощата, но там рядко може да има алъш-вериш smile. Когато например на писмото пише ROYAL MAIL ... малко хора ще се се престрашат да го отворят и да пипат ... А нещо пратено от Варна до София не им пука и го пипат, щото знаят, че никой нищо няма да им направи. А ако случайно има проверка, то тя ще мине ей така: давам ти пример - поръчвам от Англия редовно - пратката ми е на точно втория ден в клона на пощата и си я взимам ... На жена ми майка и, изпрати 4 калъфа за гумите на бебешката количка от Пазарджик до София, че ги забравихме. Жената за да не ни товари с 4 лв за "Спиди" реши да ги пусне с Пощата, е да, но ги чакаме повече от 64 дена. И когато бабата отишла да пита защо нищо не сме получили - жената от пощата и казала - "-ами  принципно малките пакети ги мислят за подаръци и ги крадат..."  Ето за това предпочитам 4 лв. и след един ден да имам нещо, от колкото за  1.3 лв. да чакам 1 седмица. Аз като търговец бих пускал нещата през пощата, но само при предварително плащане. Клиента да си поема риска !

[url]http://www.paracord-bg.com[/url]

Офлайн

0

#7 14.03.2011 21:21:21

gavra74
Редови

От: от 01.07. - кореняк варналия
Регистриран: 24.08.2010
Уеб-сайт

mchervenkov написа:

Това, което не харесвам на онлайн магазините е, че не работят с Български пощи, а само с куриерски фирми, като по този начин се хвърлят излишно пари на вятъра за доставка. Мисля, че има покупки които спокойно ще минат по пощата без да се повредят или изчезнат. Така, както пазарувам от чужбина и доставката ми пристига с пощата, така би трябвало и да е с Бг-фирми. Вместо 5-6 лв. за доставка можеш да минеш с 2-3 лв. 
Относно Стеиалив и аз съм доволен от тях. Жена ми беше платила на куриера, без да знае, че и аз съм платил вече, и хората ми върнаха парите без проблеми и по най-изгодния за мен начин!

Ами според мен е в удобството. Куриера ти идва на крака като изпращаш и поучаваш, доката за родните пощи (дано по-скоро ги закрият) е необходимо търпение докато пристигне и огромно търпение докато се занимаваш със служителите за да си получиш пратката.

Психолозите съветват, когато някой много те е нервирал да броиш до 10 наум... И после да му вкараш един между зъбите - тъкмо ще се е отпуснал и няма да го очаква

Офлайн

0

#8 14.03.2011 23:16:27

mchervenkov
Редови

Регистриран: 17.12.2009

Кво ме бърка като куриера така или иначе не може да намери адреса  wink, пак трябва да ходя до площада. Пък в крайна сметка трябва ли да храня един куп лежеци. Пратка от Франция 2евро, пратка от София 5 лв. Да не съм луд? tongue

Мързелът е подсъзнателна мъдрост.

Офлайн

0

#9 15.03.2011 09:53:05

UNIOR
Редови

От: Казанлък =>>> Габрово
Регистриран: 26.03.2010

Всъщност има един малък пиниз за да "изработите" пощите, така че пратката да не ви се изгуби и да пристигне на втория ден.
Пускате с препоръчана пратка, на същата се поставя бар код, чрез който в случай на "изгубване" може да бъде проследена, струва около 1-1.5, зависи от обема, говоря за пратките до килограм.
И още нещо което съм сигурен, че никои от вас не знае. Български пощи предлагат като услуга ,  така известния и удобен "наложен платеж". Само дето в Български пощи този термин е известен под друго име - "Обявена стойност".
Да, другото удобство е, че куриерите доставят до вратата нещо което пощите не предлагат, Но за да не се разкарвате до централната поща, на пратката пишете пощенския код на месния, квартален клон или на най-близкия ви и удобен такъв.
Пускал съм препоръчани пратки от Габрово до София и до Бургас, нямал съм никакви проблеми, пристигат на другия ден, на -късно на третия и то, ако съм пуснал писмото след 14.00 часа.

А в момента цените на Български пощи са далеч по-добри от тези на куриерите - почти на половина.

Русен Мочуков

Офлайн

0

#10 15.03.2011 09:58:19

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

За евтини и лесно заменими неща - няма спор! Но ако искам със сигурност даденото нещо да пристигне, и да няма проблеми с него - куриер!

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#11 15.03.2011 11:39:49

UNIOR
Редови

От: Казанлък =>>> Габрово
Регистриран: 26.03.2010

Няма значение от стойността , ако е препоръчано - няма никакъв проблем. smile
До сега пратка не ми се е губила.
Единствения път, когато се изгуби пратка, беше един медальон за колега в Казанлък. Пратката беше обикновена ииии няма и да се появи, щото си викам е къде го е, - няма де да го изгубят.

В се пак Не бъдете предубедени. smile

Русен Мочуков

Офлайн

0

#12 15.03.2011 11:47:13

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Абе с препоръчани и аз напоследък съм нямал проблеми, в интерес на истината. Напоследък май са пооправили услугите, защото някога имаше и такива проблеми. Но примерно ако направим сметка, един среден плик (с "балончетата") струва 50 и няколко стотинки, пратка с тегло 200-300 грама ще е близо 2 лева поне, и баркода 1.50 - нещо към 4 лева. С куриер ще е 7-8 лв примерно. Той обаче ти идва на крака, и е май доста по-бързичко. Просто всяка услуга си има и предимства и недостатъци. Може всеки да си направи сметката. wink

Офлайн

0

#13 15.03.2011 15:00:13

efond
Редови

Регистриран: 29.04.2010

Да така е, често пазарувам и общо взето правилото при спииди или еконт е да се поръчва офис-офис, за да е най-евтино и удобно. Другото което е, трябва да висиш в къщи, да чакаш пратката, а така отиваш когато ти е удобно и си я взимаш. На мен също ми е губена пратка с пощите, но беше обикновена поръчка. А препоръчаното, мисля че е 0,50лв.

Офлайн

0

#14 15.03.2011 22:18:02

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

ми на мен най-пресния пример ми е от преди седмица, стефан чаков ми прати още един чакмак(преди 2 седмици) но така и не дойде  big_smile

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#15 15.03.2011 22:52:59

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Аз лично предпочитам куриерите (Спиди и Еконт) - идват ти на крака, доставят ти на крака, правят наложен платеж - повече какво може да се иска, за хора като мен. На мен денят ми е разписан почти по минути за 2 седмици напред, и времето и нервите, които ще похарча, за да отида до пощата, ми се компенсират от 1-2-3 лева разлика в доставката.

От друга страна, ако човек има повечко свободно време (студенти например) и стоката е с ниска стойност, препоръчаната услуга на пощите си работи съвсем добре - ползвам я служебно.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff