XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 12.02.2017 23:20:37

marcinkov
Блокиран

Регистриран: 13.09.2016

Hazard 4 Tonto Mini Messenger Bag

След атентатите от 9/11 се наблюдава увеличаване на популярността на така наречените милитъри продукти, придобили в последствие наименованието тактически. Въпреки военната им насоченост тези продукти се отличават с добър дизайн, качество и функционалност съвместими с ежедневното им използване за цивилни цели. Ще ви представя един от тези продукти на компанията Civilian Lab в чието портфолио влиза бранда Hazard 4 - Hazard 4 Tonto Mini Messenger Bag

Чантичката пристига заедно с презрамка за носене през рамо и каталог на фирмата. Както се казва чантата изглежда професионално и здраво изработена още от "кутията" и създава страхотно впечатление. Някои от снимките са от интернет за което се извинявам предварително:

036755052-big.jpg?r=0

036755053-big.jpg?r=0

Чантата спада към така наречените Messenger Bag, което на български би прозвучало малко неуместно като пощенска чанта, но си е чисто и просто чанта за ежедневно носене. Цветовете в които се предлага от производителя са - черен, coyote tan(тактически цветове) и по-скъпия вариант с камуфлажна разцветка. Изработени са от най-добрия материал за този тип продукти DuPont® Cordura® 1000D, здрав и надежден материал с много добра здравина и износоустойчивост. Размерите са както следва (19 x 25 x 10 cm).

Отгоре на чантичката е дръжката за носене чието ядро е от найлон тип кордура, а то е обгърнато от гъвкав подобен на гума материал на дупки спомагащ за по-добро сцепление и охлаждане на носещата ръка. Много добре изработена дръжка и много приятна на допир.

Дръжката отгоре:

036755021-big.jpg?r=0

Дръжката отдолу:

036755019-big.jpg?r=0

Отпред на чантата е разположен предния джоб с два ципа за отваряне. Отвътре има ивица от велкро за закрепяне на различни модулни приспособления и разделител с велкро за второто отделение на джоба.

036755023-big.jpg?r=0

Отпред на лицето на така наречения "капак" е разположено правоъгълно велкро отделение за залепяне на различни видове нашивки и инициали. Под него материала от който е направена предната част наподобява винилово покритие, поради това че тази част от предната предния "капак" ще бъде най-често използвана и ще понася сериозно износване. Много добро решение между другото.

036755015-big.jpg?r=0

Задната част има две забележими особености:

Първата е лента за закрепяне към колан с велкро, но поради тежестта на чантата не смятам че ще е удачно да се използва за носене на колан, а по-скоро ще се използва за закрепяне към Molle системите за закачане.

036755017-big.jpg?r=0

036755025-big.jpg?r=0

Втората е скрит заден джоб с велкро затваряне, който продължава по продължение на цялата задна част на чантата и е доста тънък и затова би бил подходящ за документи или карти. Също може да се скрие и малък пистолет, все пак чантата е тактическа.

036755027-big.jpg?r=0

Отпред се намира и закопчаващата катарама, тя е доста широка и добре направена. Може да се отваря с една ръка с отчетливо щракване. Наличен е и бутон върху нея за заключване, който е едно много добро хрумване. Снимките са от Интернет.

036755055-big.jpg?r=0

036755057-big.jpg?r=0

Предния капак има друг джоб от вътрешната му страна и също се затваря с велкро лента и също така е подходящ за документи и карти.

036755788-big.jpg?r=0

Под капака е разположена и частта за закрепяне посредством Molle система.

036755042-big.jpg?r=0

036755029-big.jpg?r=0

Тази Molle част представлява всъщност капак с два ципа който пада при отварянето им и се открива предната скрита част от чантата с множество различни отделения под формата на органайзър в които да разположите каквото ви душа иска. Капака се поддържа от две найлонови ленти. Те не му позволяват да падне до долу и така се открива и частта с прозрачното покритие предназначена най-вече за карти, които аз използвам за медицински джунджурии.

036755031-big.jpg?r=0

036755033-big.jpg?r=0

036755799-big.jpg?r=0

036755038.jpg?r=0

Главното отделение се достига посредством двата му ципа за отваряне:

036755040-big.jpg?r=0

То има няколко интересни особености. To има достатъчно място за малък таблет, но все пак мястото не е толкова голямо. В него има и две малки странични джобчета в които аз си държа кутийките с батерии. Джобчетата са тънки и могат лесно да се приберат по-навътре при поставяне на по-обемист предмет. Снимките са от интернет.

036755058-big.jpg?r=0

036755060-big.jpg?r=0

Наличен е и разделител с велкро закрепяне, както при чантите за фотоапарати и може да служи за разделяне на компактен фотоапарат от обектива му или други приспособления.

036755061-big.jpg?r=0

От двете страни на чантата също има интересни приспособления. Има две двойки пластмасови рингове от двете страни за закачане на презрамката съответно за ниско и по-високо носене. От дясната страна фронтално има още хоризонтални Molle закрепвания:

036755050-big.jpg?r=0

От ляво има страничен джоб с два ципа и вертикална мрежа от Molle. Страничния джоб е с две отделения и спокойно може да побере кенче от безалкохолно. Отвън и отдолу на джоба има и приспособление за закачане на ключове, фенерче и други подобни.

036755048-big.jpg?r=0

036755845.jpg?r=0

Презрамката е удобна и в общи линии стандартна за този тип чанти за носене. С пластмасови скоби за закачане, които издават леко неприятен звук при носене.

036755064-big.jpg?r=0

036755063-big.jpg?r=0

В заключение ще кажа че качеството на изработка и материали е едно от най-добрите на пазара. Имал съм подобeн вариант Neatferak в изпълнение на Maxpedition и смело мога да кажа че модела на Hazard 4 го превъзхожда като качество на Кордурата както и от към функционалност и отделения. Страхотно чанте за града в което може да събереш всичко необходимо свързано с ежедневните нужди, че и от горе.

Офлайн

3

#2 13.02.2017 12:51:38

Niki
Редови

От: Перник, но живее в София
Регистриран: 29.06.2015

Отг: Hazard 4 Tonto Mini Messenger Bag

Страхотно ревю. Предвид многото "боклуци", които мъкна в града такава чантичка е точното нещо, което ми трябва. Имах една по-малка на Ташев, но ми отесня. Ако може малко информация за цени и от къде я поръча на ЛС ще съм благодарен.

Работа ли е, не ми го хвали...

Офлайн

0

#3 13.02.2017 18:59:23

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Ако мъкнеш много "боклуци" - този модел също вероятно ще ти е тесен, така че се огледай за по-големия модел - Kato. Допълнителен плюс е, че Като-то събира и 10.1 инчов таблет. Аз Тонто-то го ползвам за да си държа лятото в него нещата, дето зимата са ми в джобовете на якето - ключове, документи, портфейл, нож, телефон + още 2-3 джунжурии (мултитул, аптечка, фенерче, очила, спрей). С това горе-долу си я напълнил чантата.

Като-то има доста повече място, но пък като го наблъскаш - става тежко за носене smile Абе няма вечен кеф. Най-добре се обадете следващия път като се виждате с Бай Кольо да ти ги покажа и двете и вече ти да си решиш коя повече ти върши работа.

И да - и двете издават гаден скърцащ звук (от катарамите на презрамките) при ходене, най-вече когато са по-тежко натоварени. Иначе - без забележки. Материали, изработка - всичко им е на 6+. Е, за съжаление и цените са им на 6+ sad

В България в момента ги внасят май само стейалайв. Камуфлажа спряха целия внос на Хазард4, защото поради високите цени не успяваха да ги продадат. Та номера е да дебнеш някое намаление, я в Амазон, я в Ибей. На сайта на Хазард4 също правят стабилни намаления от време на време (Коледа, 4 Юли). Аз така си взех Като-то - 40% намалено за 4 Юли.

Също нещо важно - камуфлажните модели (ATACS, MultiCam) са прозведени от 500D кордура, докато стандартните цветове са от 1000D.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

1

#4 13.02.2017 19:28:02

marcinkov
Блокиран

Регистриран: 13.09.2016

Аз също ползвам Kato зимата, защото има значително повече място за ръкавици, шапка, а защо не и дебел чифт чорапи. Не тежи чак толкова, но определено поскърцват катарамите. Не са никак евтини, но пък за сметка на това са доста качествени. Предното отделение провисва, когато се понатовари, но перфектно щастие няма. Тук по-удачния избор е Rush Moab 6.

Офлайн

0

#5 14.02.2017 12:01:17

Niki
Редови

Благодаря за мненията! Като цяло боклуците са ми разделени на две части - за чантичката и раницата. Като раницата обикновено я нося, но понякога я оставям и малка част от нещата отиват в чантичката. В момента нося един  китайски боклук и като размер ми е добре (май е малко по-малък от Hazard 4 Tonto Mini). Така, че Kato май ще ми големее. А и ако чантичката натежи прекалено много бих предпочел раница.

Но друго си е да видя на живо да преценя. Да ще звъннем за по бира ако се виждаме с адаша или друг съфорумец.

Цената ми идва дебела и май и аз ще дебна в нета за промоции.

Офлайн

0

#6 15.02.2017 21:19:56

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

В момента в щатския амазон е намалена на 54$. Ако имаш другарче което живее там (да ти я донесе като си идва, че да не плащаш шипинг и ДДС) - си заслужава.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#7 16.02.2017 10:37:51

Niki
Редови

Мерси отново за инфото. Като цяло не спешно и в момента съм в процес на оглеждане на варианти. Ако окончателно се спра на този вариант и реша да е от щатите вероятно ще ползвам брат ми, но не знам кога той ще си идва.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff