XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#46 13.01.2011 14:54:54

zdravkokomitov
Редови

Регистриран: 14.03.2010

Отг: Ушаф

Искам да уточня за протокола: току що идвам от много голяма неприятност, почти не ме прегазиха, може би за това реагирам прекалено остро, но вече няма как да го оправя, в тази говорилня е така.
Съжалявам за тона! Извинете ме че съм остър!

Офлайн

0

#47 13.01.2011 15:08:54

vanjo
Редови

Регистриран: 07.12.2009
Уеб-сайт

Здравко не съм искал да те обиждам, заяждам или да смяташ че си търся "нов" Хобо. Всеки може да има лош ден. Що се отнася до въпроса ми той беше просто да разбера колко и какъв опит имаш със спални чували тип мумия.  Аз за това казах, че в крайна сметка е въпрос на лични предпочитания.

[url=http://www.bushcraftbg.com/forum/index.php]BushcraftBG[/url]

Офлайн

0

#48 13.01.2011 17:25:50

zdravkokomitov
Редови

Нямате си представа как съжалявам! Още веднъж ИЗВИНЯВАЙТЕ!!!
Стояне, моля те, хайде в коша, само развалих хубавата работа!

Офлайн

0

#49 13.01.2011 23:48:27

zdravkokomitov
Редови

Благодаря ти Стояне! На глупостите тук им е мястото,а аз от глупост неможах да стана "Глупак на Републиката"

Офлайн

0

#50 14.01.2011 08:40:43

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Глупости, Здравко! Тука глупави хора няма! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#51 22.02.2011 19:47:47

Green
Редови

Интересен и нов за мен метод показа и за палене на огън със сгъстен въздух - Fire Piston. Някъде в Югоизточна Азия го практикували с бамбукови пръчки или кухи кости.

ще можеш ли да опишеш повече този метод че не съм го гледал пък ме се струва интересен

Офлайн

0

#52 22.02.2011 20:51:18

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Уеб-сайт

Green написа:

ще можеш ли да опишеш повече този метод че не съм го гледал пък ме се струва интересен

Green, google има доста инфо по въпроса! wink Иначе пак отиваме в офтопика...

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#53 22.02.2011 21:36:00

tirex
Редови

От: Хасково
Регистриран: 05.12.2009

Ето това е метода за палене на огън със сгъстен въздъх виж клипа от линка-  http://www.stayaliveshop.com/item.php?id=304

Офлайн

0

#54 24.02.2011 07:10:13

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

Алиботуш, Мусала,... и не се знае още колко.... подписвам с две ръце да им сменим имената с български sad

Последно редактиран от RELAX (24.02.2011 08:55:43)

Memento mori

Офлайн

0

#55 09.03.2011 19:46:55

zoso
Гъба отровна

Регистриран: 08.06.2010

bobber написа:

зосо наистина може да замръзне ама не е фатално,слагаш в гащите за 10 мин. и готово  big_smile

lol  lol  lol  lol  lol  lol
А ако снощи си ял боб с кисело зеле, може и за по-малко минути да стане!  lol  lol

Edit RELAX: Колеги, Вашите мнения бяха преместени, поради неспазване на Правилата.
В блога на Xenos съществува Live Chat ,от който спокойно можете да се възползвате!!!

Последно редактиран от RELAX (09.03.2011 21:55:24)

Офлайн

0

#56 09.03.2011 20:06:02

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

а пък аз мисля че или ще се запУти стъклото или ще отаже завинаги  lol

Edit RELAX: Колеги, Вашите мнения бяха преместени, поради неспазване на Правилата.
В блога на Xenos съществува Live Chat ,от който спокойно можете да се възползвате!!!

Последно редактиран от RELAX (09.03.2011 21:55:02)

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#57 11.03.2011 12:05:17

samotniq valk
Дразнител

Регистриран: 10.04.2010

Стояне, кое точно е издребняване? Това, че ми посочва един абсолютно неработещ вариант и аз му посочвам защо не може да бъде приложен на практика ли?

Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.

Офлайн

0

#58 10.03.2011 23:04:19

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

samotniq valk написа:

Край магистралата Венеция - Флоренция са тези невзрачни фермички. Срещат се тук-там между хубавите стопанства.

Мхм, да беше казал Южна Италия, да ти повярвам, ама Венеция, Флорениця, Торино и прочие - I hardly doubt it. Ама нейсе, не това е темата на разговора.

samotniq valk написа:

Обстоятелствата го налагат и всеки случай трябва да си е отделен. Преди години имаше случай в едно от нашите села, където застреляха вълк,който започна да напада допитъка и дори влизаше в селото. Забравил съм подробностите, но имаше такъв случай. Е, тези хора какъв избор друг са имали?

Много трогателно, но не отговаряш на въпроса ми - кой е оторизиран и има знанията и опита да определи кога едно животно е за отстрел. Да не стане като с мечката, дето я гръмнаха миналата година в Родопите, пък се оказа че това май не била съвсем същата мечка, май.

samotniq valk написа:

Скептичен съм към всякакви програми и не мисля, че и тази ще има практически ефект, дано греша. Защото пак не схванах какво точно се цели с нея и каква е практическата полза. Безброй изисквания

Верно ? Наличие на овчарски кучета, здрава кошара и лампа пред кошарата ? Ти сериозно ли ?

samotniq valk написа:

И като си пасъл козите на дядо си, какво би станало, ако вълк отмъкне коза на стареца? Или мислиш, че това е невъзможно? Като има две-три кози, за него една е голяма загуба. Или ще я преглътне с лека ръка.

Ясно, значи утре някой като ме засече с колата - излизам и стрелям на месо, така ли ? Или може би има малко по-разумен и не толкова емоционален подход, мхм ?

samotniq valk написа:

Ти може и да си пасъл кози, ама още колко са като теб? Или повечето смятат, че хората по селата са втора ръка.

Цар си в това да изказваш предположения, и после запалено да се самооборваш. Би ли ми казал къде в цялата дискусия някой нарече хората по селата втора ръка ?

samotniq valk написа:

А тезата си съм я изложил по-горе съвсем синтезирано, върни се и я прочети

Ми не, нямаш теза. Имаш няколко антитези, което не е баш съвсем същото.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#59 10.03.2011 23:06:34

bobber
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 17.12.2010

самотен знаеш че в българия почти няма градско население  big_smile
мисля че тази тема е подходяща да кажа....
преди няколко седмици говорих с един приятел от градските алпинизи  big_smile
та ми разказа за документално сериалче което е гледал
става въпрос за чернобил 25години след инцидента всички знаем за какво става въпрос
територия която не мога да кажа в момента колко голяма(но голяма) е била оградена и със строга охрана
и след 25 години влизат хора за да видят за какво аджеба става въпрос
и откриват че вътре флората и фауната са в разцвета си
дивеч сякакъв тревопасни,хищници и така нататък разбрахте идеята
при замервания се установява радиация 4 пъти над нормата но при проба от животните не е намерено нищо обезпокояващо.
за мен това значи че природата се оправя и без човека  big_smile
и реплики от рода "видители ако не сме ние хората да потдържаме популацията на дивеча щяло да стане незнам си кво" за мен са пълен булшит(крастоска м/у питбул и ши тсу)

Най-добрия нож за оцеляване е този , с който разполагаш в критичния момент -slaf40

Офлайн

0

#60 10.03.2011 23:10:49

samotniq valk
Дразнител

Регистриран: 10.04.2010

Хубава теория, само дето показва, че хал хабер си нямаш от селско стопанство.
Вълкът тази овца, дето я отвъмкал цял живот ли ще я яде или ще се върне пак в селото за нова, я помисли? Не съм убеден, че ще удуши цялото стадо, но дори и така да е. В селото има и други стада, а той ще се научи, че в кошарите има лесна плячка. А и нали ще компенсирате селянина с ново стадо. Я ме светни как се сменят овце с прасета. Виждал ли си кошара за овце и кочина някога? Или мислиш, че селянина ще знае коя точно вечер мечката ще се върне и тогава ще направи подмяната?
Мерките, викаш са приложими и за семейство порови. Я да видим как точно на практика ще попречат на белка да отмъкне пилетата? Куче, да. Решение е. Но не винаги помага и ти го казвам от личен опит.
И изобщо какъв е проблемът, ако понякога се отстрелват хищници?

Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff