XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#31 29.12.2010 00:28:45

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

Отг: Ушаф

В този форум целта не е да се изпитваме. Аз лично се засегнах, че на Коледа получаваме "благословията на Аллах". Аз чистосърдечно Ви поздравих за празника, а се възбудиха такива дебати, че чак съжалявам! Уважавам твоят брак и чувства, но нали знаеш какво ни е оставила историята и колко трудно можем да се оттърсим от това! В поста на Zoso прозираше цинизъм, което ме накара да "рипам". Пък сеир да гледаме - на никой не е нужно. Сега достатъчно сеир има в държавата , че чак ми се повръща.

Windwarrior, и аз нямам нищо лично.  Най-добрите ми приятели са мюсюлмани и много ги уважавам! Въпроса е принципен.

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#32 29.12.2010 00:41:32

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

RELAX - друже, историята за това е история, защото е в минало време. Ако погледнем достатъчно надълбоко в историята имаме достатъчно поводи да мразим доста хора:

- турците - по дифолт
- гърците - Василий II, Междусъюзническата война
- сърбите - съюзничеството им с турците, Западните покрайнини
- румънците - Междусъюзническата война, Северна Добруджа
- руснаците - Задунайская Губерния, комунизма
- германците и австрийците - Берлинският договор, две национални катастрофи
- монголите - прогонват ни от Велика България
- македонците - щото не ни кефат

Е, кого ни остана да обичаме, друже ? Помни историята, но живей в настоящето. Другото е от Лукавого.

П.С. Родът ми по майчина линия са преселници от Беломорска Тракия, заради турските кланета там. Може пра-дядото на жена ми да е клал моя пра-дядо. Трябва ли да мразя всички турци ?

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#33 29.12.2010 00:48:37

samotniq valk
Дразнител

Регистриран: 10.04.2010

Момчета, приканвам ви да не обръщаме форума на поле за религиозни и етнически спорове. Подкрепям windwarrior, но не тук е мястото за такива дебати. Лично аз не виждам нищо обидно, ако мюсюлманин ни проздави за Рождество и ни пожелае благословията на своя бог Аллах. Напротив, дори смятам, че е висша форма на толерантност, но пак ви приканям да спрете с ненужните заяждания по темата. Все пак е Коледа

Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.

Офлайн

0

#34 29.12.2010 00:55:52

RELAX
Модератор

Няма значение. Аз не мразя никой! Аз се подразних от един конкретен пост... Ама май не ме разбра и се засегна лично!

Ти се включи и разясни много твои виждания, които и аз споделям.

За Нова Година няма да Ви поздравявам. cool  cool  cool

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

Офлайн

0

#35 29.12.2010 10:13:52

Black Wolf
Бял индианец

Регистриран: 04.12.2009
Уеб-сайт

samotniq valk написа:

Момчета, приканвам ви да не обръщаме форума на поле за религиозни и етнически спорове. Подкрепям windwarrior, но не тук е мястото за такива дебати. Лично аз не виждам нищо обидно, ако мюсюлманин ни проздави за Рождество и ни пожелае благословията на своя бог Аллах. Напротив, дори смятам, че е висша форма на толерантност, но пак ви приканям да спрете с ненужните заяждания по темата. Все пак е Коледа

Абсолютно съм съгласен. Лично аз не съм православен, изобщо не съм християнин, което не ми пречи да общувам с християни. Доста често пиша в съответните християнски клубове (напр. в Дир-а) и се разбираме с хората там, нищо, че съм езичник и по много въпроси имаме противоположни мнения. wink

To strive, to seek, to find, and not to yield

Офлайн

0

#36 29.12.2010 16:25:01

zoso
Гъба отровна

Регистриран: 08.06.2010

RELAX, извинявай ако съм те подразнил с думите "Мир вам". Истинският им смисъл е "Нека смиреността,  да бъде ваш най-голям добродетел". Когато нищо не ти тегне на душата - означава, че си спокоен и тогава можеш да правиш Добро на всички Синове и Дъщери човешки. Нещо като поговорката "Който пее - зло не мисли". А това, че поповете го пеят над главите на умрелите си е чиста случайност, повервай ми big_smile.
Колкото до останалите религиозни... хм... щуротии...
Християните го наричат Бог, мюсюлманите -Аллах. Значението и смисълът на двете думи е едно и също.
Колкото до Иисус Христос - Според християнската религия Той е Синът, Спасителят. Според мюсюлманите - Той е Четвъртият пророк и е един от най-почитаните в религията. Според съвремените историци - той не е бил единствения хахо в Римската империя. Документирано е, че по това време е имало поне четирима подобни "пророци", които са бръщолевели наляво-надясно и са бунтували хората в далечните провинции.
В поста си ни най-малко нямах намерение да бъда циничен. Щом не искаш благословията на Бог, па макар и наречен с друго име - твоя воля. Никой няма да ти се обиди smile

А сега предлагам на Стоян да поизчисти темата, защото прав е Самотния Вълк - "... да не обръщаме форума на поле за религиозни и етнически спорове." . За подобни теми има достатъчно други форуми в огромния Интернет.

Офлайн

0

#37 29.12.2010 16:28:46

zoso
Гъба отровна

Регистриран: 08.06.2010

Okdalf написа:

В едно старо руско анимационно фюлмче се казваше "Момчета, хайде да се помирим. tongue

Дааааааа  big_smile - Котаракът Леополд - "Ребята - давайте жить дружно!"

Офлайн

0

#38 29.12.2010 17:53:06

Yavor
Редови

От: София
Регистриран: 14.10.2010
Уеб-сайт

Малееее, как сте се подкарали! Между другото, преди 5 дена изпратих и втория си дядо, докато го опяваше попът поне 5 пъти каза "мир вам", определено беше адресирано към нас, а не към покойника, не видях някой да го възприема като лошо пожелание wink
А тук какъв кучи студ еее... -10, усеща се като -18, да ви имам проблемите yikes  lol

Един е Айляк и Мохабет е негов пророк!

Офлайн

0

#39 29.12.2010 22:12:19

RELAX
Модератор

Zoso, приемам извиненията ти и искам да вкарам малко яснота, за всичко което се случи по-горе.

Незнам аз ли съм грешният или, ... ама някак си като пишеш постовете си звучиш остро и неразбираемо в първоначалният момент. И такива като мен "рипат"! Сега като чета предпоследният ти пост, сякаш намирам друг човек. И преди и сега ще го кажа, че явно си умен човек и с много познания, но изразявайки се кратко и крайно възбуждаш у някои от нас негативни емоции, а после всичко се изяснява, че не е така./Помниш дебатите за капаните.../ Така и тук, след две страници писания успяхме да се уточним "кой-кой е и за какво се бори"/ И пак си оставаме съмишленици. /надявам се!/
Аз си вземам поука, но ако ме разбираш правилно, и без да те засягам, направи го и ти! smile  За всички ни ще е по-добре.

Поздрави и весели празници! wink

Офлайн

0

#40 30.12.2010 17:10:40

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Сега се връщам от заледените пътища на родината ни, и виждам, че и след мен доста е продължила дискусията! Да, ще почистя темата малко по-късно, но тъй като постовете не са съвсем безсмислени, ще ги преместя в Кошчето. Между другото обмислях дали за в бъдеще да не затривам при първа възможност постове, предразполагащи към дебати на религиозна, расистка, националистическа и т.н. основи!

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#41 30.12.2010 17:30:34

windwarrior
Зла Гад

xenos написа:

Между другото обмислях дали за в бъдеще да не затривам при първа възможност постове, предразполагащи към дебати на религиозна, расистка, националистическа и т.н. основи!

С две ръце заставам зад идеята. За да няма мрънкане "...ама аз не знаех" - може да го включиш и в правилата на форума.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#42 30.12.2010 17:34:03

Dakota
Редови

Регистриран: 15.02.2010

Тука си имаме достатъчно неща,които ни обединяват,че да тръгнем да се караме заради религия или политика.Това е глупост просто!
Бих се радвала ако съумеем да водим полезни дискусии,ако и да сме на различни мнения!От това само можем да се обогатим!

"Mitakuye Oyasin"

Офлайн

0

#43 30.12.2010 17:38:31

windwarrior
Зла Гад

Тъй де, нали това предлага и Стоян. Всякакви постове с религиозна или политическа окраска да бъдат немедленно изтривани, а авторите подобаващо порицавани smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#44 13.01.2011 14:41:09

zdravkokomitov
Редови

Регистриран: 14.03.2010

Не съм тръгнал да споря с никой, защото не съм чул за спечелен спор, а за спечелени нерви и неприятели. Изказах лично мнение, което не държа да наложа. Мумията която пробвах е на сина ми, на четвъртия час излязох от нея, може би аз предпочитам по голямото пространство, въртя се много и често ставам когато съм сред природата. Тази мумия действително е с цял цип и можела да се сдвоява с другия му чувал, но определено не е за мен. Моите чували определено не са български, все пак са секънд хенд, но хапливата забележка просто няма получател!
Жалко момчета, ако търсите замесник на Хобо аз определено не ставам!
По въпроса какво се е наложило на пазара е и също голяма доза маркетинг, не бих се набъркал в материя която не ми е ясна, но личния опит наистина е единственото ценно нещо за мен, нещо което не съм пробвал изпитал сам  е празна работа да коментирам, нямам нито времето нито желанието за това.
Беше ми изключително драго!

Офлайн

0

#45 13.01.2011 14:47:09

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Здравко, не бързай толкова да се обиждаш! Сигурен съм, че хората са оценили опита ти, а Ваньо просто изказва пък своя! Ако човек вярва, и държи на своето си, няма никакво значение какво му говорят останалите. Тяхната работа е просто да си изберат кого да послушат! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff