XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#16 13.11.2010 12:18:35

xenos
Modern Abo

От: Дивдядово, Шумен
Регистриран: 06.10.2010
Уеб-сайт

Отг: Ушаф

Просто ме помолиха да преместя мненията! wink Иначе рано или късно всички ще сме тук. Аз даже съм те изпреварил! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#17 28.12.2010 10:09:53

zoso
Гъба отровна

Регистриран: 08.06.2010

Бъдете здрави през цялата година и имайте много Добро. Мир вам и радвайте се на благословията на Аллах и на благата му! Ако си направил добро - мълчи; ако са ти направили добро - разкажи!
Честито ви Рождество Христово!

Офлайн

0

#18 28.12.2010 20:49:43

RELAX
Модератор

От: Шумен
Регистриран: 13.03.2010

zoso написа:

-... Мир вам и радвайте се на благословията на Аллах и на благата му!...

Zoso, какъв Аллах - какви пет лева ??? Говорим за чисти християнски добродетели, празници, доброта, нормални и човешки пожелания. На теб или празниците са ти дошли в повече или туршията... hmm

Имам чувството, че понякога нарочно пишеш постове зада възбудиш негативното ни отношение към тебе и сякаш те е яд на всичко което ни /те/ заобикаля? А в други твои постове си личи, че има съдържание под "керемидите и тарабите" над раменете ти! Просто немога да те разбера! Аз не се ядосвам, а всичко това го приемам с  smile /усмивка/ и  hmm /неудомление/, но всичко това което го правиш е някак си много обидно!!!

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."

Офлайн

0

#19 28.12.2010 22:50:16

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Айдеее, пак го обърнАхме на чат. Ако вместо Аллах, zoso беше казал Буда или Заратустра, пак ли така щяхме да рипаме ?!?!? Айде моля ви се да включим и втората сигнална система, първата че работи вече видяхме.

П.С. Няма такъв филм като християнски добродетели. Има просто добродетели.

П.П.С. Започвам да се чудя дали всъщност съм си на мястото в този форум.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#20 28.12.2010 22:59:57

RELAX
Модератор

Windwarrior, не е чат! На тебе как ти звучи "Мир вам"? Аз съм го чувал от свещенниците когато опяват тленните останки на някой и смисъла е - "почивай в мир ...."  Обидно е !!!  roll

self-made-man  ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...

Офлайн

0

#21 28.12.2010 23:14:12

windwarrior
Зла Гад

Мир вам ми звучи като мир вам. Желая ви мир.

П.С. Само за протокола - другия път слушай по-внимателно свещенника. В заупокойните молитви на Българската Православна Църква никъде не се срещат думите "мир вам". Справка - ТУК

П.П.С. Както казах - предполагаемо сме се събрали интелигентни хора тук. Още веднъж призовавам да включим втората сигнална система и да мислим преди да пишем.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#22 28.12.2010 23:19:08

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Сега, за да приключим офтопика, ще се опитам да обясня: вероятно RELAX не хареса това, че за Рождество Христово (Коледа), zoso поздравява с Аллах, който пък няма нищо общо с него! wink Знаем в какво отношения са били тия две религии доста голямо време, да не кажа и сега, така че не на всеки може да му хареса тази комбинация.

windwarrior, мястото ти е В този форум, доколкото той е ориентиран към бушкрафт, туризъм, природа и т.н. Сега, ако беше религиозен, можеше и да си задаваш този въпрос. Познаваме се, и предполагам знаеш, че не бих казал нещо, за да те засегна, но мисля, че и твоите реакции спрямо тия теми са малко бързи, и не съвсем второсигнални, за което знам, че имаш основателни причини!

Всички хора са различни! Всеки има своите особености и предпочитания! Нека отдаваме важност на нещата, които ни обединяват, а не на тези, които ни различават! PEACE!!! wink

П.П. Аз съм атеист, така че не си мислете, че се обаждам, понеже съм пристрастен! wink

Бушкрафтът е най-първото от всички занимания на хората. И дори по Земята да стъпва последния човек, той ще бъде практикуван!

Офлайн

0

#23 28.12.2010 23:26:19

windwarrior
Зла Гад

Стояне, реакциите ми съвсем не са първосигнални smile Вярвай ми ако бяха такива, постовете ми щяха да са съвсем непечатни, а и най вероятно вече щях да съм с бан.

Още преди да се оженя за "основателните причини" винаги съм се вбесявал от клишираното плюене по някой, само защото е различен от теб.

П.С. На следвашия Рамазан ще пусна поздравителна тема, да тествам реакциите във форума. Щото нали сега проблема е ще споменаваме Аллах на Коледа (нищо че половината от пишещите в този форум не знаят дали да се кръстят от ляво на дясно или наобратно), да видим дали наистина само това ни е проблема.

Иначе мир вам и любоффф smile

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#24 28.12.2010 23:27:46

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Извинете Ако може не се месете в Божийте работи. smile  roll  Щото ако знаете Аз колко се намесвам в тяххххххххххх. roll  Бъдете много здрави и щастливи, абе що не си гледате кефа.   cool  АЗ съм този дето трябва да Ви, прави гестото по време на празника. tongue

Офлайн

0

#25 28.12.2010 23:36:41

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

В едно старо руско анимационно фюлмче се казваше "Момчета, хайде да се помирим. tongue

Офлайн

0

#26 28.12.2010 23:49:05

windwarrior
Зла Гад

Хихи, репликата е "Ребята, давайте жить дружно". От култовия .

Sir Winston Churchill

Офлайн

0

#27 28.12.2010 23:52:15

RELAX
Модератор

Windwarrior, някъде в моите постове да си видял "плюене"??? Ама извинявай, на Коледа да се "радваме на благословията на Аллах"??? Не го разбирам!

И аз разбирам и почитам всички религии, но трябва да има толерантност!

А между другото на Байряма, дали някой от мюсюлманите го е еня за Исус и неговите поклонници?

Офлайн

0

#28 28.12.2010 23:58:15

xenos
Modern Abo

Уеб-сайт

Хихи, репликата е "Ребята, давайте жить дружно". От култовия руски мультик за котарака Леополд.

Моят пост беше замислен именно с такова настроение! wink

windwarrior, като казах "не съвсем второсигнално", нямах предвид, че не обмисляш думите си! Просто "първият сигнал" ти е да реагираш, и ти реагираш - не би премълчал! Това имах предвид! wink

Колкото до поздрава за Рамазан - аз лично нямам нищо напротив, ако наистина ти идва от сърцето! Ако обаче е само с цел да тестваме настроения, и нерви... не знам... дали форума има нужда от това?! Едвам се отървахме от едно друго разделение, и нещата сякаш потръгнаха... жалко ще е, ако пак се обособят отбори и...

Може би за напред трябва всички да внимаваме за добрият тон и толерантността, когато говорим на тия теми! Жалко ще е, ако "оффтопик" ни раздели!

...давайте жить дружно! wink

Офлайн

0

#29 28.12.2010 23:58:35

samotniq valk
Дразнител

Регистриран: 10.04.2010

Хора, не прекалявате ли вече? Все пак християнството не е ли смирение?
Честитил човека Коледа, казал Алах, чудо голямо. Може пък да е мюсюлманин и въпреки това да ни честити Рождество. Все пак и те почитат Исус като пророк. Хайде да не обръщаме форума на място за религиозни вражди

Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.

Офлайн

0

#30 29.12.2010 00:03:17

windwarrior
Зла Гад

RELAX - нищо лично друже, ама имам усещането че ако тръгнем да се изпитваме на православие, ще те бия с 2 обиколки. Дип че за последно съм стъпвал в църква преди доста години. Аз на това му викам лицемерие. Да си повторя въпроса - ако те беше поздравил от името на Буда на Коледа, щеше ли пак така да рипаш ? Ама честно ?

П.С. Както казах - аз съм търпеливо копеле. Сега се правим на толерантни, но ще ви поздравя с "Ла илляха ил Аллах, ве Мохамед расул Аллах!" за Рамазана и тогава ше ви гледам сеира.  wink

Sir Winston Churchill

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff