XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#2371 21.05.2020 12:28:20

krasid
Редови

Регистриран: 03.10.2019

Отг: Ушаф

А след градската среда, ще е най-опасна селската, защото всички тези изгладняли граждани, ще минат като скакалци през села и паланки. big_smile

Общо взето няма как човек като единица, да се подготви, за каквото и да било продължително в силно връждебна среда.

Единствения начин е номадство към ниско заселени райони, а за това едва ли има много подготвени.

Офлайн

1

#2372 21.05.2020 13:10:49

Тенарес
Блокиран

Регистриран: 20.11.2016

Колега в селската среда има много единици ловно оръжие и кучета.Така че това няма да стане лесно.Хората ако се организират нищо не може да се случи.То само аз гледам 6 кучета от бойни породи,Други имат и по 10-15.Има си начини и сам човек да се подготви.Примерно в бушкрафта да не ходят на групи по 100?Един човек си оцелява прави си подслон намира вода храна.Номадството не е изход.Има доста съвременни методи за оцеляване.Се едно да ми кажеш ,че ако сложа клас 4 и заредя автомата и няма да оцелея.Как мислиш?

Последно редактиран от Тенарес (21.05.2020 13:11:38)

Evil never die's.it's only wait's to be reborn!

Офлайн

-2

#2373 21.05.2020 14:30:04

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Тенарес написа:

Колега в селската среда има много единици ловно оръжие и кучета.Така че това няма да стане лесно.Хората ако се организират нищо не може да се случи.То само аз гледам 6 кучета от бойни породи,Други имат и по 10-15.Има си начини и сам човек да се подготви.Примерно в бушкрафта да не ходят на групи по 100?Един човек си оцелява прави си подслон намира вода храна.Номадството не е изход.Има доста съвременни методи за оцеляване.Се едно да ми кажеш ,че ако сложа клас 4 и заредя автомата и няма да оцелея.Как мислиш?

Не разбрах. Искаш да кажеш, че ако сложиш 4 клас и имаш автомат това е гаранция за оцеляване или обратното?

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

0

#2374 21.05.2020 14:32:17

krasid
Редови

Регистриран: 03.10.2019

Тенарес написа:

И мислиш, че кучетата ще те спасят?! Еле пък автомата...
Ако твоята къща е някакъв ултра укрепен форт, със собствен водоизточник, огромни запаси от храна, вишки с тежко въоръжени хора и т.н. - Да, имаш някакъв шанс.

Не ми се влиза в полемика, въпрос на мнение е.

Дано не стигаме до там. smile

Последно редактиран от krasid (21.05.2020 14:33:26)

Офлайн

1

#2375 21.05.2020 17:36:58

Тенарес
Блокиран

Ами само стените са ми дебели 1 метър.Не знам чувал ли си за кане корсо,ротвайлер,дого аржентино,френски мастиф и так дале.Значи нищо не знаеш за връзката между човека и кучето и как то може да му помогне.особено ако е обучен пазач.Аз гледам кучета 20 години и мога да ти кажа,че неведнъж са ми спасявали живота.Доста хора съм виждал в бушкрафта да водят кучета.Колкото до водоизточник имам два кладенеца те ако не стигат здраве му кажи.

Офлайн

-2

#2376 21.05.2020 17:45:51

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Е ее по кротко, не се готвим за война. кОолегата може би има на предвид бронежилетка клас 4, и хАфтомат ма не " Шпагин ", и смята да оцелява. Пък за боЙните кучета има друг закон. Но да се върнем на темата която е Фсеобхватна и обаятелна. Позволява тоооооолкова много фантазия и не до там реализЪм. Ми въпос тогава?
Какво правим тези дето не сме на село, нямаме орУжие, не моЕм да гледаме кучета щото сме в апартамент. Да мрем ли? Храната къде да я трупам, а като отида на работа жената и децата как ще се пазят. Трябва ли да им слагам пояс като на мУджихидините?

Офлайн

1

#2377 21.05.2020 17:57:06

Тенарес
Блокиран

Много хора гледат кучета в апартамент.Става и в гаража пред блока.Хем на тъмно стават по злобни.Има доста военни и полицаи с оръжие в апартаментите.Особено във военните квартали.Имат килер повечето апартаменти или сервизно помещение там може да се складира.Има храни с голям срок на годност подходящи за оцеляване.По отношение на бронежилетките клас 4 е доста висок клас издържа на калашник и се ползва за мисии от военните.Има пълна защита,врат слабини торс.Тежи около 12 кг с плочите.Така яе комбинирана с балистичен шлем няма кой да ти навреди.В българската фирма Марс армор се продава на цена от 3600 лева.Каските почват от 300 евро нагоре.

Офлайн

-1

#2378 21.05.2020 18:01:46

Okdalf
Сръчко

С тез пУзнания що не си станал военнен ми си се заровил в химията?:)

Офлайн

1

#2379 21.05.2020 18:07:51

Тенарес
Блокиран

Да съм казал,че не съм?Работя на две места.

Офлайн

0

#2380 21.05.2020 18:11:24

Okdalf
Сръчко

Ми работи, като не ти стига акъла за друго.

Офлайн

1

#2381 21.05.2020 19:04:58

biolander
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 09.11.2011
Уеб-сайт

Тенарес, не ти трябва армор. Аватара ти е достатъчен - непобедим е.
Относно кучетата - супер. Средностатистическо китайско семейство ще изкара с тях зимата. При нужда - и аз. big_smile big_smile big_smile

Ти си длъжен да правиш добро от злото,защото то няма от какво друго да се прави - Робърт Пен Уорън
http://tzilkovi.wordpress.com
http://ostrieta.eu

Офлайн

5

#2382 21.05.2020 19:11:41

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Тенарес, вместо да се впускаш в свободни съчинения по темата по-добре проучи опита на хора живели и оцелели в условията на гражданска война, блокада и свързаните с това ограничения на всякакви ресурси. Има сръбски, черногорски, хърватски и босненски източници, има руски опит, иракски, вероятно и сирийски вече. Не знам какъв ти е военния опит и дали имаш боен такъв, но във форума има хора със завиден такъв.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

3

#2383 25.05.2020 22:35:57

Тенарес
Блокиран

Коле не познавам съфорумците ти знам само Владко.Аз имам полицейски опит имам и придобита ВОС от казармата.Минал съм специално обучение.Познавам хора ходили на мисии и хора които ако стане нещо ще са на първа линия тъй наречените барети.Отделно брат ми най големия от нас тримата е сървайвалист с бункер оръжия и минал курсове по оцеляване и стрелба.Не може да отречеш ,че военните са най подготвени за апокалипсиса.Да вземем за пример филма Пътят там няма и бушкрафт даже.Военните са най подготвени за апокалиспис със складове оборудване и тъй нататък.Подготовката отнема години и много средства.Дохода в бг е нисък както знаем.Американците казват че е най добре да имаш дизелов автомобил за апокалипсиса за нашите условия е удачно.Нафтата може да се съхранява дълго време.Най важно е човек да се снабди с военно оборудване храна дрехи обувки и защитни средства.Много може да се изпише по тази тема.Не ми пука,че ми слагате минуси то си е за вас.Господ гледа.

Офлайн

-4

#2384 25.05.2020 22:39:18

Тенарес
Блокиран

Биоландер стига бе градски как ще посегнеш на куче?

Офлайн

-2

#2385 25.05.2020 23:51:36

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Тенарес написа:

Аз имам полицейски опит имам и придобита ВОС от казармата.Минал съм специално обучение.Познавам хора ходили на мисии и хора които ако стане нещо ще са на първа линия тъй наречените барети.

O, sancta simplicitas....

Тенарес, тия лафове ги запази за некои кифли, дето ще се впечатлят от казармените ти подвизи.

ВОС (военно-отчетена специалност) придобита има всеки успешно отслужил в редовете на БА/БНА. Включително и тиловите плъхове, дето не знаят от кой край се държи какалашката.

Ако не е военна тайна - къде си служил? Номер на поделение? Колко време служи, по кое време от - до? Каква ти беше специалната подготовка? Какъв ти беше полицейския опит?

Що касае хора ходили на мисии, "тъй наречените барети", и ние познаваме такива. Даже във форума пишат (макар и рядко, напоследък) поне двама от тях. Странно, но звучат далеч по смислено от теб.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

2
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff