XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#2341 14.06.2019 00:08:13

windwarrior
Зла Гад

От: Трети Картофен Пояс
Регистриран: 09.12.2009

Отг: Ушаф

Макар и с малко закъснение - поздрав за любителите на сръбски бибитки. Отново - нямам никого конкретно внапредвид.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

1

#2342 14.06.2019 06:37:54

Кольо
КорифееЦ

Регистриран: 01.02.2013

Абе много внимание отделяш на на човек, който при толкова прославили се по бойните полета български офицери се е нарекъл "Орлов" на името на руски офицер, че даже и снимката му си е сложил за ник. Въпрос на гледна точка, принципи и манталитет. За безродничеството истинският патриотизъм е свързан с преклонение пред една чужда държава.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

2

#2343 14.06.2019 08:55:34

windwarrior
Зла Гад

Изрично съм посочил, че поздравите нямат конкретен адресат.

"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".

Sir Winston Churchill

Офлайн

1

#2344 14.06.2019 21:09:04

windwarrior
Зла Гад

Кольо написа:

Абе много внимание отделяш на на човек, който при толкова прославили се по бойните полета български офицери се е нарекъл "Орлов" на името на руски офицер, че даже и снимката му си е сложил за ник.

Чел съм те по диагонал и съм пропуснал тази част. Да, определено Алексей Орлов е модел за подражание, дума да не става. Известен основно и единствено с това че е брат на брат си - Григорий Орлов, личен жиголо на Анхалт - Цербстовна, кръвосмесител (жени се за братовчедка си, по млада от него с 25 години), пияница, женкар и на дърти години - освидетелстван луд. Та благодарение на батьо си жиголо, и на личното си участие в убийството на Петър III, Альоша прави шеметна военна кариера - от сержант е произведен директно в генерал майор и дарен с графски титул.

Както казах - достойна личност за подражание.

Sir Winston Churchill

Офлайн

2

#2345 15.06.2019 06:54:55

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

Ти уби Фсичко детско...

Memento mori

Офлайн

0

#2346 15.06.2019 13:46:40

Кольо
КорифееЦ

Основният проблем на рубладжиите е, че живеят в паралелната вселена и измисленият свят на приказните герои. В този свят Руско - турската война от 1829 година в която войските на генерал Дибич Забалкански минават през цялата територия на България, стигат до Одрин и подписват Одринският мирен договор при който Сърбия и Гърция получават автономия в Османската империя а България един голям "братски" ....  поздрав, не съществува. Райхтадските споразумения, Цариградската конференция и етническото пространство на българите, създаването на Екзархията и руската съпротива срещу това ги няма. Обезоръжаването на Легията от сръбски части командвани от руски офицери, ролята граф Игнатиев за обесването на Левски въобще не са се случвали. Военната кампания от 77-78 година и последвалата окупация на България, оставена като васално княжество на България и плащала години наред издръжката на  Окупационният на Негово императорско величество корпус е наречено "Освобожвение", въпреки, че в Сан-Стефанският мирен договор дори не фигурира думата България. Съпротивата срещу Съединението и изоставянето на българската армия срещу превъзхождащите я сили на вероломно нападналите ни сърби от 1885 г. , без офицери, нападението над България от руско-сръбско-румънската коалиция през 1916 г. също не са известни в тази вселена. Руските бомбандировки на Варна, Балчик, Добрич никога не са се случвали. Нападението над България през 1944 г. която вече 8 часа е във война с Германия, повторната окупация на България от Червената армия и "освобождаването" ни от българските архиви, валутен резерв, златни депозити и избиването на интелигенцията, свещенството и крупните банкери и индустриалци е повод за "национален" празник.
Айде да спра до тук, въпреки, че тази много стана а пък тънката чарвена линия на външната руско-съветско-руска външна политика може да се проследи до днес. Препоръчвам книгата "Дневниците на Ламсдорф" неиздадени до този момент на български, "Писма от България" на Утин, има ги на български, "Авантюрите на руският царицъм в България с предговор не от кой да е а от Димитър Благоев за обогатяване на знанията относно руско-сръбските ни "братя" и тяхното болезнено братство.

"Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи - е преднамерено убийство."
Ръдиард Киплинг

Офлайн

4

#2347 15.06.2019 14:05:15

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

Ей хайде спрете се вече, пийте по една ракия. Ако, ни Ви познавам от близо ще тегля една здрава.

Офлайн

3

#2348 15.06.2019 16:06:02

ilianlp
Балканджия

От: Троян
Регистриран: 18.04.2010

Okdalf написа:

Ей хайде спрете се вече, пийте по една ракия. Ако, ни Ви познавам от близо ще тегля една здрава.

Ти да мълчиш!
Браво, Коле wink

Memento mori

Офлайн

1

#2349 15.06.2019 21:21:02

Кольо
КорифееЦ

Okdalf написа:

Що бе Владко, момченце сладко сипеш тез люти закани та ми раняваш сърцето любящо?! smile Темата не е ли в Ушафа? Шири душо, бе джанъм. Привеждаме исторически примери за обогатяване на общата ни патриотична култура, като превенция срещу хибридните внушания на петоколонните елементи.

Ръдиард Киплинг

Офлайн

2

#2350 15.06.2019 21:24:31

windwarrior
Зла Гад

Okdalf написа:

Влади, другарче си ми, така че ако искаш да ми теглиш една дългосвиреща - направи го, няма да ти се обидя.

Но друго исках да ти кажа. В Санкт Петербург има едно гробище - Пискарьовското. В него са погребани голяма част от жертвите на блокадата. Та на него има една голяма плоча, на която е написано следното:
Никто не забыт и ничто не забыто. Крилата фраза. Простичка, но казва много.

Ако можех, тая фраза щях да я напиша (на български естествено) на каменна плоча, 20 на 50 метра, и да я забия в центъра на София. Щото много почнахме да забравяме.

Sir Winston Churchill

Офлайн

2

#2351 17.06.2019 09:44:32

Okdalf
Сръчко

Регистриран: 10.08.2010

.....Никто не забыт и ничто не забыто..... Жоре, този надпис го има по почти всички по големи Мемориални комплекси. НО аз не мога да разбера какво толкова настръхнахте. Та изписахте сто страници, вярно и аз не се сдържах. Има една приказка: Там където природата е сбъркала и медицината не може да помогне. Пийте по едно и се радвайте на жУвота. Само гледайте да сте по далече от Троянски, щото той освен дето няма "Троянска" взе и от моята да отмъква. roll
пп Но да не забравяме, че аз съм на силни хапчета.:lol: С таз младата жИна.

Последно редактиран от Okdalf (17.06.2019 09:47:07)

Офлайн

2

#2352 20.06.2019 10:32:39

Orlov
Редови

Регистриран: 03.05.2016

windwarrior написа:
Okdalf написа:

Влади, другарче си ми, така че ако искаш да ми теглиш една дългосвиреща - направи го, няма да ти се обидя.

Но друго исках да ти кажа. В Санкт Петербург има едно гробище - Пискарьовското. В него са погребани голяма част от жертвите на блокадата. Та на него има една голяма плоча, на която е написано следното:
Никто не забыт и ничто не забыто. Крилата фраза. Простичка, но казва много.

Ако можех, тая фраза щях да я напиша (на български естествено) на каменна плоча, 20 на 50 метра, и да я забия в центъра на София. Щото много почнахме да забравяме.

То хубаво, ама след време няма да има кои да помни.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/06/18 … a_jiveiat/
Населението на България никога няма да бъде повече от сегашните малко под 7 млн. души, сочи най-новата прогноза на ООН. В най-добрия сценарий в края на века в страната ще има 5.5 млн. души. Но данните за ускорено спрямо прогнозите на Евростат намаляване на населението изглежда увеличават вероятността да се сбъдне най-лошият сценарий. Според него през 2100 г. в цяла България ще има 2.18 млн. души, т.е. приблизително толкова, колкото са жителите в момента на София и Пловдив, взети заедно.
Да подскажа. Пише 2.18 млн. души, не българи. Тъжно.

Последно редактиран от Orlov (20.06.2019 10:34:35)

Офлайн

0

#2353 20.06.2019 22:20:01

Емос
Редови

От: Доброто
Регистриран: 17.06.2016

Аз се чувствам българин или свободен човек. Свободен, благодарение на нашите герои освободители, светци като Левски и Ботев. Без тях нямаше да имаме сегашната свобода. Ако не зачитаме тази свобода тогава защо сме тук, в България. Чувствам се като че ли съм Левски и всички други българи не видяли освобождението на България и на другите страни. Мисля че имам задачата да живея свободно, свободно защото пра пра дядовците и бабите ни не са могли да живеят свободно. Ние сме отражение на тях и имаме задачата да живеем свободно, за да могат предците ни да си изпълнят тяхната задача.

Допълнение: Чрез изпълнението на задачата или свободното живеене България ще я има докато Земята бъде погълната от Слънцето или докато хората я напуснат в търсене на друга планета като Земята.

Бих искал да живеем свободно без закони и само в природата като бушмени, но има друг начин да живеем когато погледнем нагоре. :)

Орел пазител

Офлайн

2

#2354 24.06.2019 19:32:29

freako
Редови

От: Видин
Регистриран: 13.01.2013

Я да питам сифиянците нещо - къде е аджаба 1-ви хирургичен блок на Александровска болница? Там през арката ли се влиза някъде? Трябва да повися там от 1-3ти юли. И има ли транспорт дето да ме стовари директо там от автогарата?

Офлайн

0

#2355 24.06.2019 20:06:29

Кольо
КорифееЦ

freako написа:

Я да питам сифиянците нещо - къде е аджаба 1-ви хирургичен блок на Александровска болница? Там през арката ли се влиза някъде? Трябва да повися там от 1-3ти юли. И има ли транспорт дето да ме стовари директо там от автогарата?

https://moovitapp.com/?from=%D0%A6%D0%B … 01&lang=bg

https://routes.sofiatraffic.bg/v1/resul … wUJf_d5xuQ
Входът за Първа е от към "Св.Георги Софийски". Там има бариера ще попиташ.
Като използваш тези приложения задавай конкретни дати и часове. Свали си ги на телефона, много са удобни.
https://play.google.com/store/apps/deta … main&hl=bg - това ми е фаворита

Последно редактиран от Кольо (24.06.2019 20:13:53)

Ръдиард Киплинг

Офлайн

1
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff