Здравейте, Представям ви един от най-удачните бюджетни фенери за ежедневно носене. Технически характеристики: - Модел: BLF A6; - Производител: Manker; - Диод: Cree XPL; - Максимална сила на светене: 1600 лумена; - Цвят на светлината: 5000 К (неутрална); - Оптична система: алуминиев рефлектор тип портокалова кора, закалено ултрапрозрачно минерално стъкло с антирефлексно покритие; - Тяло: алуминиево с висока степен на анодизация - HAIII; - Захранване: 1 брой литиево-йонна батерии размер 18650; - Диаметър на главата: 2,4 см; - Диаметър на тялото: 2,4 см; - Дължина: 12,0 см; - Тегло без батериите: 80 гр; - Устойчивост при падане: 1 метър; - Валозащитеност: IP-X8; - Драйвер: модел A17DD-L, двуканален, MOSFET +1x1735; - Режими: 7 от които moonlight и турбо с настройваем таймер,
Други особености: - защита от обратно поставяне на батерията; - защита от дълбок разряд на батерията; - режим памет с възможност за изключване; - скрити режими: проверка на батерията, режим велосипед, SOS; - дълбок клипс; - високочестотен ШИМ практически без пулсации; - стабилизиран втори канал за реализация на най-ниския режим; - смяна на режимите само с един бутон в посока нагоре и надолу; - директен достъп до най-ниския и турбо режима; - високо ефективен драйвер с постоянна токова стабилизация; - възможност за поставяне в позиция свещ;
Впечатления: Представения фенер е най-мощния предлаган на пазара от моделите с единичен 10W диод. Независимо дали сте гледали аналогични модели на Fenix или Nitecore, то този фенер ги превъзхожда. При прясно заредена високо-токова батерия изкарва 1600 лумена. Разбира се, за да не прегрее фенера има таймер който след 45 секунди сваля на по-нисък режим. Ако времето е много горещо има допълнителна термозащита която при сработване сваля режима надолу.
Начин на светене Светлината която фенера излъчва е изключително разпръсната (флудова). Осветяването на пътя пред вас е просто идеално. Това разбира се е за сметка на далекобойността на фенера, но той не е проектиран за това. При използване на фенера в най-високия режим преди турото (6-я) загряването е много малко. Това говори за правилно разпределение на режимите.
Сравнение между BLF A6 (флудов) фенер и Nitecore MH27 (далекобоен):
Ето как изглежда пътека осветена с фенера:
Управление Фенера се управлява само с едни заден бутон. Режимите са изключително интуитивни. При изключена памет фенера винаги стартира в най-ниския режим. С кратко натискане на бутона минавате в по-висок режим. При натискане и задържане в над 0,5 секунди минавате в по-нисък режим. В случая удобството е че нямате ограничение на задържането, дали ще е 3 или 5 секунди няма никакво значение, винаги минавате в нисък режим. Включване на турбото става когато в най-ниския режим натиснете и задържите диапазона 0,5 – 1,5. При следваща манипулация минавате в режим строб, проверка на батерията и велосипеден режим. Финални думи В заключение мога да кажа че за мен това е най-удачния фенер за ежедневно ползване. Подобно на много други доволни ползватели мога само да потвърдя че специалистите от BLF форума чиято разработка е този фенер са свършили чудесна работа.
Отг: BLF A6 / Manker - удачният избор на EDC фенер
Сравнение в начина на светене между 3 фенера които имат много високи параметри за размера в който са направени: От ляво на дясно: - Nitecore MT10A, 920 лумена, диод XM-L2, батерия 14500 IMR, рефлектор портокалова кора, 25 мм диаметър на главата; http://flashlight.nitecore.com/product/mt10a - BLF A / Astrolux S1: 1600 лумена, диод XPL, батерия 18600 IMR, рефлектор портокалова кора, 24 мм диаметър на главата; http://www.banggood.com/BLF-A6-CREE-XPL … 91823.html - Astrolux S41 (моднат): 3000 лумена, диоди 4 x XP-G2, батерия 18600 IMR, 4 X TIR оптика, 27 мм диаметър на главата; http://www.banggood.com/Astrolux-S41-4x … 54876.html
- Nitecore MT10A, 920 лумена, диод XM-L2, батерия 14500 IMR, рефлектор портокалова кора, 25 мм диаметър на главата; - BLF A / Astrolux S1: 1600 лумена, диод XPL, батерия 18600 IMR, рефлектор портокалова кора, 24 мм диаметър на главата;
- Astrolux S41 (моднат): 3000 лумена, диод 4 x XP-G2, батерия 18600 IMR, 4 X TIR оптика, 27 мм диаметър на главата;
И трите фенера светят много добре спрямо възможностите си. Всеки един от тях си заслужава да бъде притежаван. Много добро впечатление прави четворната TIR оптика на Astrolux S41.
Замервания в отделните режими: Честотата на ШИМ е 17.2 kHz във всички режими освен moonlight (8.6 kHz) и turbo (няма модулация). Честотата е толкова висока че на практика не се усеща.
байче,
откровеното ми мнение е, че всичката тази информация - графики, таблици, клипове, снимки, която така любезно поднасяш на нашето внимание, идва малко в повече.
f(x)dx написа:
байче,
откровеното ми мнение е, че всичката тази информация - графики, таблици, клипове, снимки, която така любезно поднасяш на нашето внимание, идва малко в повече.
Ако това което казваш изразява общото мение на сайта, ОК. Няма проблеми, спирам да качвам информация в сайта. Така или иначе информацията се качва първо на няколко сайта, като на един от тях са ми дали достъп до редактиране на темите по всяко време. Ако някой има интерес ще намери необходимата му информация там. Поздрави.
На мен не ми е безинтересно. Научавам някакви неща. Ама ми е някак постно и дълго и губя желание да чета след характеристиките. Може би, ако го направиш по-кратичко...
Информацията е прекрасна, много детайлна и професионално пусната, но може би за други форуми. По-скоро ако някой конкретно пита нещо или се интересува, но извън това... верно идва в повече. Аз много се интересувам от кино, имаме тема за филми и мога да анализирам до безкрай филмовите достойнства на The Revenant или Alive. Няма да е строго киново, защото е за филми за оцеляване, ама няма и да е много интересно, защото е.... еми излишно.
Последно редактиран от sirstevancho (29.09.2016 18:25:47)
Edit RELAX: Колеги, предоставянето на експертната информация от колегата Orlov предварително е съгласувано с администрацията на този форум, за което той получи изричното ни одобрение и съгласие.
Ако има колеги, на които това не им харесва, не им е интересно и им идва в повече - имат избор. Или да не четат конкретните теми за фенери, осветление и т.н. или изобщо да не посещават адреса на форума...
self-made-man ...Разликата между мъжете и децата е най-вече в цената на играчките!...
"... там където глупостта царува, разумът е безумие..."
И две 'стинки по темата от другия модераст.
Колегата Orlov, освен че пише смислени и аргументирани ревюта, показа изключително висока форумна и дискусионна култура като предварително поиска разрешение от Стоян за своята дейност тук, което не е никак често срещано явление из българското форумно пространство и мога само шапка да му сваля за тази постъпка. Това едно на ръка.
Второ - задължението да четат абсолютно всички постове, в абсолютно всички теми във Форума имат точно трима души - Стоян, Галин и аз. Специално аз си признавам, че има цели теми и раздели, които чета само повърхностно, само за да съм сигурен всичко е наред - просто Форума вече обхваща изключително широка палитра от тематики, и въпросните теми и раздели са извън моят личен кръг на интереси. Което пък не пречи те да са интересни за хората, които четат и пишат в тях.
Така че вие имате невероятния лукс да можете да четете само теми и раздели, които са във вашият кръг на интереси, и да игнорирате тези, които не са (или да влизате там веднъж годишно от спортен интерес).
В този ред на мисли - честно казано не разбирам какво предизвика негативните реакции към постовете на Orlov?
"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".
Щом има кой да ги чете нещата - няма лошо. На мен и на f(x)dx може да ни идва в повече, аз лично не виждам защо да си кривя душата, отдавна си го мисля Но щом не пречи - няма лошо. Още повече това с допитването до Стоян - аз лично за първи път чувам някой да прави подобно нещо във форум... Евала
sirstevancho написа:
Щом има кой да ги чете нещата - няма лошо.
Еми...
Orlov има репутация 64/163 = 39.5% от мненията му са счетени за полезни Аз имам репутация 357/5134 = 6.9% от мненията ми са счетени за полезни Твоята репутация е 69/461 = 14.9% от мненията ти са счетени за полезни
Явно има кой да ги чете нещата, които Orlov пише... май ?
"All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope".
Добре, Уинд. Колко процента трябва да направя за да е добре прието да се обадя, или викаш за избора ми на думи да се прецизирам? Щом има кой да цъка + на "Полезно ли е това мнение" - няма лошо, така по-добре ли звуча?