XENOS::BUSHCRAFT FORUM > Българският Бушкрафт Форум

Бушкрафт, Оцеляване, Примитивни технологии, Туризъм, и Живот с Природата...

Вие не сте влязъл.

#1 10.08.2016 18:38:56

Звяра
Редови

Регистриран: 24.09.2014
Уеб-сайт

Бензинов кибрит или там както му викат

Скоро ми попадна тая кръстоска между магнезиево огниво, бензинова запалка и кибрит. В по смотаните страни на ингилизки ми викат керосин файър стартер, та за това не знам как точно да го преведа, защото ако го кръстя бензинова запалка, то няма нищо общо с това, което повечето си представят. Та е това е бензиновия кибрит smile

Flash required

Офлайн

0

#2 10.08.2016 23:44:30

amrasel
Редови

Регистриран: 29.10.2012

Отг: Бензинов кибрит или там както му викат

Това наистина е интересен инструмент, който би бил чудесно допълнение към комплект за оцеляване. Има своите недостатъци, но ми се срува, че главното му предимство е в това да бъде в готовност дълго време.
Което е и основния въпрос , колко време може да бъде в готовност?

Офлайн

0

#3 11.08.2016 08:08:57

Звяра
Редови

Регистриран: 24.09.2014
Уеб-сайт

Един Господ знае. Доколкото бензина няма как да се изпарява то това означава, че е в готовност докато самия бензин запазва качествата си, а както се видя дори да няма бензин може да работи като обикновена магнезиева запалка. Та готовността е докато се изтърка магнезиевата пръчка след няколкостотин драскания. smile

Офлайн

0

#4 11.08.2016 11:05:35

diavolo696
Редови

От: Пловдив
Регистриран: 14.07.2011

Имам го от около две години и съм го зареждал веднъж като го купих. Все още пали big_smile
Няма и да го заредя докато не изветрее нацяло.

Любомир Найденов -  [url]http://hobbymodelsbg.blogspot.com/[/url]
Англиски форум : питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум : питаш нещо и в замяна също те питат нещо.
Български форум : питаш нещо и всички се впускат да ти обясняват колко си тъп! ®евгени 200

Офлайн

0

#5 11.08.2016 11:28:18

mastodont
Редови

От: София
Регистриран: 09.05.2011

За обема/тежеста си и колко често ще се ползва без прибиране до вкъщи за презареждане на консумативите.. 4 памучета с парафин ми се струват по-смислено нещо за носене ;-) или да се извади  феророда и да се носи само той за в случей на голяяяяма нужда smile Китайските са с къс фитил и едвам палят, имайте го в предвид. Отделно пламъка не е толкоз стабилен на вятър ;-) За по-модернизираните люде, запалка с реотан вържи още по-добра работа, дори и мокра. Не че хейтя.. ама.... 0:-)

Аз съм шут, на служба при Съдбата.
What we are is the sum of everything we've ever said, done and felt. All wrapped up in one unique tread which is constantly being revised and remembered. So to be yourself, you have to constantly remember yourself. It's full time job.It's how it works...

Офлайн

0
Потребители в тази тема: 0 госта, 0 регистрирани потребителя

Board footer

Задвижван от FluxBB, Превод: Stoyan Stoyanoff